Αποστολέας Θέμα: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ  (Αναγνώστηκε 109746 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« στις: Σαβ 23 Ιαν 2010 14:24 »
Πλήρεις μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για το ...ορφανό τμήμα της Ιόνιας οδού, Γιάννινα-Καλπάκι

Παράθεση
Την συνέχιση όλων των μελετών, μέχρι και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το λεγόμενο και ...ορφανό κομμάτι της Ιόνιας οδού από Γιάννινα μέχρι το Καλπάκι, δηλαδή αυτό που έμεινε εκτός σύμβασης παραχώρησης για τους γνωστούς λόγους.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι δεν θα μείνει ... λειψή η Ιόνια οδός(όταν ολοκληρωθεί από Αντίρριο μέχρι Γιάννινα) και πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι η ένταξη του έργου, μέσα στο 2010, στο ΕΣΠΑ με δεδομένο ότι απαιτούνται περίπου 250 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Με την απόφαση να ολοκληρωθούν οι μελέτες το συμπέρασμα είναι ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί.

Θετική εξέλιξη

Και είναι θετική αυτή η εξέλιξη αφού απαιτούνταν να εγκρίνει το υπουργείο, υπό τη νέα ηγεσία του, το επόμενο στάδιο εκπόνησης της μελέτης, μετά την υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού άξονα Γιάννινα - Καλπάκι - Κακαβιά.

Η υπογραφή της σημαντικής για κάθε έργο ΚΥΑ, είχε ανακοινωθεί δυο μέρες προ των εκλογών του Οκτωβρίου από τον πρώην υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννη και έκτοτε το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη ανέμενε από το υπουργείο Υποδομών το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Πρόσθετα έργα και όλες οι μελέτες

Από τους περιβαλλοντικούς όρους προέκυψε η ανάγκη για κάποια πρόσθετα έργα και μαζί με τις μελέτες συγκοινωνιακών έργων και των ηλεκτρομηχανολογικών που δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση, (δεν επαρκούσε τότε ο προϋπολογισμός των 6 εκ. ευρώ) το κόστος της μελέτης θα ανέβαινε αρκετά. Παρά την γενική οικονομική στενότητα δόθηκε τελικά η έγκριση στον ανάδοχο μελετητή και μαζί με τις παραπάνω μελέτες, ανατέθηκε και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, δηλαδή θα παραδοθεί πλήρως ώριμο το έργο για δημοπράτηση.

Αυτό πληροφορηθήκαμε από τον μελετητή Κώστα Γαλερίδη σε χθεσινή επικοινωνία μας και ακόμη ότι εντός του 2010 θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης και άρα παράλληλα με την διαδικασία αυτή υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί το κύριο έργο στο ΕΣΠΑ με την βασική μελέτη και σταδιακά θα παραδίδονται και οι επιμέρους μελέτες.

46 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου

Το έργο αφορά, ως συνέχεια της Ιόνιας οδού, την κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου από τα Γιάννινα έως το Καλπάκι, συνολικού μήκους 46 χλμ και πλάτους 22,25 μ, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλέον λωρίδας έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα με στηθαίο και εν συνεχεία την ουσιαστική βελτίωση του τμήματος Καλπάκι - Κακαβιά.

Από την...συνάντηση της Ιόνιας με την Εγνατία η χάραξη είναι εκτός λεκανοπεδίου και μέσα από τα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Κοσμηράς, (200 μέτρα από την εκτιμώμενη επέκταση του οικισμού) Ασβεστοχωρίου και Κόντσικας και με αλλαγή που έγινε στην περιοχή της Ζωοδόχου για να μην επηρεαστεί ο οικισμός, θα καταλήγει κοντά στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής για να συνεχίσει προς το Καλπάκι μέσω κάμπου Λαψίστας, Βρύση Πασά κλπ, ενώ θα παρακάμπτει το Καλπάκι, καταλήγοντας κοντά στο Μνημείο του Μαχητή του 1940, όπου θα συνδέεται με τις δυο εθνικές οδούς προς Κόνιτσα και Κακαβιά.

Με έξι κόμβους

Έχουν προβλεφθεί ανισόπεδοι κόμβοι μεταξύ Κοσμηράς και Ασβεστοχωρίου, στην Κόντσικα, στη Βιομηχανική Περιοχή, στην περιοχή της Πρωτόππαπας, στη Βρύση του Πασά (για το Ζαγόρι) και τέλος στο Καλπάκι, αλλά και παράλληλα έργα για τοπικές συνδέσεις.

Οι εκτιμήσεις για τον προϋπολογισμό του έργου είναι στα 250.000.000 ευρώ και με την έκπτωση που θα επιτευχθεί θα μειωθεί ως κόστος, δεν παύει όμως να είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο στην Ήπειρο με ελπίδα το ΕΣΠΑ.

Νεοι Αγωνες Ηπειρου

50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #1 στις: Τετ 21 Απρ 2010 10:34 »
Παράθεση
Η χαμένη Εγνατία

Tου Πασχου Μανδραβελη

Μπορεί να ακούγεται στερεότυπο -μια έκφραση που καταστράφηκε από την αλόγιστη χρήση της- αλλά πραγματικά η Εγνατία Οδός είναι έργο πνοής για την Βόρειο Ελλάδα. Τα 670 χιλιόμετρα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου έβαλαν ολόκληρες περιοχές στον χάρτη, βοηθούν την τουριστική ανάπτυξη ανείπωτης ομορφιάς χωριών, δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας σε σημεία που κάποτε ήταν απροσπέλαστα για τον μέσο ταξιδιώτη. Αυτό πιστοποιείται και από τη μελέτη του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας, η οποία καταγράφει ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις περιοχές όπου περνά ο δρόμος. Οπως δημοσίευσε χθες η «Καθημερινή» το έργο ενίσχυσε τη «δικτύωση» των αστικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θράκη, οι μέσες ημερήσιες μετακινήσεις μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης αυξήθηκαν κατά 370%, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής κατά 270% και μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης κατά 81%. Οι μετακινήσεις ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη υπερδιπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η Εγνατία «έβαλε στον χάρτη» τον νομό Ιωαννίνων, που γνώρισε πληθυσμιακή αύξηση 9,9% κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του άξονα και αύξηση του ΑΕΠ κατά 35,8%. Σημαντικές πληθυσμιακές αυξήσεις γνώρισαν το ίδιο διάστημα οι νομοί Θεσσαλονίκης (+7%) και Ξάνθης (+5,1%), ενώ σημαντική αύξηση του ΑΕΠ τους οι νομοί Ηγουμενίτσας (+41,9%) και Αρτας (+28,4%).

