Αποστολέας Θέμα: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα  (Αναγνώστηκε 130269 φορές)

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« στις: Τετ 03 Μάρ 2010 20:06 »
Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, συρρικνώνοντας το εισόδημα των μεσαίων και κατώτατων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Έμμεση αλλά πραγματική περικοπή του 14ου μισθού, αύξηση όλων σχεδόν των έμμεσων φόρων -ποτά, τσιγάρα, καύσιμα-, επιβολή αυξημένου ΦΠΑ για τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και πάγωμα των μισθών και συντάξεων.

Είναι προφανές ότι ο πόλεμος, στον οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, βρίσκεται η χώρα, έχει τα πρώτα παράπλευρα θύματά του.

Και κατά ένα «περίεργο» τρόπο, τα θύματα δεν είναι αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» της χώρας στα ξένα οικονομικά συμφέροντα και στην επιδρομή των αγορών, αλλά ο λαός που για πολλοστή φορά καλείται να βάλει πλάτη, πληρώνοντας τα λάθη των κρατούντων.

Τα μέτρα που εξήγγειλε, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, η σοσιαλιστική κυβέρνηση, με στόχο την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, πλήττουν σε πρώτη φάση τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την ιστορική απόφαση της περικοπής χρόνιων κεκτημένων.

Ταυτόχρονα, με σειρά αποφάσεων, μειώνει την αγοραστική αξία του συνόλου των εργαζομένων, καθώς επιβάλλει καταιγίδα έμμεσων φόρων, που πλήττουν την αγορά και βυθίζουν σε μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα

Η κυβέρνηση με πρωθυπουργική απόφαση που δέχτηκε το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην ιστορική απόφαση της έμμεσης περικοπής του 14ου μισθού.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή του 1/3 στο δώρο του Πάσχα, στο δώρο των Χριστουγέννων και στο επίδομα της θερινής άδειας.

- Για την ακρίβεια, περικόπτεται το 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα άδειας και στο δώρο των Χριστουγέννων.

- Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα εκτός από αυτές που αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Αρχικά, η πρόταση ήταν για 35% στο επίδομα άδειας και στο δώρο Πάσχα, αλλά αποφασίστηκε να χρυσωθεί κάπως το χάπι.

Το μέτρο αυτό πλήττει σε πρώτο στάδιο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την πρώτη Ιανουαρίου του 2010, επομένως περικόπτεται το δώρο του Πάσχα, που αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

«Οι αποφάσεις είναι δύσκολες αλλά επιλέγουμε να τις εφαρμόσουμε πριν οι συνθήκες μας το ζητήσουν», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στην αρχή της εισηγητικής του ομιλίας, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Ταυτόχρονα, τα νέα σκληρά εισπρακτικά διαμορφώνονται ως εξής:

- Αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ, οι οποίοι διαμορφώνονται σε 5% από 4,5% στο κατώτατο όριο , από 9% σε 10% στο μεσαίο όριο και από 19% σε 21% στο ανώτατο.

- Στο 12% ανέρχεται η περικοπή των πάσης φύσεως επιδομάτων (με ορισμένες εξαιρέσεις) στο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ.

- Παγώνουν οι συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Αυξάνεται δραματικά ο εδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα.

- Περιορίζεται το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

- Αυξάνεται κατά 8 λεπτά η τιμή στη βενζίνη και κατά 20% στο αλκοόλ.
 
- Αυξάνεται κατά 0,03 ευρώ το πετρέλαιο, ενώ δεν υπάρχει αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα μέτρα που αποφασίστηκαν, θα αποδώσουν 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 50% θα προέλθει από τη μείωση των δαπανών και το άλλο μισό από αυξήσεις στους φόρους.

Νύχτα πιέσεων από την Κομισιόν

Η ομιλία-διάγγελμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τον έντονο συναισθηματικό τόνο, ήταν, επισήμως, ο προάγγελος των σκληρών μέτρων και ειδικά της περικοπής του 14ου μισθού.

Οι χθεσινοβραδινές συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο «κλείδωσαν» επί της ουσίας τα μέτρα, αλλά άφησαν «ανοιχτό» το μαχαίρι στον 14 μισθό για τον οποίο αποφάσισε προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Οι πιέσεις από τον κοινοτικό επίτροπο, Όλι Ρεν, και από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ήταν ασφυκτικές προς την κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρά τις διαρροές από τις Βρυξέλες ότι η Κομισιόν δεν επιβάλλει στην Ελλάδα να περικόψει τον 14 μισθό.

Επί της ουσίας, όμως, ο Όλι Ρεν έθετε απαράβατο όρο την περικοπή των κεκτημένων των εργαζομένων, διότι μόνο με την προσθήκη αυτού του μέτρου θα διασφαλιζόταν ο στόχος μείωσης του ελλείμματος και θα επιτυγχανόταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Υπουργικό συμβούλιο

Το πιο πρωινό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έβαλε την υπογραφή του για την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων.

Η συνεδρίαση, αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν βραχύβια, αλλά, αφενός καθυστέρησε, και αφετέρου διήρκησε περισσότερο από το αναμενόμενο. Ο πρωθυπουργός στην εισηγητική ομιλία τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα της Ευρώπης».

Στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την εισήγησή του και με συνοπτικές διαδικασίες τα μέτρα πέρασαν. Οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης επισήμαναν μεν ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά είναι αναγκαία, καθώς η χώρα είναι σε κατάσταση οικονομικής «πολιορκίας».

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να του ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα των έκτακτων μέτρων για την επιβίωση της χώρας και της οικονομίας.

«Πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για να ανασάνουμε, για να βγει η χώρα από τη δίνη των κερδοσκόπων και της δυσφήμησης», ανέφερε, χαρακτηριστικά, μετά από την ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας για το νέο πακέτο μέτρων.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε, επιπλέον, λόγο για την αναγκαιότητα της λήψης των αποφάσεων.
Δεν ήταν «απλώς επιλογή», αλλά αναγκαιότητα για την επιβίωση της χώρας και της οικονομίας.

Οι αποφάσεις, πρόσθεσε, ήταν αναγκαίες για «να ανασάνουμε, για να δώσουμε τη μάχη για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές και προοπτική στον τόπο».

Αντιδράσεις κομμάτων

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καλεί σε «αγώνα για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο πόλεμος, που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατά του λαού, γίνεται προς όφελος της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας».

«Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα ψέματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας και να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τους νέους άγριους φόρους στο ΦΠΑ και στα καύσιμα, τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Να αποτρέψουμε τον σφαγιασμό των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Είναι ψέμα ότι αυτό αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα. Ο στόχος είναι να κοπεί εντελώς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Να σταματήσουμε το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που έχουν έτοιμα και θα αποτελέσουν το επόμενο κύμα επίθεσης.

Τα μέτρα αφορούν και πλήττουν καίρια όλους τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα και με μια φωνή πρέπει τώρα να απαντήσουν «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Δεν θα είναι προσωρινά και δεν θα είναι τα τελευταία. Η επίθεση θα συνεχίζεται και διαρκώς θα γίνεται πιο βάρβαρη αν τώρα δεν προσκρούσει σε μια ισχυρή, αγωνιστική, λαϊκή αντίδραση.

Για να τους σταματήσουμε πρέπει τώρα ο λαός να περάσει στην επίθεση. Να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στο λαϊκό εισόδημα. Προστασία των ανέργων. Δραστική φορολόγηση και κατάργηση των προνομίων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Τώρα πρέπει να εγκαταλείψει αποφασιστικά και συνειδητά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, να οικοδομήσει τη δική του αντιμονοπωλιακή συμμαχία και να παλέψει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.»

