Περιμένοντας την UEFA...

Αποστολέας Θέμα: Περιμένοντας την UEFA...  (Αναγνώστηκε 764 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS.gr

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Μηνύματα: 260
    • Προφίλ
    • PAS.gr website
Περιμένοντας την UEFA...
« στις: Τετ 08 Ιούν 2016 00:16 »


Πιθανόν η ημερομηνία της απόφασης της UEFA, για την άδεια του Πανιωνίου, που διαρρέεται (9/6), να είναι σωστή, η έκβαση όμως της υπόθεσης όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι θετική για την ομάδα της πλατείας.

Θα πρέπει να πιστεύουμε στη νομική εκτίμηση των συναδέλφων που χειρίστηκαν αξιοπρεπώς το ζήτημα (Λυσσάνδρου και συνεργάτες) και να έχουμε υπομονή έως αύριο ή την μεθεπόμενη μέρα. Τα σημάδια το δείχνουν, διότι πύκνωσαν τα δημοσιεύματα που διατηρούν ουδέτερη στάση έως αμηχανία. πουθενά πλέον ο φάκελος του Πανιωνίου δεν είναι "εντάξει", ή με συμπληρωμένες "τυπικές ελλείψεις" ή προεγκεκριμένος από την UEFA.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την προπετή στάση των Πανιωνίων να υποστηρίξουν την καθαρότητα των αποφάσεων της ΕΠΟ, λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται ή λες και δεν ξέρουν τις ελλείψεις της ομάδας τους που μέχρι τώρα δεν κατέθετε καν φάκελο για να μην ρεζιλευτεί.
Χαιρόμαστε για την επόμενη ημέρα που θα μας βρεί στην Ευρώπη σωστούς και με όλους τους κανόνες - γιατί στο κάτω κάτω της γραφής το ποδόσφαιρο έχει και εξωγηπεδικούς κανόνες, που είναι μάλιστα πολύ ουσιαστικοί, στην περίπτωση π.χ. μίας ομάδας που δεν πληρώνει τους παίκτες της αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα μέσα στο γήπεδο (Πανιώνιος), έναντι μίας που διαλέγει να πληρώσει την εφορία και μένει με τους παλιούς και πιτσιρικάδες (ΠΑΣ). 

Όσοι (και δη νομικοί) έχουν διαφορετική άποψη, αγνοούν βάσικούς κανόνες μίας δικαιοδοτικής κρίσης:
οι πολλοί είναι οι σωστοί.
Μέχρι τώρα ο Πανιώνιος εμφανίσθηκε καταθέτοντας φάκελο από το πουθενά, ένας σοβαρός νομικός, ο Δημητρίου, τον έκρινε ανεπαρκή, όπως και ήταν, τρείς ακόμη άνθρωποι (η πρωτοβάθμια επιτροπή) έκριναν τον φάκελο ανεπαρκή γιατί ήταν και ένας ακόμη άνθρωπος, ο μειοψηφήσας της δευτεροβάθμιας, τον απέρριψε σε δεύτερο βαθμό γιατί δεν του πήγαινε να ψηφίσει διαφορετικά.
Οι δύο της δευτεροβάθμιας είναι πολύ λίγοι για να έχουν αποφασιστική ψήφο, αλλά είχαν λόγω συστήματος.
Ας δούμε και τον πορτογάλο δικαστή, πρώην δικαστή του ΔΕΚ που προΐσταται του οργάνου FFP της UEFA.

Εν κατακλείδι τόσοι άνθρωποι συμφωνούν με την κοινή λογική: ο Πανιώνιος δεν θα έπρεπε να είναι αδειοδοτημένος.
Δυστυχώς ο Πανιώνιος δεν θα έπρεπε να είναι αδειοδοτημένος και για την Ελλάδα και να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, ούτε να καταταγεί πέμπτος με οικτρή απόδοση στα play offs, αλλά αυτή η ζημιά έγινε.
Είναι ζήτημα της ομάδας να προχωρήσει σε καταλογισμό ευθυνών στην ΕΠΟ και διεκδίκηση αποζημιώσεων από διαφυγόντα κέρδη λόγω εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατάταξης κ.λ.π. αλλά με αβέβαιη έκβαση και απίθανη ευδοκίμηση λόγω του συστήματος.

O Πανιώνιος μίκρυνε και έγινε φυτώριο παικτών, κρίμα, αλλά αυτό του αξίζει λόγω των επιλογών των διοικήσεών του.
Ας τον αφήσουμε να τον γλεντήσουμε στο επόμενο πρωτάθλημα και ας επικεντρωθούμε σε προτάσεις για την ομάδα μας.

Και κυρίως ας αφιερώσουμε την έξοδο στην Ευρώπη που επίκειται, πέραν των συντελεστών της, σε έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που την αξίζει: τον τερματοφύλακα Θεόδωρο Γκόλα.

By ευρυγένης
Τα επίσημα κείμενα του pas.gr