Ολα καλά κι όλα ωραία, λοιπόν, με το μεγάλο αυτό έργο; Οχι! Απ’ ό,τι φαίνεται οι ιδιώτες κάτοικοι των νομών από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία άρχισαν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά της. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το κράτος. Κατ’ αρχήν η Εγνατία Οδός είναι χωρίς διόδια. Εκατομμύρια αυτοκίνητα διέρχονται κάθε χρόνο χωρίς να πληρώνει κανείς δεκάρα τσακιστή. Την εκμεταλλεύονται αζημίως όχι μόνο οι γηγενείς, αλλά και αλλοδαποί. Κάθε Αύγουστο χιλιάδες Τούρκοι φεύγουν για τις διακοπές τους από τη Βόρειο Ευρώπη, διασχίζουν την Εγνατία για να πάνε στην πατρίδα τους. Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας κερδίζουν χρόνο, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη προς τα νότια για να ξανανέβουν βόρεια, στον προορισμό τους. Περνούν τις ανενεργές εγκαταστάσεις διοδίων χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ευρώ. Από το 2004 έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα διόδια και ακόμη συνεχίζεται. Τώρα η «Εγνατία Α.Ε.» εξήγγειλε για μια ακόμη φορά τη λειτουργία 13 σταθμών διοδίων μέχρι το τέλος της άνοιξης. Εν τω μεταξύ εκατομμύρια χάθηκαν περιμένοντας...

Δεύτερον η «Εγνατία» είναι ένας έρημος δρόμος. Δεν υπάρχει πάρκινγκ, ούτε μέρος για να σταματήσει κάποιος για βενζίνη ή να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Οι δρόμος τέλειωσε και παράπλευρες υποδομές δεν υπάρχουν. Αυτό επίσης είναι χαμένος πλούτος για την εθνική οικονομία και χαμένες θέσεις εργασίας για τις περιοχές όπου διέρχεται ο δρόμος. Σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, όπως ο «Σείριος» στην Εθνική Οδό, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν εκατομμύρια οδηγούς και να μειώσουν την καλπάζουσα ανεργία των νέων στη Βόρειο Ελλάδα.

Περάσαμε μια δεκαετία που η Εγνατία «εγκαινιαζόταν» χιλιόμετρο χιλιόμετρο. Ο κ. Λαλιώτης και ο κ. Σουφλιάς την έχουν «τελειώσει» ίσα με δέκα φορές έκαστος. Δεν έφτασε ο καιρός για να ζωντανέψει;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/04/2010_398265

Αποσυνδεδεμένος dimitris_kzn_pas7

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 206
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #2 στις: Τετ 21 Απρ 2010 11:50 »
Ξερει κανεις ποτε θα δωθει στην κυκλοφορια η κεναν μεσαρε??

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 707
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #3 στις: Πεμ 22 Απρ 2010 10:04 »
Ξερει κανεις ποτε θα δωθει στην κυκλοφορια η κεναν μεσαρε??

λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές θα την εγκαινιάσει ο δήμαρχος των έργων Νίκος Γκόντας....μην αγχώνεσαι
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #4 στις: Πεμ 20 Μάι 2010 16:13 »
Πάει για...αιώνια η Ιόνια οδός. Αμφίβολη έως αδύνατη η παράδοση το 2013
 
Εγκλωβισμένη  στην διαδικασία των απαλλοτριώσεων και κατά συνέπεια των μη ολοκληρωμένων μελετών, παραμένει η κατασκευή της Ιόνιας οδού και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα παραδοθεί το έργο από τον παραχωρησιούχο, αφού το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης αποκλείεται να τηρηθεί, δηλαδή για το 2013.

Φαίνεται ότι θα μείνουμε για περισσότερα χρόνια από όσα υπολογίζαμε με τις παρακάμψεις Άρτας (παραδίδεται το υπόλοιπο τμήμα Πέτα-Σελλάδες το φθινόπωρο) και Αγρινίου, αφού πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το πότε θα είναι πλήρως έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος και με ποια σειρά θα παραδοθούν τα τμήματα. Όπως είναι στη σύμβαση παραχώρησης ,μάλλον δεν θα τηρηθεί.

Η στασιμότητα στην παράδοση εκτάσεων για να αναπτυχθούν εργοτάξια, όπως αναφέρονταν σε πρόσφατο ρεπορτάζ των «Ν.Α», επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα και πορεία του έργου, αλλά και άλλων που κατασκευάζονται με σύμβαση παραχώρησης, χαρακτηρίζοντας τα... αιχμάλωτα των προβλημάτων αυτών. Η μη πρόοδος όλο αυτό το διάστημα στις απαλλοτριώσεις και η μη αναφορά του υπουργού σε χρόνους, αφήνει πολλές ερμηνείες για το πότε θα δούμε ολοκληρωμένη Ιόνια

30 μήνες και κάτω του 40% οι απαλλοτριώσεις

Ειδικά για την Ιόνια οι απαλλοτριώσεις που είχε προβλεφθεί στη σύμβαση να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες και πέρασαν ήδη 30 μήνες, παραμένουν μεταξύ 30% και 38% και τα εργοτάξια είναι ελάχιστα. Ακόμη και αυτό στην περιοχή της Παλιοβούνας (Κλόκοβα) στο πρώτο τμήμα από Αντίρριο μέχρι την παράκαμψη Αγρινίου, σταμάτησε λόγω προσφυγών...Υποτίθεται ότι θα παραδίδονταν πρώτο κατά σειρά στο τέλος του 2010... Με όσα ανέφερε ο υπουργός προκύπτει κίνδυνος ακόμη και για αποχώρηση του αναδόχου, αν και δεν είναι και τόσο απλό, αφού ήδη εισπράττει διόδια στον ΠΑΘΕ. Για την Ήπειρο και ειδικά το νομό Ιωαννίνων οι απαλλοτριώσεις κινούνται σε πολύ μικρά ποσοστά ακόμη κι έστω κι αν πρόκειται για τμήμα που από τη σύμβαση πρέπει να παραδοθεί τελευταίο, το 2013, η πορεία του δεν είναι καλή, αλλά συμβαίνει το παράδοξο να υπάρχουν δυο εργοτάξια, αυτό στη διάνοιξη της σήραγγας Αμπελιάς και το άλλο στη Μυροδάφνη χωρίς όμως σε αυτό να είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή κι εκεί λόγω απαλλοτριώσεων.

Χωρίς λογική ο όρος των 12 μηνών

Αναφερόμενος ο υπουργός Υποδομών στην πρόβλεψη των συμβάσεων για απόδοση όλων των χώρων του έργου στον παραχωρησιούχο μέσα σε 12 μήνες, έμμεσα άσκησε κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και σημείωσε ότι «ο λογικός νους, θα ήταν πολύ επιφυλακτικός να υιοθετήσει και να υπογράψει μια τέτοια δέσμευση». Πρόσθεσε ότι καμία από τις πέντε τρέχουσες παραχωρήσεις (Ιόνια και Ε65 που μας αφορά άμεσα) δεν έχει επιτευχθεί αυτή η προθεσμία και ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο χώρος ο οποίος έχει παραδοθεί φτάνει το 30% ή το 38% του συνόλου του παραδοτέου χώρου. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε κάποια έργα φαίνεται ότι θα γίνει αφού παρέλθει μία περίοδος δύο ή δυόμιση ετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό εκτός της καθυστέρησης στο έργο, αυτό σημαίνει και έγερση αιτημάτων από την πλευρά των κατασκευαστών σε βάρος του Δημοσίου.