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ωμότητα και κυνισμό, κάνει λόγο για δημοσιονομικό στραγγαλισμό και καλεί τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο.

«Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Ο σημερινός δημοσιονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της Ε.Ε.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος .

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και βάθυναν τις στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου.

Ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων είναι ο μόνος δρόμος αλλά και η ελπίδα για μια άλλη πορεία της χώρας και της Ευρώπης Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, κάθε νέο κα νέα να βρεθεί από αύριο στους δρόμους.»

ΛΑΟΣ

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα διασωθεί εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι «πρέπει να τη διασώσουμε».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε κατώτερους των περιστάσεων για όλα αυτά τα χρόνια τους κυβερνήτες και τους κυβερνώμενους, τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς παράγοντες του Δημόσιου βίου, προσθέτοντας ότι «υπήρξαν στιγμές που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας όλοι μπροστά σε μεγάλες κομβικές για τον τόπο πορείες».

«Ο προσωπικός πατριωτισμός ενός εκάστου, πρέπει να παραμερίσει τα οποιαδήποτε προσωπικά ωφελήματα, για να επαναφέρουμε το βαναύσως τραυματισμένο γόητρο της χώρας, εκεί που επιβάλλεται από την μακροχρόνια Ιστορία μας και την υποχρέωσή μας προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε, τέλος, ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί στη Βουλή για κάθε ένα από τα μέτρα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=110392&cid=6
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 337
 • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #1 στις: Πεμ 04 Μάρ 2010 16:43 »
αμα σε βρουν στο δρομο 3 και σου παρουν ενα μεροκαματο, εναν μισθο, οτι εχεις τελοσπαντων στην τσεπη αποκαλειται ΛΗΣΤΕΙΑ

αμα σε βρουν στο δρομο 300 και σου παρουν ενα μεροκαματο, εναν μισθο, οτι εχεις τελοσπαντων στην τσεπη
αποκαλειται ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

και να εχεις τα μμε να κανουν γκεμπαιλικη προπαγανδα. αμαν παω να σκασω... θα τρελαθω...

στους δρομους ρε....

ολοι και ολες...


“Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

Κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για την υπόθεσή του

Πρέπει προετοιμασμένος να ‘ναι: γιατί

Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί

θα μοιραστεί την ήττα.

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα

Αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει: γιατί

Θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού

Οποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.”

Μπέρτολτ Μπρεχτ
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος fotaras

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 56
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #2 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 04:30 »
ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΕΣΕΙΣ ...ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΕΜΕΙΣ!!!

βαρατε ..αντεχουμε κουφαλες!!

υ.γ.''τα παντα θα τα δωσουμε για τον αφανισμο σας γιατι ειμαστε απολιτιστοι για το πολιτισμο σας''...
Zagori Ultras - ANTINAZI PAS - toros locos
Παράθεση
Sex,booze & rock'n'roll

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #3 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 15:06 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fastmanakos

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 327
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #4 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 15:37 »
το μόνο σίγουρο παίδες ότι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι 300.........Υπεύθυνοι είναι οι 11.000.000 που τους ψήφιζαν και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν...

Γι αυτό αγγούρι στον κώλο τώρα, ή μάλλον  σαμπάνια όπως είπε και κάποιος άλλος που νε κ επίκαιρο :P ....

ΥΓ:Όσοι νομίζουν ότι τα μέτρα θα είναι μόνο για τους ΔΥ τουλάχιστον εθελοτυφλούν........Έρχονται και στον ιδιωτικό τομέα με 1000........

Αποσυνδεδεμένος punkpagour

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 88
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #5 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 16:01 »
Kαι που είσαι ακόμη:


[/img]

- τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.

Αποσυνδεδεμένος punkpagour

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 88
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #6 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 16:02 »


« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 05 Μάρ 2010 16:06 από punkpagour »
- τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 531
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #7 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 16:19 »
το μόνο σίγουρο παίδες ότι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι 300.........Υπεύθυνοι είναι οι 11.000.000 που τους ψήφιζαν και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν...

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι. Είμαστε ως λαός συνυπεύθυνοι με εκείνους που μας κυβερνάνε γιατί απλά με την ψήφο μας ή με την μη ψήφο μας τους επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν. Πρέπει να πάψουμε να λέμε οτι όλο οι άλλοι φταίνε (οι πολιτικοί), όλο οι άλλοι κλέβουν και να το παίζουμε θύματα. Πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε συνείδηση ως λαός και να κοιτάμε πρώτα την δικιά μας συμπεριφορά ως πολίτες και μετά να μετατοπίζουμε τις ευθύνες αριστερά και δεξιά. Όσο εμείς ψηφίζουμε αυτόν που μας τάζει οτι θα μας διορίσει στο δημόσιο, όσο εμείς κλέβουμε την εφορία επειδή κλέβουν οι άλλοι, όσο μας ενδιαφέρει η πάρτη μας και να πάει να γαμηθεί ο διπλανός, όσο κοιτάμε να διαφυλάξουμε μόνο τα δικά μας κεκτημένα γράφοντας στα αρχ@##$ μας τα κεκτημένα των άλλων (το δικό μου τον μισθό να μη κόψει και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε) τόσο θα μας βάζουν το αγγούρι βαθύτερα στον κώλο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Αγγούρι που κατά κάποιο τρόπο το χρειαζόμαστε λιγάκι, και ως χώρα και ως άνθρωποι, μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνει η μπάλα και κάποιους που δεν φταίνε.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.435
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #8 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 16:32 »
το μόνο σίγουρο παίδες ότι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι 300.........Υπεύθυνοι είναι οι 11.000.000 που τους ψήφιζαν και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν, και θα τους ψηφίζουν...

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι. Είμαστε ως λαός συνυπεύθυνοι με εκείνους που μας κυβερνάνε γιατί απλά με την ψήφο μας ή με την μη ψήφο μας τους επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν. Πρέπει να πάψουμε να λέμε οτι όλο οι άλλοι φταίνε (οι πολιτικοί), όλο οι άλλοι κλέβουν και να το παίζουμε θύματα. Πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε συνείδηση ως λαός και να κοιτάμε πρώτα την δικιά μας συμπεριφορά ως πολίτες και μετά να μετατοπίζουμε τις ευθύνες αριστερά και δεξιά. Όσο εμείς ψηφίζουμε αυτόν που μας τάζει οτι θα μας διορίσει στο δημόσιο, όσο εμείς κλέβουμε την εφορία επειδή κλέβουν οι άλλοι, όσο μας ενδιαφέρει η πάρτη μας και να πάει να γαμηθεί ο διπλανός, όσο κοιτάμε να διαφυλάξουμε μόνο τα δικά μας κεκτημένα γράφοντας στα αρχ@##$ μας τα κεκτημένα των άλλων (το δικό μου τον μισθό να μη κόψει και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε) τόσο θα μας βάζουν το αγγούρι βαθύτερα στον κώλο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Αγγούρι που κατά κάποιο τρόπο το χρειαζόμαστε λιγάκι, και ως χώρα και ως άνθρωποι, μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνει η μπάλα και κάποιους που δεν φταίνε.

εγω εχω μαθει οτι ο καθενας παιρνει οτι του αξιζει.συνυπογραφω το ποστ το απο πανω και λεω οτι καλα μας κανουνε.......!!!

στρωνουμε και κοιμομαστε!!τετιοι μας αξιζουνε!


ειχα ακουσει μια ωραια κουβεντα απο καποιον πολιτη στην τηλεωραση περυσι στα δεκεμβριανα

ειχε πει μεταξυ αλλων:............''αν τοσα χρονια δε νοιαζομασταν μονο για τα μαγαζακια μας ο καθενας , τωρα δε θα κλαιγαμε τα μαγαζακια μας ο καθενας.....''
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 620
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #9 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 18:53 »
Το πιασατε το νοημα.....

