To Καϊζερσλάουτερν απέχει από την Καρλσρούη 90 χιλιόμετρα. Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, ανάμεσα στις ομάδες των δυο πόλεων υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, που είναι γνωστή ως «Südwestderby», δηλαδή το νοτιοδυτικό ντέρμπι.
Η μοίρα το έφερε έτσι που το 1996 οι δυο τους βρέθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας. Μια εβδομάδα πριν το μεγάλο παιχνίδι η Καϊζερσλάουτερν υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία, οπότε οι φίλοι της Καρλσρούης (που είχε τερματίσει 7η στη Μπουντεσλίγκα) πέρασαν τις μέρες ως τον τελικό κοροϊδεύοντας τους «γείτονες» τους. Η Καρλσρούη μετρούσε 40 χρόνια χωρίς τίτλο κι ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα με κατεστραμμένη ψυχολογία ήταν η χρυσή ευκαιρία της.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα φαντάζονταν. Η Καϊζερσλάουτερν προηγήθηκε με ένα γκολ-φάουλ του Βάγκνερ στο 42' και παρ'ότι έπαιξε τα τελευταία 20' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του αρχηγού της, κράτησε το 1-0 και σήκωσε το κύπελλο μπροστά στα μάτια των αποκαρδιωμένων αντιπάλων της.
Εχθές οι δυο ομάδες συναντήθηκαν σε ένα σημαντικό ματς για τη μάχη που δίνουν για να επιστρέψουν στη Μπουντεσλίγκα και οι φίλοι της Καϊζερσλάουτερν υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους με μια επική, από όλες τις απόψεις, αναπαράσταση του γκολ που έκρινε τον τελικό 30 χρόνια πριν.
«Θέλετε να το ξεχάσετε, ε; Μπα!»
El Sombrero (βίντεο)