Φαίνεται από όλα αυτά ότι ούτε οι προτάσεις του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ αξιοποιήθηκαν από το υπουργείο Υποδομών ή δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν λόγω γραφειοκρατίας και άλλων αγκυλώσεων.

Τμηματική παράδοση

Ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε ότι χρειάζεται ένας καλύτερος σχεδιασμός
και τόνισε «ότι πέραν των διοικητικών μέτρων ή των νομοθετικών αλλαγών, θα πρέπει πραγματικά να δούμε αν οι χώροι πρέπει να παραδίδονται τμηματικά, ένα ορισμένο τμήμα ανά έτος, προκειμένου έτσι να είναι ευκολότερη και η χρηματοδότηση των επιτάξεων και γενικότερα των απαλλοτριώσεων αφενός, αφετέρου να υπάρχει χώρος όπου θα εκτελείται το έργο, χωρίς όμως να είναι ο όρος αυτός τόσο ανελαστικός ώστε να εκθέτει τελικά το κράτος και το Δημόσιο στα αιτήματα τα οποία διατυπώνουν οι κατασκευαστές».

Πολλά τα προβλήματα

Ο κ. Ρέππας είπε ακόμη ότι σε αυτά τα προβλήματα «αν προστεθούν και όσα αφορούν στους περιβαλλοντικούς όρους και τις προσφυγές που γίνονται, τις αρχαιολογικές έρευνες, την ανάγκη μετακίνησης δικτύων, τις καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των εργοταξίων, από τις τεχνικές εταιρείες ή την ανεπάρκεια στις μελέτες εφαρμογής (τα προβλήματα δηλαδή που προκύπτουν από την πλευρά των κατασκευαστών) τότε καταλαβαίνετε με ποιες δυσκολίες εξελίσσεται η κατασκευή των έργων στην Ελλάδα».

Όλα τα παραπάνω έχουν...εφαρμογή, δυστυχώς, και στην Ιόνια και αποδείχτηκε πόσο πρόχειρα υπογράφηκε η σύμβαση από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα...βιάζονταν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς να προχωρήσει, αφήνοντας εκτός σύμβασης παραχώρησης το τμήμα από κόμβο Εγνατίας μέχρι Καλπάκι και Κακαβιά, για το οποίο ζητήθηκε αλλαγή χάραξης εκτός λεκανοπεδίου και δήμου Ιωαννιτών, το λεγόμενο σήμερα και ...ορφανό τμήμα το οποίο μελετάται, ευτυχώς, αλλά δεν ξέρουμε αν θα χρηματοδοτηθεί...


Δημοπρατείται το Καρτέρι-Πάργα με τις παρεμβάσεις στη γέφυρα Δέσπως, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Ρέππας

Σημαντική είδηση προέκυψε για τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας από συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, σχετικά με τις δημοπρατήσεις νέων έργων.
Αφορά ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής το οποίο είχε εξελιχθεί σε πραγματικό σήριαλ, έχοντας δημιουργήσει κατά καιρούς πολλά ερωτήματα και προκαλέσει αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα Καρτέρι-Πάργα, ως τμήμα του δρόμου Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα που δημοπρατείται μαζί με τις παρεμβάσεις στην γέφυρα Δέσπως στο νομό Πρέβεζας, αλλά και τμήμα προς Ηγουμενίτσα που ήταν εκτός σχεδιασμού. Ήταν το έργο που η προηγούμενη κυβέρνηση δημοπράτησε χωρίς τη γέφυρα Δέσπως που έχει σοβαρό πρόβλημα. Αν έμενε εκτός θα έπρεπε να περιμένει το άλλο έργο συνολικά για τη βελτίωση της παραλιακής οδού. Η διαδικασία ακυρώθηκε από την νέα κυβέρνηση και πλέον τηρείται η υπόσχεση για δημοπράτηση και με το τμήμα στη γέφυρα Δέσπως.


Τέλος στην αναμονή

Φαίνεται ότι μπαίνει τέλος στην αναμονή τόσων ετών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρέππα, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικά στο συγκεκριμένο έργο, κάτι που δεν έκανε για άλλα έργα την υπόλοιπη χώρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι...έπιασαν τόπο οι πιέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς από τους φορείς.

Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι το έργο του οδικού άξονα που συνδέει τους δύο Νομούς, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, αποτέλεσε προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών, όπως είχε τονιστεί πριν λίγους μήνες και σε σχετικό δελτίο τύπου.

Υπήρξε καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αναμένει βέβαια να δούμε και στην πράξη τη διαδικασία να υλοποιείται.


Η ανακοίνωση

Ο Υπουργός Υποδομών, έκανε ειδική μνεία στο έργο σύνδεσης του κόμβου Καρτερίου με τον κόμβο Πάργας, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Ενδεικτικώς, αναφέρω το πρώτο έργο που δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και είναι το έργο αυτό που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα, είναι το τμήμα Καρτέρι - Πάργα, έτσι όπως ανασχεδιάστηκε, προϋπολογισμού 48.850.000 ευρώ. Έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις. Ανασχεδιασμένο, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε ένα τμήμα όπου έχουν γίνει κατολισθήσεις, στο λεγόμενο γεφύρι της Δέσπως, επίσης συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμη τμήμα προς την Ηγουμενίτσα που δεν ήταν ενταγμένο στον πρώτο σχεδιασμό», είπε ο κ. Ρέππας.

Έργα προϋπολογισμού 1,1 δις. μέσα στο 2010

Αναφορικά με τους νέους αυτοκινητόδρομους, ο Δημ. Ρέππας ανέφερε ότι το έργο θα αντιμετωπιστεί με άλλη προσέγγιση, αλλά μεγέθη και θα είναι ενταγμένο στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Συνολικά, μέσα στο 2010 θα δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ, το 2011 προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ και το 2012 800 εκατ. ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν μέσα στα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εντάσσεται και Γ' Φάση, για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμού του Νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας.

neoiagones.gr


Και ενα λινκ για μπλογκ που ειχαμε και στο παλιο φορουμ για σημαντικα εργα, χρονοδιαγραματα κλπ(αν και ετσι που καταντησαμε* δεν την βλεπω καλα τη δουλεια με τα εργα  ::) ), για την περιοχη μας και αλλες

http://ypodomes.blogspot.com/


* ΧΑΡΜΑΝΗΣ ΚΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ (Θ. Λίζος & Γ. Κουτουλάκης)
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 01 Ιούν 2010 14:11 »
Οι ξένες εταιρίες θέλουν ν’ αποχωρήσουν από τις Κοινοπραξίες
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ Ε-65!
Είναι απίθανο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης και γραφειοκρατίας, αλλά και σοβαρών προστριβών των ξένων εταιριών με την ελληνική πλευρά

Παράθεση
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
του ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