Διαβαστε τωρα κ αυτο....

Παράθεση
Φυσικά και οι Γερμανοί εκτέλεσαν περίπου 125.000 Ελληνες στη διάρκεια της Κατοχής, αλλά σάμπως κι οι Ελληνες δεν σκότωσαν εκατοντάδες Ρώσους όταν εκστράτευσαν κατά της υπό σύσταση Σοβιετικής Ενωσης, υπό τις διαταγές του Ελευθέριου Βενιζέλου; Επίσης, να μην ξεχνάμε πάντα ότι και οι Αμερικανοί βασάνιζαν τους νέγρους.

Να σας πω κάτι; Εχω βαρεθεί, από τη μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου σ' αυτή τη χώρα, την ψευτοευαισθησία. Οι μισοί Ελληνες κλέβουν ξεδιάντροπα τους άλλους μισούς στις υπερτιμολογημένες τιμές της αισχροκέρδειας, κάθε μέρα, σε όλα σχεδόν τα καταστήματα, είτε είναι σουπερμάρκετ, είτε πουλάνε καρφίτσες, είτε φαΐ. Αλλά οι κλεμμένοι δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ εδώ και χρόνια, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν μποϊκοτάρησαν, παρά υποταγμένοι σαν τα πρόβατα συνεχίζουν να καταθέτουν τα δουλεμένα τους λεφτά στους κερδοσκόπους συμπατριώτες τους. Οι γερμανικές μίζες της Siemens τους μάραναν, που βγήκαν, λέει, από την τσέπη τους!

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς κάθε μέρα στα ιατρεία, στα δικηγορικά γραφεία, στα συμβολαιογραφεία, στα μηχανουργεία, στις οικοδομές, στα ηλεκτρολογεία και τα υδραυλικά, στα συνεργεία, στις κάθε είδους παροχές υπηρεσιών και έργων, που είτε χρεώνονται ο κούκος αηδόνι, είτε χρεώνονται έτσι και χωρίς απόδειξη. Χωρίς συμμετοχή του δράστη στην κοινή φορολογία, δηλαδή.

Αλλά, οι κλεμμένοι και ριγμένοι δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν μποϊκοτάρησαν, δεν κατάγγειλαν, παρά με σκυμμένο το κεφάλι, με το εύκολο και μοιρολατρικό «τι να κάνουμε», υποταγμένοι συνεχίζουν να είναι τα θύματα των ίδιων των συμπατριωτών τους. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της Ντόιτσε Μπανκ τους μάραναν στα ομόλογα. Που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι είναι ομόλογα.

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς, κάθε μέρα, σαν βουλευτές που περνάνε νόμους αφαίμαξης πλούτου για προνομιούχους επιχειρηματίες και υπαλλήλους. Σαν υπάλληλοι (όσοι) στις δημόσιες υπηρεσίες, που λαδώνονται για να κάνουν τη δουλειά που οφείλουν να παρέχουν. Σαν αργόσχολοι υπεράριθμοι, που βουλεύτηκαν ρουσφετολογικά, κατατρώγοντας τα δημόσια έσοδα. Σαν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, που κάνουν ένα έργο να κοστίζει 100 αντί για 5, που κοστίζει. Σαν διαχειριστές κονδυλίων, που πηγαίνουν στις τσέπες τους και τις τσέπες των φίλων, αντί να πάνε στα έργα. Σαν πρόεδροι, παραπρόεδροι και μέλη χιλιάδων επιτροπών, συμβουλίων, οργανισμών, δημοτικών, κοινοτικών και νομαρχιακών αρχών, που ρημάζουν (όσοι) σαν τις ακρίδες όχι μόνο τα χρήματα που παίρνουν, αλλά τα κονδύλια που διαχειρίζονται, και τα μελλοντικά δάνεια, θησαυρίζοντας συχνά, αυτοί και ο περίγυρός τους, όταν δεν τα σπαταλάνε σε έργα άχρηστα, του ποδαριού, χωρίς μελέτες, χωρίς φραγμό. Γεμάτη από τις πράξεις τους η χώρα.

Αλλά, οι άλλοι μισοί Ελληνες, τους ψηφίζουν και τους χειροκροτούν και συνωστίζονται στις ουρές για ένα χαρτί, μία βεβαίωση, ένα δάνειο, ένα διορισμό και συχνά μια παρανομία, ένα ξεμπλέξιμο, καμία μικροαπάτη, αντί να τους πετροβολούν στο Σύνταγμα κι αντί να απαιτούν τα δικαιώματά τους και να 'ναι φόβητρο (ναι, φόβητρο) αυτοί οι πολίτες για κάθε επίορκο απ' όλο αυτό το συρφετό, που ευημερεί με τα λεφτά και τον ιδρώτα του λαού.

Οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις τους μάραναν, που θα πηγαίνανε στην τσέπη όλου αυτού του παρακράτους τον πρώτο χρόνο ήδη, όπως και πήγαν (κάποιες) όσες δοθήκανε μετά τη συμφωνία Καραμανλή και Ερχαρτ.

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς, κάθε μέρα, φοροδιαφεύγοντας νομίμως και παράνομα σαν επαγγελματίες (όρος πρωτοφανής, λες και οι άλλοι εργαζόμενοι είναι αντιεπαγγελματίες) και υπάλληλοι και μέτοχοι και μέλη εταιρειών, με ειδικές ρυθμίσεις φόρων, μα και απαλλαγές, που όλα έχουν προβλεφθεί από νόμους της Βουλής και με την ανοχή των υπαλλήλων κυκλωμάτων.

Αλλά κανείς ως τώρα δεν έχει απεργήσει, δεν ξεσηκώθηκε, δεν επαναστάτησε γι' αυτή τη φανερή κλοπή από το κοινό ταμείο, απ' όπου χτίζονται τα σχολεία όλων, τα νοσοκομεία όλων, οι δρόμοι όλων, τα λιμάνια όλων, η ποιότητα της ζωής όλων, η ισοπολιτεία όλων. Η Δημοκρατία όλων. Πού τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει σωστά και όλα υπολειτουργούν και κοστίζουν πανάκριβα σε δάνεια και χρέη ακριβώς επειδή ο λαός δεν έχει ποτέ επαναστατήσει.

Και δεν έχει επαναστατήσει ούτε κατά των Τραπεζών, των κατασκευαστών, των μεσαζόντων, των αντιπροσώπων και των μεγαλεμπόρων, που μην έχοντας πατρίδα στην πλειοψηφία τους (ποτέ το χρήμα δεν είχε πατρίδα) γδέρνουν κερδοσκοπικά τους εγχώριους πελάτες τους, δουλεύοντας (!) με ποσοστό κέρδους, που δεν το έχει ονειρευτεί κανείς Γερμανός έμπορος, τραπεζίτης, βιομήχανος, αντιπρόσωπος.

Αλλά οι κλεμμένοι εδώ συρρέουν στα ταμεία αδιαμαρτύρητα σαν όλα αυτά να είναι φυσικά και της τύχης τους γραμμένα, σαν το κισμέτ, σαν μοίρα. Και ούτε μια φορά δεν μποϊκοτάρησαν, δεν εδιαδήλωσαν, δεν φώναξαν, δεν πίεσαν ποτέ τις κυβερνήσεις τους, ούτε και για τις κάμερες όπου ποζάρουν σαν τους καταδίκους, ευλαβικά, για να ανοιχτεί η πόρτα της Εθνικής, να μπουν να κάνουν τη δουλειά τους!

Δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι Γερμανοί, οι Αγγλοι, οι Νορμανδοί για την Ελλάδα. Με νοιάζει τι κάνουν οι Ελληνες για την Ελλάδα. Πόσο και αν την αγαπάνε κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Στην πράξη.

Κανένα από τα δεινά της χώρας δεν έχει άλλη αιτία από τις εγκληματικές της κυβερνήσεις, σε συνεργασία με διεφθαρμένους υπαλλήλους, συνδικαλιστές, εργοδότες και κεφαλαιούχους, υπό την ανοχή, αν όχι με τη συμμετοχή, πολύ μεγάλου μέρους του λαού.

Η Ελλάδα, που αντιμετώπισε τον Αξονα ήταν μια Ελλάδα όπου ο ένας νοιαζόταν τον άλλον απείρως περισσότερο από όσο σήμερα ο κάθε Ελληνας έχει γραμμένο τον διπλανό του στα παλιά του τα παπούτσια.

Η Ελλάδα, που αντιμετώπισε τον Αξονα δεν τον προσκάλεσε να έρθει να την καταλάβει. Η σημερινή Ελλάδα, αφού έκλεψε τον πλούτο πάνω από των μισών της κατοίκων, φώναξε με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τον Αξονα να έρθει να δει ότι κλέβουμε, ότι είμαστε ψεύτες, για να εξοντώσει πολιτικά, προδίδοντας, ο ένας τον άλλον, αλλά ουσιαστικά την ίδια τους τη χώρα!

Κι αυτή την αθλιότητα κανένας Γερμανός, ή Γάλλος, ή Βρετανός, ή Ισπανός, ή Σουηδός, ή όποιος άλλος δεν διανοήθηκε να κάνει για την πατρίδα του την ίδια.

Και μάλιστα χωρίς να τον κρεμάσει ο ίδιος ο λαός στο Σύνταγμα, αλλά να τον υποστηρίζει κιόλας!

Οι Γερμανοί μάς μάραναν.

"ο Καιρος", Κυριακατικη Ελευθεροτυπια, 28/2/10
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #10 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 21:29 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.255
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #11 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 13:46 »
Σκληρα τα νεα οικονομικα μετρα της κυβερνησης ομολογουμενως!

Θα ηθελα πμως να σταθω σε δυο αλλα παρεμφερη γεγονοτα:
Το πρωτο ειναι το ψεκασμα με χημικα του Μανωλη Γλεζου απο τα ΜΑΤ! Δεν θα επαναλαβω τις σαχλαμαρες των καναλιων για αγωνιστη της αριστερας κλπ., αλλα θα αναφερω οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι 88χρονων!!! Ψεκασανε εναν ηλικιωμενο ανθρωπο που θα μπορουσε να ητανε ανετα παππους μας και για τους πολυ μικρους του φορουμ προπαππους τους! Αυτοι οι αστυνομικοι δεν εβλεπαν και δεν καταλαβαιναν τι ειχανε μπροστα τους; Τοσο επικινδυνος ειναι ενας ανθρωπος 88 χρονων και τον ψεκασανε; Να λοιπον η τυφλη κρατικη βια που λεγαμε! Παρεπιπτοντως ο τηλεοπτικος σταθμος ΤΗΛΕΑΣΤΥ ανεφερε απο ολα οσα συνεβησαν τον τραυματισμο ενος αστυνομικου, αποσιωποντας το σοβαρο γεγονος!

Το δευτερο θεμα ειναι η δηλωση στην Βουλη του προεδρου του ΛΑ.Ο.Σ. που ανεφερε χαζογελωντας "Τρεις χιλιαδες κατεβηκανε στην πορεια για τα νεα οικονομικα μετρα, 150.000 πηγανε και πηρανε το DVD της Τζουλιας Αλεξανδρατοϋ" και συνεχισε "Μαλιστα περιπτερας ανεφερε οτι ευτυχως εγινε η πορεια και ξεπουλησαμε τα DVD"!

Μαλιστα! Ο απολυτος ευτελισμος της πολιτικης ζωης! Να σς υπογραμισσω οτι δεν εχω παει ποτε σε καποια πορεια ή διαδηλωση! Αλλα απο εκει περα το να συγκρινεται απο εναν προεδρο κομματος: τα δικαιωματα που διεκδικει δικαια μια μεριδα του λαου με το DVD της Τζουλιας ειναι ο απολυτος πολιτικος ευτελισμος! Μια τετοια πραξη μονο απο τον συγκεκριμενο "κυριο" θα μπορουσε να προελθει!

Αληθεια μετα ΚΑΙ απο αυτο υπαρχουνε ακομη ανθρωποι που υποστηριζουνε - ψηφιζουνε αυτον τον τυπακο και την συνομοταξια του; Που εχει φατσει ο νεοελληνας ρε παιδια;;; Να παρακαμψω τις πολιτικες του θεσεις, ΑΛΛΑ αυτος ο τυπακος μας ευτελιζει ως ανθρωπους, ως πολιτες, ως προσωπικοτητες!

Ποιοι ειναι αυτοι που τον ψηφιζουνε και τον πιστευουνε και το γιατι ειναι αξιο αποριας!   
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #12 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 15:01 »
ΧΑΧΑΧΑ !!!
 :)
Που είναι εκείνη η φατσούλα που γελούσα αλά Ζίτσα ρε παιδιά να τη βάλουμε προς τιμήν του κυρίου Μπογιόπουλου;
Τι ωραία που τα λέει το παλικάρι;
Φαντάζομαι τον καμαρώνουν οι αναγνώστες του Ριζοσπάστη για τον καταγγελτικό του λόγο, το όμορφο, προσεγμένο ντύσιμο και το μουσάκι αλά Λένιν  :P

Τα 23 δις δολάρια που πήραν τα στελέχη των τραπεζών ως επίδομα παραγωγικότητας ευθύνονται για την περικοπή του επιδόματος παραγωγικότητας της Σούλας από το Παγκράτι που πληρώνεται για να πάει στο γραφείο της 4 ώρες και να διαβάζει Espresso και να κάνει μανικιούρ.

Εντελώς τυχαία, όταν ήρθε η ώρα των αντιπροτάσεων, σταμάτησε και το βίντεο. Απολύτως σημειολογικό  ;)

Αποσυνδεδεμένος fastmanakos

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 327
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #13 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 15:11 »
Παράθεση
Τρεις χιλιαδες κατεβηκανε στην πορεια για τα νεα οικονομικα μετρα, 150.000 πηγανε και πηρανε το DVD της Τζουλιας Αλεξανδρατοϋ" και συνεχισε "Μαλιστα περιπτερας ανεφερε οτι ευτυχως εγινε η πορεια και ξεπουλησαμε τα DVD"!δυστηχώς δέν έχει κι άδικο...Ποιά κυβέρνηση μας φταίει όταν εμείς οι ίδιοι πιο πολύ ασχολούμαστε με την εθνική μας πόρνη  ::) παρά με τα νέα μέτρα.Στην τελική και τα 2 τσόντα θα είναι για μας.Απλά στο 2ο θα είματε εμείς τζούλιες  :'(

ΡΕ ΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ  :)

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 215
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #14 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 16:28 »
ακουω εδω μεσα διαφορα του στυλ "αυτοι μας αξιζουν" "τετοιοι ειμαστε και μεις .." κλπ , τι λετε ρε παιδια αληθεια δεν ξερω για ποιον μιλατε αλλα εγω σιγκεκριμενα απεναντι τους ειμαι πολυ ενταξει πληρωνω ολους τους φορους μους , εκοβα παντα αποδειξη και ζητουσα παντα αποδειξη , δεν εχω παρανομησει ποτε στο εππαγελμα για παραπανω κερδος  (αν και θα μπορουσα πολυ ανετα ) δεν εχω καταστρεψει ποτε ξενη περουσια η του κρατους , και επισης δεν τους ψηφισα ΠΟΤΕ (ειτε τους πρασινους ειτε τους γαλαζιους)

γιατι δηλαδη τους αξιζω....

και σας πληροφορω οτι δεν ειμαι ο μονος , υπαρχει παρα πολυς κοσμος που σαν και μενα ειναι σωστος απεναντι στο κρατος , αλλα ειναι πολυ ευκολο να λεμε οτι ενταξει μωρε ποιος δεν εχει κλεψει και να βαζουμε 11 εκατομυρια ανθρωπους στο ιδιο σακι .

αλλα η αληθεια ειναι μια οσο και να εχουν παρανομησει καποιοι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 531
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #15 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 17:12 »
αλλα η αληθεια ειναι μια οσο και να εχουν παρανομησει καποιοι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

Φίλε λυπάμαι, αλλά αυτή σου η άποψη είναι εύκολη απάντηση και λέγεται στρουθοκαμηλισμός. Κρίμα και είχες δείξει πιο προοδευτικός νους απο τις απόψεις σου σε κάποια άλλα θέματα. Ποιός έδωσε τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κάνουν οτι θέλουν;;; Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του ή με την μη ψήφο του. Ποιος είναι ο ελληνικός λαός;;; Εγώ κι εσύ κι ο άλλος παραπέρα. Κι αν δεν τους ψήφισες εσύ τους ψήφισα εγώ ή ο άλλος, οπότε το ίδιο κάνει. Δε μπορεί να λες λοιπόν πως δεν φταίμε εμείς ως πολίτες και δεν μας αξίζουν αυτοί γιατί απλά τέτοιοι είμαστε κι εμείς. Και μη μου πεις πως εσύ δεν παρανομείς στην καθημερινή σου ζωή. Δεν κλέβεις την εφορία;;; Δεν παρκάρεις παράνομα;;;; Δεν δίνεις φακελάκι στον γιατρό;;;, Δεν σβήνεις κλήσεις;;; Δεν παραβιάζεις τον κοκ;;; Δεν έβαλες ποτέ μέσο για να ξεμπερδέψεις μια υπόθεση;;;; Δεν πήγες ποτέ σε μαγαζί και να κάνεις deal για καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη;;; Αν η απάντησή σου σε όλα αυτά είναι ΟΧΙ, τότε τι να πώ;;; ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.....

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 433
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #16 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 17:13 »
Να 'ναι καλά κάποιοι εδώ μέσα που μας ανεβάζουν τη νοημοσύνη ::)

Κάτι γίνεται στους κόλπους της κοινωνίας! Υπάρχει κλίμα στο δρόμο..

Απόσπασμα από τον χθεσινό Ημεροδρόμο του Νίκου Μπογίοπουλου στον Ρίζοσπάστη γιατί γουστάρουμε Νίκο Μπογιόπουλο και διαβάζουμε Ριζοσπάστη ως αντιδραστικοί και βλάκες 8)

Παράθεση
Κόμματα των καπιτα-ληστών
Ενώ τα κέρδη ξεχειλίζουν από τις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας,
η κυβέρνηση εξουθενώνει το λαό.

Με μια μονοκοντυλιά «αποφάσισε και διέταξε» να προστεθούν νέα βάρη ύψους 5 δισ. στις πλάτες των υποζυγίων.

Την ώρα που, μαζί, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, «σύμμαχοι» και «οίκοι», θα ψηφίζουν σήμερα στη Βουλή τη λεηλασία και των τελευταίων υπολειμμάτων του λαϊκού μόχθου,
ας θυμηθούμε τα (καταγεγραμμένα και επίσημα) στοιχεία για τον - ανέγγιχτο - συσσωρευμένο πλούτο των κεφαλαιοκρατών:
 • Το ενεργητικό των τραπεζών αυξήθηκε κατά 300 δισ. την τελευταία 5ετία - όσο δηλαδή και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (!) - και καταγράφηκε για το 2009 στα 580 δισ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν κατά 116 φορές (!) την προχτεσινή αφαίμαξη που υπέστη ο λαός.
 • Οι καταθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων στις τράπεζες αυξήθηκαν στην 5ετία κατά 117 δισ. και το Νοέμβρη του 2009 καταγράφηκαν στα 277 δισ. ευρώ. Ποσό που «ανήκει» σε μια χούφτα εκμεταλλευτές και θα μπορούσε να καλύψει κατά 57 φορές τη νέα ληστεία εναντίον εκατομμυρίων εργαζομένων.
 • Οι 166 εισηγμένες κερδοφόρες εταιρείες στο Χρηματιστήριο ομολόγησαν κέρδη 11,8 δισ. ευρώ για το 2009. Η κυβέρνηση κόβει τους μισθούς των εργαζομένων όταν με μια απλή κίνηση, τη φορολόγηση αυτής της δράκας με 45% επί των κερδών της, θα εισέπραττε πάνω από 5 δισ.!
 • Το ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ για το 2009. Πακτωλός που θα μπορούσε να αποτρέψει κατά 145 φορές (!) την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.
 • Οι ανείσπρακτοι φόροι αγγίζουν σήμερα τα 30 δισ. ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να τη χρωστούν οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οφειλές που αν δεν τις «χάριζε» η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχουν σωθεί κατά 6 φορές οι μισθοί των εργαζομένων.
 • Τα 28 δισ. ευρώ που χάρισαν στις τράπεζες φτάνουν και περισσεύουν κατά 5 φορές για να μην επιβληθεί η βαρβαρότητα.
 • Τα 136 δισ. ευρώ (αυξήθηκαν κατά 100 δισ. σε μια 5ετία!) των «ραντιέρηδων» σε καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς (ρέπος) φτάνουν για να διαφυλαχτούν κατά 27 φορές τα δώρα και τα εισοδήματα των μισθωτών.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., αυτή η «Αγία Τριάδα» του κοινωνικο-οικονομικού απαρτχάιντ, τα κόμματα της ΕΕ, του ΣΕΒ και των «οίκων»,
θα είχαν χίλιους τρόπους να βρουν τα χρήματα «για τη σωτηρία της Ελλάδας» χωρίς να ξαφρίζουν τον ελληνικό λαό.
«Θα»...
Αλλά δεν έχουν κανέναν, πλην της «πατριωτικής» σφαγής των εργαζομένων.
Γιατί, πολύ απλά, πρόκειται για κόμματα των καπιτα-ληστών.


υγ1. Γεια σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα 'ναι στο δρόμο κάθε μέρα.
υγ2. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.
υγ3. Αν κάποιοι λατρεύουν τα νέα μέτρα και θέλουν πιο σκληρά, καλό θα ήταν να κρυβόντουσαν και να μην κάνει τόσο μπαμ. Είναι κρίμα.
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #17 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 18:06 »
el_antifasist φαίνεσαι ωραίος τύπος αλλά έχεις ένα πρόβλημα, όπως κι εγώ και λίγοι ακόμα.
Ζεις σε μια δημοκρατία.
Στη δημοκρατία κάνουν κουμάντο οι πολλοί.
Και οι πολλοί είναι ηλίθιοι!
 ;)

Αποσυνδεδεμένος punkpagour

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 88
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #18 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 20:03 »
Παράθεση
Ζεις σε μια δημοκρατία.
Στη δημοκρατία κάνουν κουμάντο οι πολλοί.
Αλήθεια παίρνεις όρκο γ'αυτό?
Ποιός είπε ότι όταν κυβερνούν οι πολλοί είς βάρος μειοψηφιών είναι δημοκρατία άρα απαράιτητα καλό?Και η ομοφωνία-συναίνεση πάει περίπατο?
- τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #19 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 21:29 »
      Η έννοιες πλειοψηφία-δημοκρατία είναι σαν τις χάντρες κ τα καθρεφτάκια που έδιναν στους ινδιάνους οι "πολιτισμένοι" κατακτητές τους. Μπορεί ο καθένας να ρίξει μια μάτια στα επίσημα στοιχειά του ΥΠ.ΕΣ (αποτελέσματα τελευταίων εθνικών εκλογών),να δει με τι ποσοστό κυβερνά το πρώτο κόμμα, να κάνει την αφαίρεση αυτού του ποσοστού από το σύνολο του σώματος(υπολογίζοντας κ όσους δεν ψηφίσαν αυτή τη φορά),να πάρει υπ όψιν του κ τα λεύκα κ να βγάλει το πραγματικό ποσοστό της μειοψηφίας που μας κυβερνά. Βλέπετε η Απλή Αναλογική ,είναι κάτι που αποτελούσε σύνθημα του πασοκ ως αντιπολίτευση ,ενώ σήμερα χαρακτηρίζεται ως το εκλογικό σύστημα που ΔΕ βγάζει σταθερές κυβερνήσεις......(έχει χορτάσει ο λαός από τη σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια) Όσο για το πώς φαλκιδεύεται η ψήφος –συνείδηση του καθενός ,αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία που απορρέει από τη «δημοκρατική» κατανομή χρόνου στα ΜΜΕ, τις  προεκλογικές δαπάνες του καθενός, τη SIEMENS κλπ κλπ……. 
      Υπάρχει κρίση τελικά? αν κοιτάξει κανείς τα στοιχεία που παραθέτει ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, μάλλον θα αναρωτηθεί, ΠΟΙΟΝ βαραίνει τελικά αυτή η κρίση(?) αφού πληρώνει ο λαός απ αυτά που δεν έχει ,κ συνεχίζεται η κονόμα για τους λίγους......

Να κάνουμε τώρα θυσίες για να σωθεί η πατρίδα ,απ ότι μας λέει το πασοκ, η νδ κ το λαος. Προεκλογικά βέβαια ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Άντε κ έκανε λάθος ο άνθρωπος, άντε κ να τον πιστέψω εγώ στο ότι σε 3 χρόνια η αξιοπιστία θα χαρακτηρίζει την Ελληνική οικονομία που θα είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση. Τότε άραγε θα επιστρέψει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα πριν της "κρίσης" ? Φαντάζομαι πως όχι ,αφού αυτοί που κάνουν κουμάντο (Ε.Ε.),θα επιμένουν στη μείωση του εργασιακού κόστους ,κάτι που συνεπάγεται την αύξηση των κερδών εκείνων που καρπώνονται την υπεραξία του εργαζομένου.....
Μας χρωστάνε κ οι Γερμανοί την αποζημίωση απ το Β Παγκόσμιο πόλεμο και τα καλά που μας έκαναν( κείνα τα αρχιδια οι Άγγλοι που βομβάρδισαν τον Πειραιά δε χρωστάνε τίποτα?) , αλλά προς θεού μη πείτε κουβέντα για το αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛ τη SIEMENS  κλπ κλπ……
Για να το κλείνουμε…Λεφτά σίγουρα υπάρχουν και τα έχουν 10 οικογένειες σε αυτό το τόπο, Παραγωγική βάση υπάρχει ,που μπορεί να παράγει προς όφελος του λαού και του τόπου ,αρκεί να μη ξεπουλιέται στο ξένο κεφάλαιο ,αρκεί οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας (άραγε οι σημερινοί κυβερνώντες θυμούνται τον όρο?) να μην ενισχύουν το ΑΕΠ(ακαθάριστο εγχώριο προϊόν),και σε ένα βράδυ τα κέρδη  να μεταναστεύουν  στις Ελβετικές τράπεζες….Τώρα, όποιος παπάρας είναι ευτυχισμένος με τα νέα μέτρα (και το παραδέχεται η όχι) καλά θα κάνει  να ανήκει σε αυτούς που τα κέρδη των επιχειρήσεων τους μετριούνται με πολλά μηδενικά πίσω από κάποιο αριθμό. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να απαντήσει στα παιδιά του αύριο μεθαύριο ,γιατί δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας…..
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 620
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #20 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 22:33 »
Παράθεση
Η έννοιες πλειοψηφία-δημοκρατία είναι σαν τις χάντρες κ τα καθρεφτάκια που έδιναν στους ινδιάνους οι "πολιτισμένοι" κατακτητές τους. Μπορεί ο καθένας να ρίξει μια μάτια στα επίσημα στοιχειά του ΥΠ.ΕΣ (αποτελέσματα τελευταίων εθνικών εκλογών),να δει με τι ποσοστό κυβερνά το πρώτο κόμμα, να κάνει την αφαίρεση αυτού του ποσοστού από το σύνολο του σώματος(υπολογίζοντας κ όσους δεν ψηφίσαν αυτή τη φορά),να πάρει υπ όψιν του κ τα λεύκα κ να βγάλει το πραγματικό ποσοστό της μειοψηφίας που μας κυβερνά

Ραστα, το 77-και-κατι-ψιλα % του 70% των Ελληνων (δηλαδη ουσιαστικα 1 στους 2) στηριξε σε αυτες τις εκλογες με την ψηφο του την προσπαθεια των 2 μεγαλων κομματων να συνεχισουν το θεαρεστο εργο τους σε αυτον τον τοπο (οποιο κ να εβγαινε οι συνεπειες θα ηταν οι ιδιες γι αυτο η κατανομη των ψηφων δεν εχει σημασια). 1 στους 2 δεν ειναι μειοψηφια στα δικα μου ματια. Κ αν το υπολοιπο 30% του εκλογικου σωματος (στο οποιο ανηκω κ εγω) θεωρησε για τον Α ή Β λογο οτι δεν ηταν αναγκη ή δεν ηθελε να ψηφισει, κακο του κεφαλιου του. Προσωπικα, απο τη στιγμη που κανω την επιλογη να μην ψηφισω δεν κλαιγομαι μετα οτι με κυβερνανε μειοψηφιες.....

Κ η ψηφος δε φαλκιδευεται ουτε απο το χρονο στα καναλια, ουτε απο τα προεκλογικα κονδυλια, ουτε απο τιποτα αλλο εκτος απο την αιωνια ταση του Ελληνα απο καταβολης αυτου του "κρατους" να βολευεται. Ψαχνουμε μια ζωη την ακρη με το "δικο μας" βουλευτη των μεγαλων κομματων που θα βοηθησει σε κανα διορισμο, σε καμια αδεια, σε κανα ρουσφετακι κ ξεπουλαμε ολη τη ζωη μας στους ιδιους κ τους ιδιους ξανα κ ξανα, θυτες κ θυματα μαζι. Κ οταν μας πηδανε παραπονιομαστε κ "κατεβαινουμε στους δρομους" (κ φυσικα αλλοιμονο κ αν κατεβουμε ολοι μαζι στην ιδια πορεια.... 8)) για να βρουμε το δικιο μας. Ε, αρχιδια θα βρουμε.......

Κατι αλλο τωρα. Οι γνωσεις μου περι οικονομικων ειναι νηπιακου επιπεδου αλλα διαβαζοντας το παραπανω αρθρο απο το Ριζοσπαστη κατι δε μου παει καλα. Λεει ο τζες π.χ. οτι οφειλονται στο κρατος 30 δις σε καθυστερουμενους φορους κ τον πιστευω. Αλλα εχει ας πουμε την εντυπωση οτι ολοι αυτοι οι οφειλετες (που αναθεμα κ αν η πλειοψηφια τους ειναι καπιτα-ληστες....) εχουν τα 30 δις κατω απο το στρωμα κ δεν τα δινουν επειδη ετσι γουσταρουν? Ποσοι αραγε απο αυτους τους οφειλετες (εμποροι, μικρες εταιριες κτλ.) ειναι χρεωμενοι ως τα μπουνια, ποσοι αραγε αν ηταν υποχρεωμενοι να αποπληρωσουν αμεσα τις οφειλες τους προς το κρατος απλα θα το κλεινανε το μαγαζι αδυνατωντας να κανουν κατι αλλο, ποσους αραγε ανεργους ακομα μπορει να προσεθετε ενα τετοιο αμεσο κυνηγι φορων σε αυτες τις οικονομικες συνθηκες?

Λεει ακομη ο τζες οτι το ενεργητικο των επιχειρησεων ειναι σουπερ-τεραστιο κ θα μπορουσε να μας σωσει ολους για παντα. Ειναι ιδεα μου ή το ενεργητικο ειναι απλα ενας αριθμος που χωρις το παθητικο απο διπλα δε σημαινει απολυτως τιποτα? Κ τι ακριβως προτεινει? Να τους φορολογησουμε το ενεργητικο ας πουμε? Τι ακριβως σημαινει αυτο, πού εχει γινει αλλου στον κοσμο κ τι απεδωσε?

Λεει ο τζες για τις καταθεσεις των επιχειρησεων σε τραπεζες κ δε μας εξηγει τι σοι καταθεσεις ειναι αυτες, αν ειναι κερδη ή οχι, γιατι βρισκονται εκει κ τι χρειαζονται στις επιχειρησεις, ποσο απλο ειναι να τους τις παρεις κ τι συνεπειες εχει αυτο κ αλλα πολλα.

Λεει διαφορα που προσωπικα μου μοιαζουν πολλα μεγαλα κ εντυπωσιακα νουμερα, που αμα τα αθροισεις, τα πολλαπλασιασεις κ τα βγαλεις σε ποσοστα οδηγουν σε αλλα εντυπωσιακα νουμερα αλλα εχω την εντυπωση οτι πρακτικα αερολογει χωρις κανενα ουσιαστικο υποβαθρο. Ισως κανας οικονομολογος του φορουμ να μας τα εξηγησει καλυτερα.

Για να τελειωνω, θα πω απλα οτι ουτε επιχειρησεις εχω, ουτε πολλα μηδενικα μετραω (οπου βλεπω πολλα μηδενικα στα οικονομικα μου συνηθως δεν εχουν κανενα αλλο ψηφιο μπροστα τους.....), κ ολα τα μετρα θα τα νιωσω λιγο-πολυ στο πετσι μου κ θα μου καθορισουν σε μεγαλο βαθμο το μελλον μου που ακομα το χω μπροστα μου. Χαρουμενο λοιπον δε με κανουν αλλα οποιοδηποτε μετρο με πεισει οτι μπορει να οδηγησει σε μια καινουργια κ πιο σωστη αρχη για μια πιο ορθολογικη οικονομια σε καποια χρονια θα το στηριξω οσο κ αν μου τσουζει τον κωλαρακο. Τουλαχιστον μπορω να ελπιζω οτι αν εκτος απο επωδυνα ειναι κ σωστα τα μετρα καπου θα μας βγαλουν, ενω δεν μπορω να πω το ιδιο κ για κατι τροπαρια απο τον καιρο του Σταλιν που αποδειχθηκαν τρομερα "επιτυχημενα" οπου εφαρμοστηκαν......

υ.γ. Αυτο που με ανησυχει δεν ειναι το οτι θα πεσει το ειασοδημα ολων για καποια χρονια, αλλα το οτι η πλειονοτητα των κινησεων που γινινται φαινονται να ειναι σπασμωδικες προσπαθειες να "μαστορεψουμε" προσωρινα καποιους δεικτες μπας κ τη σκαπουλαρουμε. Αυτο που θα πρεπε αντιθετα να γινει ειναι το χτισιμο ενος νεου κρατους  πανω στα ερειπια του παλιου με σχεδιο, οραμα κ αξιοποιηση της εμπειριας ολων αυτων που βρισκονται 30 κ βαλε χρονια μπροστα απο μας. Αλλα σε μια χωρα που οι μετριοι καταφερτζηδες κυβερνουν τα βολεμενα ζωντοβολα κατι τετοιο μοιαζει ποοοοοοολυ μακρινο ονειρο....
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #21 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 00:08 »
mh_per_ δε κλαιγομαι για τη μειοψηφια που με κυβερναει,αλλα δε τρωω το παραμυθι για τη "δημοκρατικη πλειοψηφια".....
Άλλα λεγανε στο κοσμο πριν τις εκλογες κ αλλα κανουν μετα απο αυτες.Οσο για τη κληρονομια που κουβαλαμε απο την οθωμανικη αυτοκρατορια(ρουσφετι),το θεμα ειναι ποιος βγαινει κερδισμενος απ αυτο.Αυτος που παγειωνει την εξουσια του εκμεταλευομενος τη συνειδηση-ψηφο του λαου,ή το ποπολο που ψαχνει τροπο να επιβιωσει(με πρακτικες που δεν εχουν καμια σχεση με την αξιοπρεπεια,θα συμφωνησω μαζι σου).....
Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που δε κατανοεις στο αρθρο του "Ριζοσπαστη".....
Οι μεγαλοι οφειλετες ειναι ξεκαθαρο πως δεν ειναι ο μπακαλης της γειτονιας σου ,ουτε ο μικρομεσαιος ΕΒΕ της πολης....Ξαναδιαβασε το αρθρο,κ μαθε σε τι ποσοστο φορολογουνται τα κερδη των "μεγαλοκαρχαριων " σημερα απο τη σοσιαλιστικη κυβερνηση....Σιγουρα ,οχι με 45% κ 50%.....
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου για το μελλον κ τη προοπτικη που εχεις μπροστα σου-αρα κανεις υπομονη οσον αφορα τα οικονομικα μετρα-,μιας κ η ουσια ειναι να σε πεισουν για το οτι δεν υπαρχει πλουτος ,αρα μετατρεψου σε δουλοπαροικο για να σωθει η πατριδα,κ μαλλιστα σε μονιμη βαση....
Πλουτος υπαρχει,να επιστραφει σε κεινους που τον παραγουν με τον ιδρωτα τους.Σε τελικη αναλυση "γυρνα " πισω τα στρατευματα κατοχης που εχουν σταλει σε ΝΑΤΟικες αποστολες ανα τον πλανητη,κ θα εχεις εξοικονομιση 1 Εκ.ευρω καθημερινα...Ετσι απλα.
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #22 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 04:22 »
Παράθεση


Γενική απεργία για τις 11 Μαρτίου κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ


Συνέχεια των κινητοποιήσεων ως αντίδραση στα νέα μέτρα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι. ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία για τις 11 Μαρτίου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=318591&dt=05/03/2010
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #23 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 06:48 »
Παράθεση
Η Αλληλεγγύη (Ποια;) Της Εργατιάς (Ποιας;) Φθίνει

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν πάλι. Η υπομονή των υπολοίπων, όμως, έχει αρχίσει να τελειώνει.
Απεργία
Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί με τους συνταξιούχους κι άλλους κλάδους είναι στους δρόμους (ή -oι περισσότεροι- στα σπίτια τους και τα εξοχικά τους), διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που τους έκοψε μέρος από τα δώρα και τα επιδόματα για να εξοικονομήσει λεφτά. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ήταν δε αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση — συνήθως διαδηλώνουν στο κέντρο επειδή δεν παίρνουν αρκετά μεγάλες αυξήσεις, τι θα έκαναν τώρα που τρώνε μειώσεις; Σαν μια γροθιά, θα κατέβουν στους δρόμους. Δηλαδή, σαν δυο γροθιές (οι συνδικαλιστές κομμουνιστές όπως πάντα διαδηλώνουν ξέχωρα, μόνοι τους). Αλλά στη σημερινή απεργία υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

 Η διαφορά είναι ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει αρχίσει σιγά σιγά να καταλαβαίνει ότι σήμερα διαδηλώνουν, μεταξύ άλλων, η κυρία συνταξιούχος της Ολυμπιακής που στα 50 (και για τις επόμενες πολλές δεκαετίες — καλά να είναι η γυναίκα) θα παίρνει 3500 ευρώ μηνιαία σύνταξη. Ή οι εφοριακοί που παίρνουν το περιβόητο ΔΙΒΕΕΤΕ, οι τελωνειακοί με το δικό τους ΔΕΤΕ, δύο από τους πιο διεφθαρμένους και ακριβοπληρωμένους κλάδους του δημοσίου, παρεμπιπτόντως. Δεν λέει κανείς ότι όλοι οι τελωνειακοί είναι διεφθαρμένοι — αλλά και οι διεφθαρμένοι σήμερα απεργούν. Όπως και οι γιατροί που παίρνουν φακελάκια, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας που χρειάζονται «λαδάκι» για να προχωρήσει η δουλειά σου (τους), οι πολυθεσίτες της ΕΡΤ, οι φυτευτοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες που φτιάχτηκαν ειδικά για το βόλεμα ημετέρων και δεν εμφανίζονται ποτέ σε κανένα γραφείο αλλά πληρώνονται κανονικά. Κι αυτοί απεργούν.

Η διαφορά σήμερα, και όσο συνεχίζεται αυτή η κρίση, είναι πως οι υπόλοιποι, εμείς τα αμέτοχα, κοιμισμένα ζώα, έχουμε αρχίσει να φτάνουμε το τέλος της υπομονής. Από τότε που το ελληνικό δημόσιο πήρε τη σημερινή, εκτρωματική του υπόσταση, εμείς καθόμασταν σαν χάχες, βλέπαμε τους φόρους μας να πηγαίνουν απευθείας στους αποπάνω, και τους δίναμε και επιπλέον κατιτίς για να μας κάνουν τη δουλειά μας (τους) και μετά περιμέναμε στωικοί και μποτιλιαρισμένοι καθώς διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας.

 Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι αυτό θα συνεχιστεί για πάντα;

Τις τελευταίες μέρες το ποσοστό των συναδέλφων και φίλων που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα που (μέσα σε λογικά πλαίσια) χάρηκαν για τις περικοπές στα προνόμια των ΔΥ ήταν αναπάντεχο. «Ας πληρώσουν κι αυτοί λίγο», είναι η γενικότερη ιδέα. Oι συνδικαλιστοπατέρες ας το σκεφτούν λίγο το θέμα διαφορετικά. Η εποχή που οι κυρίες της Ολυμπιακής έβγαιναν στους δρόμους με τη Louis Vuitton στο χέρι για να ζητήσουν μεγαλύτερες αυξήσεις (true story) είναι στη δύση της.
http://www.yupi.gr/gkrinia/c16415/H_Allhleggyh_%28Poia;%29_Ths_Ergatias_%28Poias.html

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #24 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 09:57 »
Ο καταλληλότερος ηλίθιος

 
Φώναζα και μάλιστα καθόλου μόνη, ότι εκείνη η ερώτηση των... δημοσκόπων της ελεύθερης αγοράς περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, οδηγούσε με μαθηματική προπαγανδιστική ακρίβεια στην παραγωγή του καταλληλότερου ηλίθιου πολίτη.

Οταν λοιπόν, ο εκλεγείς καταλληλότερος περνάει την τάξη του και τα συμφέροντά της ως «πατρίδα», τότε με ύφος Φόρεστ Γκαμπ, μπορεί να διαβάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε ζωντανή μετάδοση, τη δήλωση ανώνυμου βεβαίως, «ανθρώπου του μόχθου», όπως είπε: «Είμαι ηλίθιος. Προς χάριν της πατρίδας σου δε και εκουσίως φτωχός».

Ο καταλληλότερος - επικοινωνιακά - ηλίθιος είναι αυτός που αυτοκτονεί από τύψεις επειδή έχασε κέρδη το αφεντικό του και δέρνει και τον ίδιο ως δούλο για να εκτονώνεται. Επιπλέον, είναι ανώνυμος και αποκτά το πρόσωπο της γκριμάτσας κατανόησης του αφεντικού του.

Η «αγορά» ωσαύτως έχει υπόσταση προσώπου. Ως θηλυκή ελληνιστί, «βιάζεται» από τους «κερδοσκόπους». Ο καταλληλότερος ηλίθιος μεταπολιτευτικός πολίτης τρέχει να την υπερασπιστεί με τη ζωή του. Αμ βέβαια!!! Οταν έχεις προσφέρει διετή εργασιακή ειρήνη στο ΣΕΒ ως ΓΣΕΕ με αντίτιμο μισό κουλούρι, τότε μόλις κρυώσει η άρχουσα τάξη γίνεσαι μόνος σου κάρβουνο στο τζάκι της και ήρωας μιας επικοινωνιακής διαστροφής γενικευμένα αποδεκτής.


Προσοχή. Οι ηλίθιοι δεν είναι αυτοί που χρησιμεύουν σε εξουσιαστικά παραμυθάκια ως ανώνυμες αναφορές. Είναι οι χρήσιμοι στο σύστημα, μόλις αποκτήσουν ονοματεπώνυμο, κλακαδόροι του πανικού. Είναι σαν τους φουσκωτούς που φυλάνε τους μαφιόζους απανταχού της Γης. Είναι πανταχού παρόντες με ένα κρυφό καθήκον που δεν ομολογείται.

Οι ηλίθιοι μπράβοι του συστήματος έχουν κεντρικό αντικείμενο να κρύβουν το μαφιόζο αφεντικό τους. Οχι για να μη σκοτωθεί από αντίπαλό του.

Αυτό είναι στη... φύση του μαφιόζικα αναποφευκτού. Ο στόχος των ηλιθίων φουσκωτών είναι να μη φαίνεται ο φόβος στα μάτια του αφεντικού μόλις αυτός συναντήσει τις μάζες των υποτακτικών του.

Προσοχή στην επικοινωνιακή μαζική αντιλαϊκή προπαγάνδα. Τραβιέται σαν καρικατούρα στα άκρα η δειγματοληπτική περιπτωσιολογία των πρόθυμων, των τρομοκρατημένων, των δωσίλογων της εργατικής τάξης, των χαφιέδων που υπερπροβάλλεται για να κρύψει την πραγματικότητα. Αρχισαν να ξυπνάνε οι δούλοι και δε θα τους σταματήσει η φρουρά των χρήσιμων ηλιθίων.

Παραμάζωμα. Οποιος εργάτης εμφανίζεται πρόθυμος να θυσιαστεί και να πνίξει τρεις τέσσερις γενιές εργατών προκειμένου να τον σφάξει τελευταίο ο ταξικός του δήμιος, πρέπει να λογίζεται προδότης - της τάξης, του λαού και της πατρίδας του.

Είναι ο καταλληλότερος ηλίθιος για αναπαραγωγή παραλυτικού αερίου που εκτοξεύεται εναντίον των εργαζομένων στο ευρωστρατόπεδο συγκέντρωσης που τάχα μου μπήκαμε για να σωθούμε.


Τέρμα η κοροϊδία. Ο καταλληλότερος ηλίθιος δεν υπάρχει. Εφευρίσκεται και κατασκευάζεται όποτε τον χρειάζεται η αστική τάξη για να νομιμοποιεί τα εγκλήματά της κατά της εργατικής.

Στην εποχή μας έχει σημασία να μην τον βρίσκει ανάμεσά μας...

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro