Τα νεύρα τεντωμένα.Άγχος πολύ για το τι μέλει γενέσαθαι.Όλοι περιμένουμε να διαβάσουμε μια φήμη ότι όλα πάνε καλά ή την είδηση ότι η μεταβίβαση έγινε.Είμαστε έτσι από μέρα σε μέρα.Δεν έχουμε πληροφόρηση δυστυχώς γιατί το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δεύτερο υπόγειο εδώ πέρα.Λίγα πράγματα βγαίνουν και βγαίνουν συνήθως αυτά που θέλουν να βγουν.Δυστυχώς αυτό καταλήγει να κάνει πολύ κακό.
Κανένας μας δεν έχει την απόλυτη γνώση των νομικών.Εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος ή ασχολείται με κάτι παρεμφερές.Οπότε θα μπορούσε να μας εξηγήσει κάποια πράγματα.
Παρότι την γενική μαυρίλα που βλέπω τριγύρω,πιστεύω ότι η αλλαγή θα γίνει.Το στηρίζω κυρίως στο ότι οι Χβ δεν έχουν κάτι για να εκβιάσουν ή τουλάχιστον δεν βλέπω εγώ.Θα ρίξουν την ομάδα σε ερασιτεχνική κατηγορία και θα διαλυθεί η ΠΑΕ;Τι ακριβώς;Θα παραδώσουν στον ερασιτέχνη τις μετοχές;Το μόνο που ίσως σκέφτομαι είναι για τα 3 εκ τις συνδεδεμένης αλλά και εκεί φαντάζομαι θα μπορεί κάποιος να τους κυνηγήσει νομικά και να τρέχουν για πόσο καιρό.Δεν ξέρω αν τους συμφέρει κάτι τέτοιο.Μου φαίνονται σαν να πηγαίνουν σε μια παρτίδα πόκερ χωρίς φύλλο.
Αναφέρθηκε κάπου παραπάνω ότι να πάρουμε το παλιό ΑΦΜ.Η εταιρία έχει λυθεί εδώ και χρόνια.Έχει διαγραφεί από τα αρχεία.Φινίτο.Δεν υπάρχει γυρισμός.Τώρα η λίστα που κυκλοφορεί με χρέη στην εφορία,απλά θα κυκλοφορεί.Δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν από κανέναν αυτά τα χρέη.Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη λίστα και ειδικά για εταιρίες που δεν υπάρχουν πια.
Αναφέρθηκε παραπάνω ότι θα πέσουμε κατηγορία από τα μπαν.Δεν πέφτουμε.Εκτός αν γίνει πολύ μπάχαλο αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί.Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι αν δεν πληρωθούν να μην μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές.Επίσης εικάζω ότι πιθανόν να μην μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές από το εξωτερικό.Δηλαδή μένουμε Ελλάδα και έτσι.Ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθουμε από επίσημες πηγές.
Για τον Μάντζη όπως είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ είχε τριετές συμβόλαιο.Μπορείτε να το δείτε και από κάτω.Οπότε ελεύθερος δεν είναι.Εκτός αν πάμε σε θέματα προσφυγών κτλ.Επίσης είχαν ακουστεί φήμες ότι ήταν δώρο για πιθανή μελλοντική πώληση της ΠΑΕ κτλ.Σε αυτό το σενάριο θα ήταν πληρωμένος.Φήμες που είναι να είχαμε να λέγαμε.Πάντως είναι περίεργο ότι οι αχαίρευτοι πήραν τέτοιον παίχτη και του έκαναν τριετές συμβόλαιο.Όπως επίσης πως δέχτηκε αυτός τέτοιο συμβόλαιο.Μπορεί να υπάρχουν και άλλες ρήτρες μέσα που δεν τις ξέρουμε.Εκεί παίζει σαν ενδεχόμενο να φύγει κάπως.
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=9462.0Η βαθμολογία κατωχυρώθηκε νομίζω τις προηγούμενες ημέρες.Οπότε δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε βαθμολογικά.Η σεζόν έκλεισε.Λογικά ότι τιμωρία φάμε,αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο,θα την βρούμε μπροστά μας.Σε λίγες μέρες θα βγει και η αδειοδότηση.Δεν έψαξα τι ποινές φέρνει η μη αδειοδότηση αλλά το πιο πιθανό είναι να έχουμε περιορισμό στις μεταγραφές.Αυτό θα ήταν πολύ κακό σε περίπτωση που γινόταν αλλαγή και θέλαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό την νέα χρονιά.
Σε λίγο καιρό η ομάδα θα πρέπει να δηλώσει σε ποια κατηγορία θα παίξει.Έχει δικαίωμα αυτήν την στιγμή να δηλώσει στην Β εθνική.Εκεί λογικά πρέπει να καταθέσει μια εγγυητική και να περάσει από την ΕΕΑ.Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δηλαδή.Σε αυτήν την περίπτωση πιθανόν αν έχει θέμα,μπορεί να χάσει την κατηγορία και να πάει στο ερασιτεχνικό.Δηλαδή μια κατηγορία παρακάτω.Στην Γ εθνική.Να κρατήσουν την ΠΑΕ στην Γ εθνική δεν ξέρω αν γίνεται και αν συμφέρει.Λογικά διαλύεται η ΠΑΕ και τρέχει την ομάδα ο ερασιτέχνης σαν ερασιτεχνικό σωματείο ή αν είναι τμήμα αμειβομένων ποδοσφαιριστών.Μετά πηγαίνεις για άνοδο για να ξαναβρεθείς σαν ΠΑΕ.Εκεί λογικά γίνεται να κάνεις νέα ΠΑΕ αλλά θα φορτωθείς κάποια χρέη.Πάμε στην περίπτωση Πανιωνίου αν δεν έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο.
Άλλη περίπτωση είναι να μην δηλώσει πουθενά συμμετοχή και να διαλυθεί και η ΠΑΕ.Εκεί θα πάμε στον ερασιτέχνη πάλι που θα πρέπει να τρέξει την ομάδα.
Ο ερασιτέχνης συνεχίζει να υπάρχει κανονικά.Ασχέτως τι κάνει η ΠΑΕ.Ο ερασιτέχνης θα έχει πρόβλημα αν έχει ο ίδιος χρέη.Είχε γίνει τότε με το ΤΑΠ επί ψηλού νομίζω και τα ξεχρέωσε αργότερα.Κάτι είχε πει παλιότερα ο Τσάγκας σε συνέντευξη του.Εξαιτίας αυτού έλεγε δεν προχώρησε το μπάσκετ στην Α2 και ήθελαν να γίνει ΚΑΕ.
Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο οι Χβ να μείνουν στην ομάδα.Μόνο από μαζοχισμό.Δεν ξέρω τι μπορούν να περιμένουν ακόμα.Να είναι κάποιο υπόλοιπο από παλιά μεταγραφή;Κάτι άλλο.Δεν ξέρω.Αλλιώς δεν βρίσκω λόγο να μείνουν.Απορώ γιατί δεν πούλησαν ακόμα.Μαζοχισμός ή ηλιθιότητα;Δεν βγάζω άκρη.
Νομίζω τα σενάρια είναι αυτά που έγραψα παραπάνω.Σίγουρα θα υπάρχουν και λάθη γιατί είναι και νομικό θέμα αλλά δεν νομίζω ότι απέχουν πάρα πολύ.
Αν κάποιος έχει παραπάνω γνώσεις,ας γράψει.
Ας κρατήσουμε όσο γίνεται καθαρό το μυαλό μας.Αγωνιούμε όλοι αλλά ας είμαστε και ψύχραιμοι.