• Στον «αέρα» κινδυνεύουν να τιναχθούν τα μεγάλα έργα οδοποιίας στην Ήπειρο, εξαιτίας της πρόθεσης των ξένων εταιριών να αποχωρήσουν από τις κοινοπραξίες. Τόσο για την Ιόνια Οδό, όσο και για τον άξονα της Κεντρικής Ελλάδος, τον Ε65, δυο έργα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου, το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο, μιας και, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, παρατηρούνται ήδη πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή της, τη στιγμή που το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής της είναι ως το 2013.
Στην κοινοπραξία της συμμετέχουν τρεις εταιρίες. Μια ελληνική, ο όμιλος «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» και δυο Ισπανικές, η «Ferrovial» και η «ΑCS». Οι τελευταίες επιδιώκουν να αποχωρήσουν από την κοινοπραξία, καθώς από τους πρώτους μήνες συνεργασίας υπήρχαν σοβαρές προστριβές με την ελληνική πλευρά. Πρόσφατα, μάλιστα, η διοίκηση της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» επιβεβαίωσε πως η Ferrovial, που συμμετέχει μέσω της θυγατρικής Cintra, η οποία και εξειδικεύεται στις συμβάσεις παραχώρησης, πρότεινε να αγοράσουν το ποσοστό της, η πρόταση όμως δεν τελεσφόρησε, εξαιτίας οικονομικών διαφορών.
Από την άλλη, η οικονομική κρίση και οι συνεπαγόμενες δυσκολίες, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην πορεία των κατασκευών, έχουν αναγκάσει την άλλη Ισπανική εταιρία, την ACS, να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την κοινοπραξία.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής δεν έχουν ολοκληρωθεί καν οι απαλλοτριώσεις, στην Ήπειρο δε, φθάνουν μέχρι και το 10%, ενώ στην περιοχή Παλιοβούνα, στην Αιτωλοακαρνανία, έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω των προσφυγών που έγιναν.
«Αυτό δεν σημαίνει μόνο καθυστέρηση. Αυτό σημαίνει έγερση αιτημάτων από την πλευρά των κατασκευαστών σε βάρος του Δημοσίου» είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέπας.
Δυσοίωνα είναι τα πράγματα και για τον Ε65, καθώς όπως αναφέρουν πηγές, είναι επιδοτούμενος και όχι ανταποδοτικός. Το Δημόσιο δηλαδή δεν πρέπει να προσδοκά άμεσα έσοδα.

ΑΛΛΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
• Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Ιόνια Οδός και ο Ε65 που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι ξένες εταιρίες φαίνεται πως εκφράζουν την επιθυμία να αποχωρήσουν και από άλλα σημαντικά έργα οδοποιίας. Το μεγαλύτερο από αυτά, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην περιοχή της Ηπείρου είναι ο άξονας  «Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα», η γνωστή «Ολύμπια Οδός». Η Κομισιόν εξέφρασε αρνητική στάση για το τμήμα που διέρχεται μέσα από τον Καϊάφα και το Υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με την ανάδοχο κοινοπραξία «Ολύμπια Οδός». Σε αυτή μετέχουν οι εταιρίες «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», ο όμιλος J&P Άβαξ η γαλλική Vinci και η γερμανική Hochtief. Παράλληλα, έχει συμφωνηθεί να εισέλθει και η «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», αποκτώντας ποσοστό της Hochtief αλλά εκκρεμεί Υπουργική Απόφαση. Κανείς δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς να βρουν μιαν άλλη λύση.

ΤΑ ΕΡΓΑ
• Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας, έχουν συνολικό ύψος περίπου 7 δισ. ευρώ και στις περισσότερες περιπτώσεις οι μέτοχοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και των γραναζιών της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, οι προβλέψεις για το μέλλον της κυκλοφορίας των οχημάτων είναι δυσοίωνες, αφού η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη, ενώ πολλοί διστάζουν να αγοράσουν αυτοκίνητο, αφού το κόστος συντήρησής του είναι ιδιαίτερα υψηλό. Προκύπτει δηλαδή πρόβλημα σε ότι αφορά της πηγές της επιστροφής των χρημάτων στις εταιρίες κατασκευής, αφού λιγότερες διελεύσεις σημαίνουν και λιγότερα έσοδα.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
• Το θέμα των διοδίων, άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπαναχωρεί στην προεκλογική της εξαγγελία για επαναδιαπραγμάτευση της τιμής των διοδίων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έκρηξης που σημειώνουν τα επιτόκια!
Οι εργολάβοι σε συζητήσεις τους με το Υπουργείο τονίζουν πως η όποια επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων θα επιφέρει ανατροπή των συμβάσεων παραχώρησης και είναι πιθανόν να αυξηθεί αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, αφού οι τράπεζες θα ζητήσουν μεγαλύτερα επιτόκια.
Παράλληλα, στο Υπουργείο δεν σκέφτονται την μείωση των εσόδων του Δημοσίου ώστε να περιοριστεί και το τίμημα των διοδίων, καθώς οι καιροί δεν το επιτρέπουν. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι το Δημόσιο δεν έχει έσοδα από τους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται! Είναι χαρακτηριστικό, πως το 2015 θα έχει τα πρώτα έσοδα από την Ιονία Οδό (μέσω των διοδίων του τμήματος Μεταμόρφωση - Σκάρφεια), το 2021 από την Ολύμπια Οδό! Για τον Ε65 (και για τον άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα») θα έχει έσοδα μόνο όταν επιστραφούν από τους ιδιώτες, δηλαδή έπειτα από 30 χρόνια!
proinoslogos.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος fastmanakos

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 327
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 03 Ιούν 2010 09:00 »
η ήπειρος στο περιθώριο.θα μου πείς εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ...ί χτενίζεται αλλά ντάξ....

« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 29 Ιούν 2013 16:00 από ΛΟΚΟ »

Αποσυνδεδεμένος GEROKSEKOYTIS

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 147
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #7 στις: Πεμ 10 Ιούν 2010 18:03 »
Θελω να ενημερωσω τους συνταυρους, που θελουν να χρησιμοποιησουν αλλο ενα μεγαλο εργο που ακομη.....τελειωνει,,,δηλ την Εγνατια,οτι θα παραμεινει κλειστη για ενα μηνα σε διαφορα σημεια της, λογω εργων....
Αναφερω ημερομηνιες που θα κλεισουν διαφορα σημεια της Εγνατιας,και απο που θα γινεται η κυκλοφορια...

1)Απο 10 Ιουνιου 7 το πρωι,εως 20 Ιουνιου 8 το βραδυ,κλεινει το ρευμα ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ μεταξυ κομβων ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΑΣ.Η κυκλοφορια θα γινεται μεσω ΜΗΛΙΑΣ

2)Στις 18 Ιουνιου απο 7 το πρωι εως 8 το βραδυ κλεινει ο δρομος ΑΠΟ κομβο ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ.Η κυκλοφορια θα γινεται μεσω ΚΑΤΑΡΑΣ

3)Απο 21 Ιουνιου 7 το πρωι εως 7 Ιουλιου 8 το βραδυ κλεινει ο κλαδος του δρομου ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΓΡΕΒΕΝΑ μεταξυ κομβων ΜΕΤΣΟΒΟΥ κ ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ .Η κυκλοφορια θα γινεται μεσω ΜΗΛΙΑΣ.Απο ΓΙΑΝΝΕΝΑ προς ΤΡΙΚΑΛΑ η κυκλοφορια θα γινεται κανονικα μεσω κομβου ΠΑΝΑΓΙΑΣ ,εκτος απο την 1 Ιουλιου.

4)Την 1 Ιουλιου απο τις 7 το πρωι ως τις 8 το βραδυ κλεΙνει το ρευμα στον κομβο ΠΑΝΑΓΙΑΣ απο ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΠΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και η κυκλοφορια θα γινεται μεσω ΚΑΤΑΡΑΣ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ,ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΤΑ  ΠΑΛΙΑ ΛΗΜΕΡΙΑ  :P

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #8 στις: Πεμ 10 Ιούν 2010 19:00 »
Στην κυκλοφορία η...μισή Κενάν Μεσσαρέ, ως το τέλος Ιουνίου
Από κόμβο Νικοπόλεως μέχρι Βελισσαρίου
Παράθεση
Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να παραδοθεί...ολόκληρη στην κυκλοφορία η λεωφόρος Κενάν Μεσσαρέ, αφού ολοκληρωθεί και ο κόμβος στη συμβολή με τη λεωφόρο Δωδώνης και την οδό Δομπόλη. Αυτός είναι ο τελευταίος (αυτή τη φορά δεν μπορεί να μην τηρηθεί) σχεδιασμός της δημοτικής αρχής μετά την επανέναρξη των εργασιών που έγινε από τον κόμβο Νικοπόλεως. Τα έργα σε αυτόν τον κόμβο επιθεώρησε προχθές ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γκόντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, τονίζοντας ότι ο κόμβος σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία. «Ένα ακόμη μεγάλο έργο ολοκληρώνεται και σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών, συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος.

Στον κόμβο αυτό όντως οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει διαμορφωθεί, ώστε να εξυπηρετεί την είσοδο και έξοδο των δρόμων προς και από την Κενάν Μεσσαρέ. Κατασκευάζεται κόμβος σε σχήμα Τ και με τον υπάρχοντα τριγωνικό αναμένεται να δώσουν λύση.

Είδηση για το πότε θα δοθεί η νέα λεωφόρος στην κυκλοφορία δεν προέκυπτε από το δελτίο τύπου του δήμου και αναζητήσαμε ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Τσάγκα ο οποίος συνόδευε το δήμαρχο στην επιθεώρηση του έργου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. . Τσάγκα, η Κενάν Μεσσαρέ από τον κόμβο Νικοπόλεως μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Βελισσαρίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ως το τέλος Ιουνίου. Δηλαδή στο μεγαλύτερο μήκος θα μπορεί να αξιοποιηθεί κανονικά και όχι όπως σήμερα που η χρήση της γίνεται με ευθύνη των οδηγών. Θα απομένει η σύνδεση της με την λεωφόρο Δωδώνης, όπου οι εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα. Στην πολύ επικίνδυνη διασταύρωση με τη Βελισσαρίου, έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες οι οποίοι θα λειτουργήσουν για να δοθεί το πρώτο τμήμα της Κενάν Μεσσαρέ στην κυκλοφορία.

Δεν αποκλείεται στην πορεία, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσάγκας να τοποθετηθούν και φανάρια και στον κόμβο της Νικοπόλεως, ανάλογα με το πώς θα λειτουργήσει.

Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός, μετά από την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε και για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο των κόμβων που ήταν εκτός του αρχικού έργου, το οποίο είναι γέφυρα από το Γ΄ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ, αλλά και για να επανέλθει ο ανάδοχος να το ολοκληρώσει. Βέβαια η προθεσμία ολοκλήρωσης-παράδοσης είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά μάλλον θα χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες από τον Ιούλιο, μικρό το κακό για τόση καθυστέρηση που προηγήθηκε. Μην ξεχνάμε ότι αυτό τα έργο θα...παραδίδονταν το Δεκέμβριο του 2008, μετά το 2009 με νέα χρονοδιαγράμματα και φτάσαμε στα μισά του 2010...
neoiagones.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dimitris_kzn_pas7

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 206
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #9 στις: Πεμ 14 Οκτ 2010 16:27 »
Απο χθες δωθηκε στην κυκλοφορια η Κεναν Μεσσαρε...Ο κομβος με την Νικοπολεως ειναι σκετη αποτυχια για μενα!Η ουρα σημερα το μεσημερι στην αρχιεπισκοπου Μακαριου εφτανε μεχρι τον αλλο κυκλικο κομβο που ειναι το σουπερ μαρκετ ενω για να πας απο το ρολοι μεσω 21ης Φεβρ. στην Νικοπολεως ηθελες κανα 20λεπτο!Επισης χρειαζονται οπωσδηποτε φαναρια στον κομβο γιατι επικρατει ενας πανικος δεν ξερει ποιος να περασει κ σε συνδυασμο με την βροχη η ολη κατασταση ειναι για γελια η για κλαματα!  :-? Χωρο κ χρονο ειχαν κ για εναν μεγαλο κυκλικο κομβο η για ανισοπεδο κομβο κ τελικα εκαναν αυτο το σιχαμα >:(

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #10 στις: Παρ 26 Νοέ 2010 01:25 »
ele.gr

«Γκαζώνει» το μεσαίο τμήμα της Ιόνιας Οδού
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010
Παράθεση
Μετ’ εμποδίων προχωρά η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, λόγω κυρίως των γνωστών προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι το έργο εξελίσσεται και με κάποιες προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να αρχίσουν να παραδίδονται στην κυκλοφορία κάποια τμήματα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έστω και αν είναι ηλίου φαεινότερον πως τα χρονοδιαγράμματα δεν πρόκειται να τηρηθούν.
Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών εξακολουθεί να εκφράζει αισιοδοξία πως το σημαντικότερο οδικό έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Δυτική Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην χώρα, μπορεί να ολοκληρωθεί στους προβλεπόμενους χρόνους, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως οι όποιες καθυστερήσεις δε θα είναι στα επίπεδα της Εγνατίας Οδού.
Το σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται κατά τμήματα είτε λόγω απαλλοτριώσεων είτε λόγω τεχνικών αστοχιών στη μελέτη. Το χαρακτηριστικότερο όλων είναι το πρόβλημα της διέλευσης της Κλόκοβας που είναι το πρώτο βουνό που συναντά κάποιος ταξιδεύοντας από το Αντίρριο με κατεύθυνση προς το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.
Η απόφαση για διέλευση με διάνοιξη σήραγγας ή διαπλάτυνσης του δρόμου δεν έχει ακόμα ληφθεί και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ο χρόνος περνά και είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ολόκληρου του οδικού άξονα. Η σήραγγα Μακύνειας πάντως έχει πλήρως διανοιχθεί εδώ και καιρό και οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα.
Τα έργα μέχρι την Αμφιλοχία προχωρούν με ορισμένα προβλήματα λόγω των απαλλοτριώσεων, αλλά γενικώς η πρόοδος είναι εμφανής σε πολλά σημεία. Τα χρονοδιαγράμματα για παράδοση μέχρι την Άνοιξη του τμήματος μέχρι την Παράκαμψη Αγρινίου μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν.
Το μέσον της Ιόνιας Οδού και η σημαντικότατη παράκαμψη Αμφιλοχίας που είναι το πιο κομβικό σημείο της Ιόνιας Οδού, από ουραγό των έργων πλέον προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εκτός κάποιων μικρών περιπτώσεων ίσως να έχουμε παραδόσεις προς το τέλος του 2011 ή μέχρι τα μέσα του 2012. Είναι το τμήμα Κουβαράς- Μενίδι και έχει μήκος 17 χλμ.
Το τμήμα από το Μενίδι μέχρι την Παράκαμψη Άρτας μήκους περίπου 20 χλμ επίσης προχωρά και αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο, τότε και εκεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα θα έχουμε παραδόσεις. Η Παράκαμψη Άρτας είναι προ των πυλών για να παραδοθεί και θα έχουμε πλέον ένα πολύ μεγάλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου σε κυκλοφορία μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
Το πιο βόρειο τμήμα του έργου από την Παράκαμψη Άρτας μέχρι και τον κόμβο της Εγνατίας στα Ιωάννινα παρουσιάζει μια σχετική υστέρηση λόγω των απαλλοτριώσεων αλλά και αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί. Οι πληροφορίες λένε πως η σήραγγα της Αμπελιάς έχει διανοιχθεί πλήρως και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Τελικά είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσει το μεσαίο τμήμα της Ιόνιας Οδού δηλαδή το Παράκαμψη Αγρινίου- Παράκαμψη Άρτας πιο σύντομα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ ο πονοκέφαλος των υπευθύνων είναι εκτός από τις απαλλοτριώσεις και η διέλευση της Κλόκοβας.
Στο Δερβένι η πρώτη σήραγγα
της Ολυμπίας Οδού
Καθώς πλησιάζουμε στο 2011, κάποιες ημερομηνίες παράδοσης για τμήματα του έργου έρχονται, αλλά και οι πρώτες πληροφορίες για καθυστέρηση στην παράδοση τους. Σαν σημαντικότερος λόγος εμφανίζεται αυτός των απαλλοτριώσεων.
Στο μεταξύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Χ.Θ. 132+500 έως Χ.Θ. 133+400, μεταξύ των Α/Κ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου στη θέση Λυκοποριά, από 23.11.2010 έως 17.06.2011 κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ.
Ειδικά κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου (π.χ. εορτές Χριστουγέννων, κλπ.), θα δίδονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.127
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #11 στις: Παρ 08 Απρ 2011 17:33 »
Παράθεση
Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011
Αναρτήθηκε από epirusgate στις 5:11 μ.μ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εκτενή συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον τομέα Πολιτισμού στην Ήπειρο, είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση του με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία περιόδευσε στην Περιφέρεια.

ΦΟΥΛ ΤΕΞΤ:
http://epirusgate.blogspot.com/2011/04/blog-post_9079.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FOTsvU+%28%CE%9D%CE%95%CE%91+%CE%91%CE%A0%CE%9F+%CE%A4%CE%91+%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%91+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%A4%CE%97%CE%9D+%CE%97%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%29

Αποσυνδεδεμένος fadomas

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.954
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #12 στις: Παρ 06 Μάι 2011 12:40 »
Προχωρά η μελέτη για το τραμ στα Ιωάννινα


Τη Β' φάση της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του τραμ ενός έργου πνοής που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Ιωαννίνων... με την ανάπτυξη νέων, φιλικών προς το περιβάλλον συγκοινωνιακών υποδομών, παρουσίασαν χθες οι μελετητές στα Ιωάννινα.

Ηδη, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου εκπονείται η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας μέσου σταθερής τροχιάς (τραμ) στα Ιωάννινα. Η μελέτη χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

α) Την υφιστάμενη κατάσταση και τις εκτιμήσεις αναγκών και προοπτικές. β) Την διαμόρφωση, ανάλυση και αξιολόγηση χαράξεων.
γ) Την πολυκριτηριακή ανάλυση, περιγραφή και τεκμηρίωση βέλτιστης λύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου και τους μελετητές παρουσίασαν τη Β' φάση της μελέτης σε φορείς των Ιωαννίνων, στην αίθουσα του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα επεσήμανε, ότι, τόσο για την ίδια όσο και για τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών συγκοινωνιακών υποδομών αποτελεί σημείο κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και για την οικονομία του τόπου η οποία θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

«Εχουμε μπροστά μας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη νέων σύγχρονων συγκοινωνιακών υποδομών, φιλικών προς το περιβάλλον, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως το Δήμο Ιωαννιτών να αξιοποιήσει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα JESSICA- για το οποίο έχουν δεσμευθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου 15 εκατ. ευρώ- για έργα βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης.

Κατά την παρουσίαση από τους μελετητές της Β' φάσης της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας επισημάνθηκε ότι, στόχοι ήταν η εξέταση της σκοπιμότητας ανάπτυξης γραμμών Τραμ στην πόλη των Ιωαννίνων, η διερεύνηση εναλλακτικών δυνατοτήτων διέλευσης γραμμής (ή γραμμών) τραμ στην πόλη και η οικονομοτεχνική αξιολόγηση της λύσης.

Οι Πόλοι Μετακινήσεων που λήφθηκαν υπόψη είναι, το κέντρο της πόλης, το ΚΤΕΛ το Δημοτικό Διαμέρισμα Ανατολής, το Αεροδρόμιο, η Πανεπιστημιούπολη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τα ΤΕΙ και το Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα».

Κλάδοι εναλλακτικών διαδρομών θα είναι:
Κέντρο-ΤΕΙ-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο-(Πεδινή)
Κέντρο-Ανατολή-(Κατσικάς)
Κέντρο-Αεροδρόμιο-(Ελεούσα)-(ΒΙΠΕ)-(Πέραμα)
Κέντρο-Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Υπολογίστηκε ότι θα υπάρξει μετατόπιση της τάξης του 5%-20% από πολίτες που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους προς το τραμ, με ουσιαστική βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πόλη παρά τον τοπικό περιορισμό της χωρητικότητας του δικτύου. Επίσης, προτάθηκε αντικατάσταση τμήματος λεωφορειακών γραμμών και συμπλήρωση τμήματος δικτύου του τραμ από νέες λεωφορειακές γραμμές.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.435
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #13 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:32 »
ποια εργα?

ολοι πας ειμαστε
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #14 στις: Τρι 20 Δεκ 2011 13:13 »
Αφου μεγαλα εργα θα ξαναδουμε με το ματοκυαλι, ας δουμε τι ολοκληρωσαμε(?)  :P

Εγνατια απο Γιαννενα προς Θεσσαλονικη σε δυο σχετικα προσφατα βιντεο, με καλη ποιοτητα εικονας, στο ψιλογρηγορο και με μουσικουλα, που πετυχα στο γιουτιουμπ κι εχει ανεβασει καποιος Βουλγαρος νομιζω.

Οσοι δεν εχετε κανει το ταξιδι "παρτε" ματι δρομο κ' διαδρομη  ;)

Οσοι το εχετε κανει δειτε αλλα και μετρηστε σηραγγες  ::)

Κι οσοι το κανατε πολλες φορες, πειτε μας με την μια ποσες ειναι  8)


Greece: A2(Egnatia Odos) Ioannina - Thessaloniki ~ PART 1 (Ioannina - Kozani)

Greece: A2(Egnatia Odos) Ioannina - Thessaloniki ~ PART 2(Kozani - Thessaloniki)
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος davelis

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.379
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #15 στις: Τρι 20 Δεκ 2011 14:46 »
48 στο πηγαινε, 49 στο ελα :P :P :P

Τις μετρησε ο μικρος του Billy stam το καλοκαιρι.... :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.643
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #16 στις: Παρ 23 Δεκ 2011 12:49 »
24 ωρες κλειστη η Εγνατια στο υψος της Κοζανης
εστειλαν τα αυτοκινητα απο παρακαμτηριο
και κολλησαν ολοι εκει.
τους φιλοξενουν στην Κοζανη σε ξεχοδοχεια..

τραγικες καταστασεις σε μια τραγικη χωρα
ΕΛΛΑΝΤΑ

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #17 στις: Πεμ 23 Αύγ 2012 12:27 »
epirusonline.gr

Σε ιδιωτικά χέρια και η Εγνατία Οδός

Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2012

Επιταχύνονται οι διαδικασίες παραχώρησης του άξονα – Το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την «ενοικίαση» για 40 χρόνια

Το δρόμο της ιδιωτικοποίησης παίρνει η Εγνατία Οδός και οι σημαντικότεροι κάθετοι άξονές της, μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων & Αναδιαρθρώσεων για παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του δικαιώματος της ομώνυμης εταιρείας στην λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου.
Η Επιτροπή παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ τα Δικαιώματα της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» στον αυτοκινητόδρομο, με «σκοπό την περαιτέρω παραχώρηση αυτών- εν όλω ή εν μέρει- από Ταμείο σε τρίτο, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, δυνάμει σχετικής σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών», για περίοδο που «δεν δύναται να υπερβαίνει τα 40 έτη», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με αυτή, το Δημόσιο παραχωρεί μαζί και τους κάθετους άξονες (κόμβος Καστοριάς - κόμβος Κορομηλιάς - κόμβος Ιεροπηγής - Μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής - κόμβος Λαγκαδά/Σερρών - Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα). Στα δικαιώματα που μεταβιβάζονται συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα επιβολής και είσπραξης διοδίων, το δικαίωμα εκμετάλλευσης των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, υπαρχόντων και μελλοντικών, το δικαίωμα χρήσης των παρόδιων εκτάσεων.
Παράλληλα, μεταβιβάζονται «και όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα και άυλα δικαιώματα» της Εγνατίας Οδού και «κατά περίπτωση του Ελληνικού Δημοσίου, που συνδέονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τον αυτοκινητόδρομο, τους κάθετους άξονες, τις παρόδιες εκτάσεις αυτών και τα Δικαιώματα».
Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την εγκατάσταση παραχωρησιούχου, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα παραμείνει «στη διοίκηση και διαχείριση των δικαιωμάτων ως εντολοδόχος του Ταμείου, χωρίς αμοιβή».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου, είχε ανοίξει από τον Οκτώβριο του 2011, όταν είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ τα δικαιώματα ψήφου και, κατ’ επέκταση, η αρμοδιότητα και ευθύνη για τη λήψη διοικητικών αποφάσεων, ενώ στη συνάντηση που είχαν στις αρχές Αυγούστου, εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Γιαννιώτη αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης & Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, ο δεύτερος είχε ξεκαθαρίσει ότι τα δικαιώματα στον αυτοκινητόδρομο πάνε σε ιδιώτη και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα περιοριστεί στο καθαρά τεχνικό αντικείμενό της.

Τι θα γίνει με τα δάνεια
Στην απόφαση δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια τι θα απογίνουν τα δάνεια της Εγνατίας Οδού, που προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ, αφού η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής χρησιμοποιεί έναν νομικό «γρίφο»:
«Το Ταμείο δεν υποκαθιστά την εταιρία «Εγνατία Οδός ΑΕ» και το Ελληνικό Δημόσιο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύνολο των υφιστάμενων ή και μελλοντικών συμβάσεων που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν για την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου, των παρόδιων αυτού εκτάσεων και των Καθέτων Αξόνων».
Να σημειωθεί ότι με σημερινά στοιχεία η Ε.Ο.Α.Ε. οφείλει ακόμη 494,5 εκατ. ευρώ , από τα 1,1 δισ. ευρώ που είχε πάρει επί υπουργίας Σουφλιά, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του άξονα. Τα δάνεια αυτά οφείλονται προς τις τράπεζες Πειραιώς, Εμπορική, ΑΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Έρχονται κινητοποιήσεις
Μπορεί ο αυτοκινητόδρομος να θεωρείται «φιλετάκι» υπό την έννοια ότι πρόκειται για ένα έτοιμο έργο και μάλιστα έναν δρόμο που αποτελεί βασικό άξονα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τις γειτονικές καθώς αποτελεί βασικό άξονα σύνδεσης της Ιταλίας με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια».
Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αλλά και συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, ενώ σχεδιάζουν να προσβάλουν την απόφαση προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη ειδικά για την παραχώρηση των καθέτων αξόνων.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Voria.gr», θα διεκδικήσουν, την ανάληψη, για λογαριασμό του Δημοσίου, της εποπτείας του παραχωρησιούχου.


Βίκυ Κώστα από τα Πρωινά Νέα

Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #18 στις: Πεμ 25 Οκτ 2012 11:31 »
Παράθεση
Οριστικά τέλος για τον Ε-65, στην κόψη του ξυραφιού η Ιόνια Οδός

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 00:03    Βάσω Σκουλίκα

- Αποκαλυπτικός διάλογος του Κωστή Χατζηδάκη με βουλευτές

Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ο άξονας Ε65, ενώ στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται και η Ιόνια Οδός.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε σχετική συζήτηση που είχε με βουλευτές της Ηπείρου οι οποίοι πίεζαν ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο είπε ορθά κοφτά ότι το έργο του Ε65 είναι προβληματικό, μη ανταγωνιστικό, ασύμφορο οικονομικά και ως εκ τούτου εγκαταλείπεται.

Φυσικά οι αντιρρήσεις των Ηπειρωτών ήταν πολλές και τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν πολύ σοβαρά προκειμένου να πείσουν τον Υπουργό ώστε να επανεξετάσει το θέμα.

Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θεωρείται ότι... ο δρόμος δεν έχει πια επιστροφή και εξετάζονται με προσοχή οι παράπλευρες απώλειες, καθώς η παραχωρησιούχος του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας έχει άμεση εμπλοκή και στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι διαπραγματεύσεις για την Ιόνια Οδό βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και το έργο είναι στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού. «Τίποτα δεν αποκλείεται...» λένε με νόημα έγκυρες πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Οι άξονες ανάπτυξης λοιπόν όπως τους είχε χαρακτηρίσει πριν μερικά χρόνια ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, για τους οποίους καμάρωνε η Κυβέρνηση Καραμανλή και στην συνέχεια τους άφησε στα αζήτητα επί τρία σχεδόν χρόνια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχουν μετατραπεί σε αριθμητικές πράξεις και αφού ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει καταλήγουν στις καλένδες.

Μόνο που η επιλογή της αριθμητικής στην προκειμένη περίπτωση έχει τεράστιες συνέπειες για την ελληνική περιφέρεια που στήριζε πολλές από τις ελπίδες της για την ανάπτυξη και στην κατασκευή των συγκεκριμένων αξόνων.
epiruspost.gr

Παράθεση
Κατώτεροι των περιστάσεων…

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 00:01    EpirusPost

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί η.... κοκορομαχία Αλέκου Καχριμάνη και Βαγγέλη Αργύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επί ώρα λοιπόν ο Περιφερειάρχης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καβγάδιζαν για τον φορέα που θα υλοποιήσει τα ΟΠΑΑΧ. Την Ήπειρος ΑΕ υπερασπίζονταν ο Αλέκος Καχριμάνης, την ΑΣΗΚ ο Βαγγέλης Αργύρης.

Δηλαδή την εταιρία που ελέγχεται πλήρως από την Περιφέρεια ο ένας και την επιχείρηση που ελέγχεται από την Ένωση ο άλλος. Για τα συμφέροντα της Ηπείρου κατά τα λοιπά.....

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες αυτές... Ειδικά όταν έρχονται την ώρα που ο ελληνοιταλικός αγωγός φυσικού αερίου έχει περάσει οριστικά στην ιστορία, ο Ε-65 εγκαταλείπεται, η τύχη της Ιόνιας Οδού κρέμεται από μία κλωστή, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων συνεχώς υποβαθμίζεται και μία υπουργική εγκύκλιος φέρνει τα πάνω κάτω στο ΕΣΠΑ...

Αυτά κι άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας και δεν αξίζουν συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κρίμα... Δυστυχώς είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
epiruspost.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.162
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #19 στις: Παρ 26 Οκτ 2012 00:32 »
Μας την ξαναφόρεσαν (πολέμα παππού).
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #20 στις: Παρ 26 Οκτ 2012 06:58 »
Αλέκος,  Βαγγέλης

Παντού ρε πστ μ τα ίδια ονόματα!
Με τόσες φαγάνες που δούλεψαν, η διάνοιξη των δρόμων για το πουθενά ήταν, παιχνιδάκι.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #21 στις: Τρι 05 Μάρ 2013 03:56 »
Κι αφού είδαμε τι ολοκληρώσαμε(?), ας δούμε και τι ΔΕΝ(?) θα ολοκληρώσουμε...

Γιάννινα-Αντίρριο, Ιόνια  :P, 3 βιντεάκια στο ίδιο μοτίβο κι από τον ίδιο, την ίδια εποχή με τα παραπάνω της Εγνατίας.

Το μόνο που άλλαξε από τότε είναι η κίνηση.

Ειδικά άμα το κάνεις βράδυ, παίζει να αγριευτείς κιόλας από την ερημιά*...

Κατά τα λοιπά, all time classic διαδρομή που την προλαβαίνουν και... εγγόνια  8)

Greece: National road 5 & A5: A2(Ioannina) - Antirrio ~ PART 1 (Ioannina - Arta)

Greece: National road 5 & A5: A2(Ioannina) - Antirrio ~ PART 2 (Arta - Amfilochia - Agrinio bypass)

Greece: National road 5 & A5: A2(Ioannina) - Antirrio ~ PART 3 (Agrinio bypass - Antirrio)


*tip, φουλάρουμε Γιάννινα για να μην τύχει και "ξυθούμε" μέχρι Πάτρα  :P50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #22 στις: Παρ 28 Ιούν 2013 14:16 »
ipeirotika.gr
Παράθεση
Γιάννενα:Nέος δρόμος Τρικάλων - Ιωαννίνων

Στη κυκλοφορία ο δρόμος Μπάρος-Καλαρρύτες, εντός των  ημερών.


Πρόκειται για ένα «μαγικό δρόμο», μέσα από μια διαδρομή πυκνού δάσους που θα συνδέει πια τους δυο γειτονικούς.Νομούς και θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τους κατοίκους των ορεινών και δύσβατων αυτών περιοχών, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες καθώς θα εξασφαλίζει τη μετακίνηση επισκεπτών και φυσιολατρών. Ο δρόμος ήταν χωμάτινος και επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι τόσο της ορεινής Καλαμπάκας, όσο και κυρίως από την πλευρά των Ιωαννίνων και των Καλαρρυτών επέμεναν να πέσει άσφαλτος. Το έργο, από την πλευρά των ορίων του Ν. Τρικάλων (μήκους 12 χλμ. συνολικά) ολοκληρώθηκε και στις 6 Ιουλίου παραδίδεται και επισήμως στη κυκλοφορία. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μιλώντας στο trikalavoice.gr κάνει λόγο «για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αλλάζει το τοπίο και δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δυο Νομών».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος taxidriver

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 123
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #23 στις: Παρ 28 Ιούν 2013 16:01 »
ipeirotika.gr
Παράθεση
Γιάννενα:Nέος δρόμος Τρικάλων - Ιωαννίνων

Στη κυκλοφορία ο δρόμος Μπάρος-Καλαρρύτες, εντός των  ημερών.


Πρόκειται για ένα «μαγικό δρόμο», μέσα από μια διαδρομή πυκνού δάσους που θα συνδέει πια τους δυο γειτονικούς.Νομούς και θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τους κατοίκους των ορεινών και δύσβατων αυτών περιοχών, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες καθώς θα εξασφαλίζει τη μετακίνηση επισκεπτών και φυσιολατρών. Ο δρόμος ήταν χωμάτινος και επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι τόσο της ορεινής Καλαμπάκας, όσο και κυρίως από την πλευρά των Ιωαννίνων και των Καλαρρυτών επέμεναν να πέσει άσφαλτος. Το έργο, από την πλευρά των ορίων του Ν. Τρικάλων (μήκους 12 χλμ. συνολικά) ολοκληρώθηκε και στις 6 Ιουλίου παραδίδεται και επισήμως στη κυκλοφορία. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μιλώντας στο trikalavoice.gr κάνει λόγο «για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αλλάζει το τοπίο και δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δυο Νομών».

Τηρατε,ρε, μη μας φυγ απ´ αυτον τον δρομο τωρα.
Ξερετε ποιος :P :P

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
Απ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
« Απάντηση #24 στις: Παρ 28 Ιούν 2013 16:18 »
Από που, από δώ; Τώωωρα, νάταν κι άλλος.
Οι απαγωγείς είχαν ενημερωθεί από καιρό πως η ΠΑΣαστυνομία ήταν στα ίχνη τους,
και είχαν μεταφέρει τον όμηρο σε απόμερη παραλία ... εκτός Ηπείρου.
Αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο...
Το χειρότερο είναι ότι η ΠΑΣαστυνομία τους είχε εντοπίσει κι εκεί
και πάνω που ήταν έτοιμη να προβεί σε ΠΑΣυλλήψεις κι απελευθέρωσή του,
τον ξαναμετακίνησαν ξαφνικά.
Μάλλον έχουν πολύ καλή εσωτερική ΠΑΣπληροφόρηση κι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά..
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης