Αποστολέας Θέμα: Ελληνοτουρκικά...  (Αναγνώστηκε 8773 φορές)

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.042
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #125 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 09:20 »
my8os...αν υπάρχει Θεός,μόνο νταβατζιδες δεν έχει ανάγκη,κ ο οποιοσδήποτε στρέφεται (ανεξάρτητα από την θεολογική άποψη που έχει),ενάντια στο σύμβολο της ανθρώπινης πίστης με συμπεριφορά καφρου, είναι καταπτιστος... είναι απλά το ίδιο με το να θεωρεί τον εαυτό του υπερουσιο λαό ή όν ανωτέρω.... είτε έχει να κάνει με "μας" τους Ευρωπαίους είτε με τους "απέναντι"....κ όποιος έχει βίτσιο να ξαναζήσει τις σταυροφορίες, είτε να πάει να γαμηθει να στρώσει είτε να διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του Τσιφόρου μπας κ ανοίξει λίγο το σκοτεινό του μυαλό...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.277
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #126 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 17:56 »
Τα εισαγωγικά μπήκαν γιατί κάποιοι ευαίσθητοι και ρατσιστές θεωρούν απλές λέξεις ρατσιστικές ενώ στην ουσία κάνουν έναν απαραίτητο διαχωρισμό όπως ανέφερα σε παραδείγματα σε παλιότερα ποστ μου.
Μπερδεύεις ποιον είναι ο ρατσιστής.Α ναι και τους αλβανούς που ήρθαν στην Ελλάδα θα τους έβαζες σε εισαγωγικά.Εκεί που έβαζες την μπούρδα σου με το κενό,μπορείς να πας να αναλύσεις σε αλβανούς αν βοήθησαν την Ελλάδα ή όχι.Φυσικά να τους αναλύσεις τα εισαγωγικά και τι ρόλο βαράνε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.277
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #127 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 17:58 »
Παράθεση
Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα μπροστά μας και όσο τα πάμε παραπίσω ακόμα χειρότερα.
Ασφαλιστικό.Υπογεννητικότητα.Για αρχή.
Επίσης ο γεωγραφικός χώρος είναι σταυροδρόμι.Από τα πανάρχαια χρόνια περνάει κόσμος και κοσμάκης.Δεν σταμάτησε,ούτε πρόκειται να σταματήσει.Πάρτε το όλοι απόφαση.
Όσο το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη δεν έχει στον ήλιο μοίρα,μαντέψτε για που θα έρχονται.Σιγά σιγά μπορεί να δούμε πρόσφυγες λόγω κλιματικής αλλαγής.Στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επίφοβη και η Ελλάδα αφού είμαστε σε φάση ερημοποίησης.Μπορεί να γίνουμε μια ωραιότατη έρημος.Για να μην πω για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.Οπότε μαντέψτε ποιοι θα γίνουν πρόσφυγες.
Κανένα μεγάλο κράτος δεν έγινε μεγάλο χωρίς να κάνει εισαγωγή ανθρώπων από παντού.Η άλλη λύση είναι να μείνουμε 3 και ο κούκος στην κυριολεξία και να γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας.Χρειάζεσαι άμεσα νέο πληθυσμό.Όχι δεν θα σου έρθει ο άγγλος και ο γάλλος ή ο πορτογάλος.Η δεξαμενή σου είναι αυτή που είναι.Για όποιον ελπίζει ότι η Τουρκία θα διαλυθεί,τότε ας αλλάξει πλευρό.Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος.Μετά συζητάμε αν επιβιώσουμε,τι θα έχει μείνει από την ανθρωπότητα στον πλανήτη πάνω.Αν ο πλανήτης θα είναι ακόμα κατοικήσιμος.

Στο μεταξύ υπάρχουν συμφωνίες της ΕΕ (Δουβλίνα) που είναι ψηφισμένα και από ντόπια κόμματα.Επίσης υπάρχει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για να κρατάει τους πρόσφυγες στην μεριά της.Δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τις παραπάνω συμφωνίες.Άλλοι τις έκλεισαν αλλά προφανώς είναι ευκολότερο να κυνηγάμε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το σχήμα του έθνους κράτους είναι μια παλιά δομή και πλέον ξεπερασμένη.Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Είτε αρέσει είτε όχι.Πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες δομές όπως ΕΕ και παρόμοιους οργανισμούς.Η άλλη λύση είναι να γυρίσουμε πίσω στην εποχή των εθνικισμών που το μεγάλο κράτος έκανε πόλεμο στο μικρό και έκανε ότι γούσταρε.Το ζούμε μεν ακόμα αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο.

Καπιταλισμός αυτή η μάστιγα.Στον καπιταλισμό για να περνάνε κάποιοι καλά,κάποιοι άλλοι πρέπει να υποφέρουν.Η βάση της πυραμίδας πρέπει να δουλεύει για να τρώει η κορυφή της πυραμίδας.Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη είναι εξαθλιωμένο.Δεν έχει στον ήλιο μοίρα.Οπότε πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα.Καλύτερα οικονομικά μοντέλα.Καλύτερη κατανομή πλούτου.Καλύτερη διοίκηση.Ήδη υπάρχουν ιδέες και επεξεργάζονται τις αλλαγές που θα δούμε μπροστά μας.Βέβαια τις ιδέες θα τις εφαρμόσουν πολιτικοί.Κατά το δοκούν.Η πλειοψηφία του πλανήτη δεν έχει να χάσει κάτι και όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις,τότε είσαι ικανός για όλα.Γίνεσαι πιο επικίνδυνος.

Το κεφάλαιο έχει γίνει παγκόσμιο ήδη.Δεν έχει πατρίδα.Όπου γης και πατρίς.Σήμερα είναι εδώ και αύριο πάει δίπλα και παραδίπλα.Το ίδιο γίνεται και με τους ανθρώπους.Κάποτε η εκάστοτε φυλή μετανάστευε για να πάει σε θερμότερα κλίματα ή για να πάει να κυνηγήσει ζώα.Τώρα μεταναστεύει για να κυνηγήσει άλλα πράγματα.Δουλειές,καλύτερη ζωή.

Αυτά και ίσως ακόμα περισσότερα που ίσως ξεχνάω τα βλέπουμε ήδη μπροστά μας.Πρέπει να υπάρξουν άμεσα λύσεις.Πρέπει οι πολιτικοί,τοπικοί ή και σε ευρωπαικό ή παγκόσμιο επίπεδο,να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Βάλτε λίγο προβληματισμό όλοι μέσα στο κεφάλι σας.Για όλα αυτά που έρχονται μπροστά μας.Ξεκινώντας από το μικρό και φτάνοντας στο μεγαλύτερο.

Επαναφέρω το παραπάνω.Γιατί δεν βλέπω και πολύ συμμετοχή όταν τα προβλήματα είναι μπροστά στα μάτια μας.Εκεί πέφτουν τα ντεσιμπέλ και η μούγκα πάει σύννεφο.

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.831
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #128 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 18:46 »
Δεν μπερδεύω καθόλου ποιος είναι ο ρατσιστής. Ο ρατσισμός υπάρχει στο μυαλό μόνο και όχι στις λέξεις

Το κατεβατό σου ακουμπάει πολλά θέματα όπου χρειάζεται να ανοίξεις πολλά τόπικ γιατί θα χαθεί η μπάλα:
1) Καπιταλισμός
2) Δουβλίνο-2 και λοιπές συμφωνίες
3) Κλιματική αλλαγή και μετανάστευση
4) Ασφαλιστικό και υπογεννητικότητα.

Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα: πόλεμοι, θρησκευτικός φανατισμός, κορωνοϊός και το τι φόρεσε σήμερα η Κέιτ Μίντλετον.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #129 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 18:53 »
Τι να αναλύσεις για τον καπιταλισμό. Αν είναι καλός? Σου απαντώ Όχι. Γιατί εφαρμόζεται παντού? Πες μου εσύ...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.507
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #130 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 19:38 »
Παράθεση
Βογιατζής προς ΝΔ: «Βάλ’ τε τέλος στα τάγματα εφόδου!»
Το μήνυμα του πρώην βουλευτή

«Προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε υποχρέωση να λέμε και τα στραβά» σημειώνει ο πρώην βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής σημαντικό μήνυμα:

«Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου». 

https://stonisi.gr/post/7397/vogiatzhs-pros-nd-val-te-telos-sta-tagmata-efodoy
Τάγματα εφόδου???
Ελάτε καλέ κύριε βουλευτά, κι εγώ νόμιζα ότι είναι υπερμπατριώτες...
Φαντάζομαι ότι την αγωνία σας δεν θα τη συμμεριστεί κάποιο κανάλι...
Και ποιός και με ποιον τρόπο, χρόνια τώρα, τους έχει πείσει ότι κινδυνεύει το έθνος, κύριε βουλευτά? Α?
Ποιοί Αδώνιδες? Ποιοί Πλεύρηδες? Ποιοί Βορίδηδες?
Ποιοί "σοβαροί χρυσαυγίτες" Παπαδημητρίου?
Ποιοί Μπογδάνοι? Ποιοί Πρετεντέρηδες? (Κι ας αναρωτιέται ο σύνταυρος pextempalla πού τον θυμήθηκα)...

Παράθεση
του Γιάννη Λασκαράκη

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Έβρο. Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας.  Ορισμένοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων.

Ένοπλοι αγρότες ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο , διότι προσπάθησε να υπερασπισθεί «συλληφθέντες» από αυτούς μετανάστες που τους κακομεταχειρίζονταν.

Οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα «θυράματά» τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες «βίλες» τους, ως υπερασπιστές του πάτριου εδάφους, όπως τους αποκάλεσε ο ένδοξος Καμένος. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί μαζί τους, να επαναλάβει τα λόγια του και να υποσχεθεί τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους.

Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών.

Το σίγουρο είναι ότι για να αξιοποιήσει αυτός ο τόπος την γεωστρατηγική του θέση και να ξεφύγει από την μοίρα του εξωτικού περιθωρίου , που τον θυμούνται μόνο στις κρίσεις, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.
Πρέπει κάποιοι να μιλήσουν. Οι φίλοι μου δημοσιογράφοι και οι αρθρογράφοι της Αθήνας , οι πολιτικοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό, οι απλοί πολίτες που ντρέπονται γι αυτά που συμβαίνουν. Ήδη οι ντόπιοι δεχόμαστε απειλές και ύβρεις. Δημοσιογράφος της Ορεστιάδας αναγκάστηκε να «εξαφανίσει» το κείμενο του. Ο Έβρος ζητά την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών .
 
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.gnomionline.gr/apistefta-pragmata-symvenoun-ston-evro/&ved=2ahUKEwj2krXo7oPoAhVK-aQKHQO5CWIQFjAIegQIChAB&usg=AOvVaw19a9heSrmgWJGnIHb62wl9 

Ούτε εσένα θα σε "παίξουν" τα κανάλια...

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.277
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #131 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 20:00 »
Fake News: Αλήθειες και Ψέματα στον Έβρο
https://www.vice.com/gr/article/wxe4v9/fake-news-alh8eies-ke-psemata-ston-evro

Νεκρός από ελληνικά πυρά.

Διαψεύδοντας τη διάψευση


Η ελληνική κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα έχει επιδοθεί σε… μαραθώνιο διαψεύσεων τις τελευταίες μέρες, ειδικά για επιθετικές κινήσεις, πυροβολισμούς, ακόμα και δολοφονίες ατόμων στα σύνορα, όπου μαίνεται η προσφυγική κρίση.

Η πρώτη διάψευση ήταν για ένα βίντεο, για τη δολοφονία ενός πρόσφυγα, που ήρθε στη δημοσιότητα στις 2 Μαρτίου.


No shots have been fired by Greek border forces against any individuals attempting to enter Greece illegally. The contrary amounts to no more than gross and deliberate misinformation: Fake News.#fakenews #fakeTurkishPropaganda

— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) March 2, 2020
Επίσης, ο κ. Πέτσας διέψευσε ξανά στη χτεσινή ενημέρωση των συντακτών:

«Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκευάστηκε  σήμερα, με δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω  κατηγορηματικά» είπε και πρόσθεσε «Και επειδή τα fake news δεν έχουν  τελειωμό, τώρα μιλούν για νεκρό. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».


Την είδηση μετέδωσε πρώτη η δημοσιογράφος Τζενάν Μούσα

1/ Dear Sir,

It's a trend to dismiss any unwelcome story as fake news.

But this wasn't fake news. Just proper reporting by me.

Family of dead man, Mohammad Arab, tells me: In next hours body +coffin (see pic) will reach Turkey-Syria border, then to Syria for burial.@akhbar https://t.co/l0dDJ5E8Uf pic.twitter.com/zUOZud1pqn

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) March 4, 2020
 

…και την αναμετάδωσε το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες Επίσης, το Channel 4 και ο δημοσιογράφος Παράϊς ο’ Μπράιεν:Guns on the ramparts of Fortress Europe: 6 migrants/refugees were shot with live rounds today on the Greece/Turkey border, one of them died of his injuries. The Greek government called it fake news. It’s not: https://t.co/ZcL7rzhcCR
via myself, @SellarsSerpil @c4AnnaMc @JoshHo_

— Paraic O'Brien (@paraicobrien) March 4, 2020

Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση εκτίθεται ακόμα περισσότερο: η ομάδα Forensic Architectures διασταύρωσε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες (διαθέσιμες εικόνες, βίντεο, καταγραφές από αυτόπτες), αποδεικνύοντας ότι το βίντεο είναι πρόσφατο και ο θάνατος, δυστυχώς αληθινός…

Από τα ξημερώματα το Channel 4 μεταδίδει ειδήσεις και για άλλους τραυματισμούς από πυρά:

 


 
Guns on the ramparts of Fortress Europe: 6 migrants/refugees were shot with live rounds today on the Greece/Turkey border, one of them died of his injuries. The Greek government called it fake news. It’s not: https://t.co/ZcL7rzhcCR
via myself, @SellarsSerpil @c4AnnaMc @JoshHo_

— Paraic O'Brien (@paraicobrien) March 4, 2020
 Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης

(με πληροφορίες από OmniaTV,Channel 4, Reuters)
https://typos-i.gr/article/diapseydontas-th-diapseysh

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.853
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #132 στις: Πεμ 05 Μάρ 2020 21:05 »
Τι ψαχνεις να βρεις ρε μυθε τα παιδακια το εχουν χαμενο εντελως
Θα λυσουμε εμεις το προβλημα της φτωχειας και της κακομοιριας παγκοσμιως αυτο μας λενε με λιγα λογια
Να ερθουν δηλαδη ολοι οι κατατρεγμενοι του κοσμου στην Ελλαδα να σωθουνε
Που δεν μπορουνε και να σωθουνε στην τελικη εδω περα
Και που δεν ερχονται για να σωθουνε τελικα οπως ειναι ολοφανερο

Τοσες δεκαετιες υπαρχει φτωχεια σε ολο τον πλανητη και δεν αντιδρουσε κανενας, τωρα θυμηθηκαν ολοι τι σημαινει να εισαι ανθρωπιστης
Ημασταν μαλακες που δεν φεραμε την αφρικη, τη λατινικη αμερικη και την ασια στην Ελλαδα να τους φιλοξενησουμε ολους
Θα ειχανε λυσει το προβλημα τους οι ανθρωποι και χαθηκε τεραστια ευκαιρια

Εγω οταν βλεπω καθε ξεμπαρκο ### 20-25-30-35-40 χρονων απο πακισταν-αφγανισταν-ινδια-ιρακ-βορεια αφρικη  να περιφερεται στη χωρα σαν τουριστας χωρις να υπαρχει λογος υπαρξης  του εδω πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος
Και οταν αυτα τα ##### θελουν να μπουν στο σπιτι μου με το ετσι θελω εχετε την εντυπωση οτι ο στρατος και η αστυνομια θα παρει τη γνωμη σας για το τι οφειλει να κανει

Πεταω στα συννεφα που εχω την βομβα στα χερια μου και ειναι ετοιμη να εκραγει ανα πασα στιγμη
Και μερικοι ανοητοι εδω μεσα γελανε και ανατριχιαζεις οταν καταλαβαινεις οτι τα εννοουν πραγματικα αυτα που λενε
Φανταζομαι οτι δεν θα φερουν αντιρρηση οταν μπει καποιος απο αυτους στο σπιτι τους
Δεν γινεται να αλλαζει κατι εκει, το ιδιο πραγμα ειναι
Δεν θα αμυνθουν αλλα θα στηθουν με χαρα

Και δεν μπορεις να τους πιασεις και πουθενα ρε μυθε
Ειναι τοσο ευελικτοι με τη γλωσσα, τις ατερμονες φιλοσοφιες,τους στοχασμους και τις σοφιστειες που δεν εχεις καμια τυχη
Ξεγλιστρανε σαν τα χελια ανα πασα στιγμη και δεν παιρνεις ποτε απαντηση επι του θεματος


 :pas: :pashat: :joker:
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 05 Μάρ 2020 21:11 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.219
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #133 στις: Παρ 06 Μάρ 2020 11:04 »
Παράθεση
Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα μπροστά μας και όσο τα πάμε παραπίσω ακόμα χειρότερα.
Ασφαλιστικό.Υπογεννητικότητα.Για αρχή.
Επίσης ο γεωγραφικός χώρος είναι σταυροδρόμι.Από τα πανάρχαια χρόνια περνάει κόσμος και κοσμάκης.Δεν σταμάτησε,ούτε πρόκειται να σταματήσει.Πάρτε το όλοι απόφαση.
Όσο το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη δεν έχει στον ήλιο μοίρα,μαντέψτε για που θα έρχονται.Σιγά σιγά μπορεί να δούμε πρόσφυγες λόγω κλιματικής αλλαγής.Στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επίφοβη και η Ελλάδα αφού είμαστε σε φάση ερημοποίησης.Μπορεί να γίνουμε μια ωραιότατη έρημος.Για να μην πω για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.Οπότε μαντέψτε ποιοι θα γίνουν πρόσφυγες.
Κανένα μεγάλο κράτος δεν έγινε μεγάλο χωρίς να κάνει εισαγωγή ανθρώπων από παντού.Η άλλη λύση είναι να μείνουμε 3 και ο κούκος στην κυριολεξία και να γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας.Χρειάζεσαι άμεσα νέο πληθυσμό.Όχι δεν θα σου έρθει ο άγγλος και ο γάλλος ή ο πορτογάλος.Η δεξαμενή σου είναι αυτή που είναι.Για όποιον ελπίζει ότι η Τουρκία θα διαλυθεί,τότε ας αλλάξει πλευρό.Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος.Μετά συζητάμε αν επιβιώσουμε,τι θα έχει μείνει από την ανθρωπότητα στον πλανήτη πάνω.Αν ο πλανήτης θα είναι ακόμα κατοικήσιμος.

Στο μεταξύ υπάρχουν συμφωνίες της ΕΕ (Δουβλίνα) που είναι ψηφισμένα και από ντόπια κόμματα.Επίσης υπάρχει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για να κρατάει τους πρόσφυγες στην μεριά της.Δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τις παραπάνω συμφωνίες.Άλλοι τις έκλεισαν αλλά προφανώς είναι ευκολότερο να κυνηγάμε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το σχήμα του έθνους κράτους είναι μια παλιά δομή και πλέον ξεπερασμένη.Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Είτε αρέσει είτε όχι.Πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες δομές όπως ΕΕ και παρόμοιους οργανισμούς.Η άλλη λύση είναι να γυρίσουμε πίσω στην εποχή των εθνικισμών που το μεγάλο κράτος έκανε πόλεμο στο μικρό και έκανε ότι γούσταρε.Το ζούμε μεν ακόμα αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο.

Καπιταλισμός αυτή η μάστιγα.Στον καπιταλισμό για να περνάνε κάποιοι καλά,κάποιοι άλλοι πρέπει να υποφέρουν.Η βάση της πυραμίδας πρέπει να δουλεύει για να τρώει η κορυφή της πυραμίδας.Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη είναι εξαθλιωμένο.Δεν έχει στον ήλιο μοίρα.Οπότε πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα.Καλύτερα οικονομικά μοντέλα.Καλύτερη κατανομή πλούτου.Καλύτερη διοίκηση.Ήδη υπάρχουν ιδέες και επεξεργάζονται τις αλλαγές που θα δούμε μπροστά μας.Βέβαια τις ιδέες θα τις εφαρμόσουν πολιτικοί.Κατά το δοκούν.Η πλειοψηφία του πλανήτη δεν έχει να χάσει κάτι και όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις,τότε είσαι ικανός για όλα.Γίνεσαι πιο επικίνδυνος.

Το κεφάλαιο έχει γίνει παγκόσμιο ήδη.Δεν έχει πατρίδα.Όπου γης και πατρίς.Σήμερα είναι εδώ και αύριο πάει δίπλα και παραδίπλα.Το ίδιο γίνεται και με τους ανθρώπους.Κάποτε η εκάστοτε φυλή μετανάστευε για να πάει σε θερμότερα κλίματα ή για να πάει να κυνηγήσει ζώα.Τώρα μεταναστεύει για να κυνηγήσει άλλα πράγματα.Δουλειές,καλύτερη ζωή.

Αυτά και ίσως ακόμα περισσότερα που ίσως ξεχνάω τα βλέπουμε ήδη μπροστά μας.Πρέπει να υπάρξουν άμεσα λύσεις.Πρέπει οι πολιτικοί,τοπικοί ή και σε ευρωπαικό ή παγκόσμιο επίπεδο,να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Βάλτε λίγο προβληματισμό όλοι μέσα στο κεφάλι σας.Για όλα αυτά που έρχονται μπροστά μας.Ξεκινώντας από το μικρό και φτάνοντας στο μεγαλύτερο.

Επαναφέρω το παραπάνω.Γιατί δεν βλέπω και πολύ συμμετοχή όταν τα προβλήματα είναι μπροστά στα μάτια μας.Εκεί πέφτουν τα ντεσιμπέλ και η μούγκα πάει σύννεφο.

Τι συμμετοχή να έχεις για αυτά; Ότι και να πούμε δεν υπάρχει συμφωνία πουθενά.
Ας γράψω όμως 2 πράγματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, για μένα, είναι η υπογεννητικότητα. Από εκεί ξεκινάνε πολλά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι και το ασφαλιστικό. Το να κάτσω όμως να αναλύσω το ασφαλιστικό της Ινδίας (αν θυμάμαι καλά) που ζήταγες από το μύθο, είναι ένα θέμα που δε με ενδιαφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να στηρίξουν τις πολύτεκνες οικογένειες με πραγματικές παροχές και να δώσουν κίνητρα να γίνουν περισσότερες αυτές η οικογένειες. Αλλιώς δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν χώρα.
Το ότι η χώρα μας είναι σταυροδρόμι δε σημαίνει ότι όποιος γουστάρει έρχεται να μείνει εδώ. Ακόμα περιμένω την απάντησή σου για το τι θα έλεγες αν αποφάσιζαν 10 εκ. Τούρκοι να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα αύριο το πρωί.....
Πρόσφυγες λόγω κλιματικής αλλαγής μπορεί να δημιουργηθούν, περισσότερο αν υπάρξει άνοδος της στάθμης της θάλασσας, παρά ερημοποίηση. Μια χαρά ερήμους έχουν και η Σ. Αραβία, το Ντουμπάι κλπ....δε βλέπω να φεύγει ο κόσμος....
Για τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας για να κρατάει τους πρόσφυγες στην μεριά της, φυσικά δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τις παραπάνω συμφωνίες, αλλά ούτε εμείς και γενικότερα οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται όλους όσους θέλουν να έρθουν. Όπως σε ρώτησα για τους Τούρκους παραπάνω, πάρε το θεωρητικό σενάριο να πουν 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι και Ινδοί ότι θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Τι πρέπει να γίνει τότε; Σύμφωνα με τη λογική σας, όλοι οι καλοί χωράνε......

"Καπιταλισμός αυτή η μάστιγα". Το κείμενό σου έχει πολύ πλάκα. Θα βάλω όπου καπιταλισμός τη λέξη κομμουνισμός και θα προσθέσω και μερικά δικά μου και να πεις που βλέπεις διαφορά.
Κομμουνισμός αυτή η μάστιγα.Στον Κομμουνισμό για να περνάνε κάποιοι καλά, κάποιοι άλλοι πρέπει να υποφέρουν.Η βάση της πυραμίδας πρέπει να δουλεύει για να τρώει η κορυφή της πυραμίδας (το κόμμα). Αυτό σημαίνει ότι (αν εφαρμοζόταν ο κομμουνισμός) το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη θα ήταν εξαθλιωμένο. Δεν έχει επιλογή εργασίας, ο μισθός του είναι καθορισμένος (αν παίρνει και δεν πάει σε συσσίτιο) και επιπλέον ξέρει ότι οι μισοί γύρω του είναι ρουφιάνοι του κόμματος και πρέπει να προσέχει το τι λέει. Δεν υπάρχει καμία παραγωγικότητα γιατί ξέρει ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα, οπότε πάει στη δουλειά του και κάνει ότι δουλεύει. Πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα. Καλύτερα οικονομικά μοντέλα. Καλύτερη κατανομή πλούτου. Καλύτερη διοίκηση. Ήδη υπάρχουν ιδέες και επεξεργάζονται τις αλλαγές που θα δούμε μπροστά μας. Βέβαια τις ιδέες θα τις εφαρμόσουν πολιτικοί. Κατά το δοκούν.Η πλειοψηφία του πλανήτη δεν έχει να χάσει κάτι και όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις,τότε είσαι ικανός για όλα. Γίνεσαι πιο επικίνδυνος.

Μετά ας μου απαντήσεις και στο γιατί οι 40 χώρες που είχαν κομμουνισμό κάποτε, έχουν μείνει 2 νομίζω........

Το βασικό θέμα όμως είναι να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που έχει η χώρα μας και κατά συνέπεια εμείς ή αν θέλεις και το ανάποδο. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι καλύτερη.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #134 στις: Παρ 06 Μάρ 2020 12:38 »
Ο καθένας απο τους "αλλους" (πάντα σύμφωνα με τους "αλλους" γιατί είμαστε εμείς και οι"αλλοι) με τις φιλοσοφίες τους, προσπαθούν να είναι ανθρωπιστές. Δεν θα πώ τίποτα παραπάνω (πχ για την Αφρική που δεν σας επιασε κανένας πόνος κλπ και τόσα προβλήματα που υπάρχουν αιώνες τώρα), απλά σε όσα έγραψαν οι ανωτέρω, μην περιμένετε καμία σοβαρή απάντηση.

Οπως έχω ξαναπεί, όλοι οι μετανάστες, επειδή τα έκαναν μια χαρά στην χώρα τους, ας έρθουν και εδώ να τα κάνουν τα ίδια.

Και μην αρχίσετε με τους πολέμους κλπ, γιατί και εμείς δεν είμαστε καμία υπερδύναμη ούτε έχουμε προκαλέσει καμία απο τις συρράξεις που έχουν γίνει, και γίνονται.
Στείλτε mail στον Πούτιν και στον Τραμπ αμα θέλετε.
Γιατί εμείς εκτός των άλλων είμαστε και αγράμματοι, και δεν ξέρουμε ξένες γλώσσες!

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.104
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #135 στις: Παρ 06 Μάρ 2020 13:12 »
ΟΚ, είναι δύσκολο είναι να απελευθερωθεί κανείς από την εθνική νεύρωση, να σταματήσει να βλέπει το έθνος ή το κράτος ή και τα δύο μαζί ως κριτήρια κατηγοριοποίησης του ανθρωπίνου γένους.
Τις νευρώσεις μας τις αγαπάμε και τις υπερασπιζόμαστε, ο καθένας τη δική του. Υπάρχουν όμως διακριτά σημεία ανάμεσα στη νεύρωση και την παλιανθρωπιά.
Το ξαναέγραψα πριν από λίγο καιρό. Με το ζήτημα καταπιάστηκε ο "Εθνικός" μας ποιητής -που είναι μεγάλος ως ποιητής και όχι ως εθνικός- στο κορυφαίο του έργο "Γυναίκα της Ζάκυνθος". Ως εθνικός ανέβαινε στο λόφο του Στράνη κι αφουγκραζόταν τις κανονιές απ' το Μεσολόγγι. Ως ποιητής μετέγραψε την ψυχή του στα αθάνατα έργα του, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και τη Γυναίκα της Ζάκυνθος.
Το πρώτο είναι έργο εγκεκριμένο από την εθνική νευρωτική λογοκρισία, αφού περιορίζεται στα Πάθη. Το δεύτερο είναι ψιλοθαμμένο, αφού δείχνει τη μαύρη πλευρά της ψυχής του έθνους.
Καλά θα έκαναν να το διαβάσουν κάποιοι. Δεν είναι τα άπαντα του Στάλιν, είναι ένα μεγάλο έργο του "εθνικού" ποιητή. Κι αν δούνε στους στίχους "Εἶμαι στὴν πατρίδα μου καὶ στὸ σπίτι μου; Καὶ ἡ ἀφεντιά σου δὲν ἤσουνα στὴν πατρίδα σου καὶ στὸ σπίτι σου;" τα μούτρα τους, δεν θα είναι σύμπτωση.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.277
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #136 στις: Παρ 06 Μάρ 2020 17:56 »
Παράθεση
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, για μένα, είναι η υπογεννητικότητα. Από εκεί ξεκινάνε πολλά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι και το ασφαλιστικό. Το να κάτσω όμως να αναλύσω το ασφαλιστικό της Ινδίας (αν θυμάμαι καλά) που ζήταγες από το μύθο, είναι ένα θέμα που δε με ενδιαφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να στηρίξουν τις πολύτεκνες οικογένειες με πραγματικές παροχές και να δώσουν κίνητρα να γίνουν περισσότερες αυτές η οικογένειες. Αλλιώς δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν χώρα.
Κάτι που δεν καταλαβαίνεις και φυσικά οι δεξιές κυβερνήσεις κυρίως δεν το λένε.Δεν φτάνουν απλά οι γεννήσεις.Δεν έχει γίνει πουθενά σε κοινωνίες όπως της δύσης από τα 1-2 παιδιά που γεννάνε,να γεννάνε 3-4-5-6-7 παιδιά.Όσο ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο,πέφτουν οι γεννήσεις σε 1-2 παιδιά.Οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήταν πολύ πιο συνηθισμένο να γεννάνε περισσότερα παιδιά.Βέβαια υπήρχε και μεγαλύτερη θνησιμότητα σε μωρά.

Παράλληλα γινόμαστε κοινωνία γερόντων.Σε όλη την Ευρώπη.Γηραιά ήπειρος στην κυριολεξία.

Παράθεση
Το ότι η χώρα μας είναι σταυροδρόμι δε σημαίνει ότι όποιος γουστάρει έρχεται να μείνει εδώ. Ακόμα περιμένω την απάντησή σου για το τι θα έλεγες αν αποφάσιζαν 10 εκ. Τούρκοι να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα αύριο το πρωί.....
Την απάντηση σου την έδωσα παραπάνω.Απλώς θα περάσουν.Δεν μπορείς να ανακόψεις τέτοιες ροές.Γενικά δεν μπορείς να κόψεις την μετανάστευση.Όταν ο άλλος δεν έχει στον ήλιο μοίρα,είναι ικανός να κάνει τα πάντα.

Παράθεση
Πρόσφυγες λόγω κλιματικής αλλαγής μπορεί να δημιουργηθούν, περισσότερο αν υπάρξει άνοδος της στάθμης της θάλασσας, παρά ερημοποίηση. Μια χαρά ερήμους έχουν και η Σ. Αραβία, το Ντουμπάι κλπ....δε βλέπω να φεύγει ο κόσμος....
Κόσμο έχουν αλλά πόσο κόσμο έχουν.Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και αυξάνεται η στάθμη της θάλασσας.Ας πούμε η Βενετία είναι πολύ επίφοβη άμεσα.Την κρατάμε ζωντανή ακόμα αλλά είναι επίφοβη.Αν βουλιάξει τι θα γίνει;Το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό εώς σίγουρο ότι θα βρει και την Ελλάδα.Μια μελλοντική πιθανότητα για παγκόσμιο πόλεμο είναι για το νερό.Μάντεψε να έχουμε ή να γίνουμε πρόσφυγες για το νερό.Ξέρεις τι ωραία θα είναι να σε σταματάνε στα σύνορα γιατί δεν θα θέλουν να σου δώσουν νερό.

Παράθεση
Για τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας για να κρατάει τους πρόσφυγες στην μεριά της, φυσικά δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τις παραπάνω συμφωνίες, αλλά ούτε εμείς και γενικότερα οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται όλους όσους θέλουν να έρθουν. Όπως σε ρώτησα για τους Τούρκους παραπάνω, πάρε το θεωρητικό σενάριο να πουν 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι και Ινδοί ότι θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Τι πρέπει να γίνει τότε; Σύμφωνα με τη λογική σας, όλοι οι καλοί χωράνε......
Αν δεν κάνω λάθος είμαστε στην ΕΕ.Εμείς και τα υπόλοιπα κράτη.Άραγε δεν θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από τους πολίτες προς τους πολιτικούς που ψηφίζουν τέτοιες συμφωνίες;Από τα Δουβλίνα μέχρι τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας.Επίσης δεν θα έπρεπε να μας αφορά η ανάμειξη των δυτικών κρατών στα της Μέσης Ανατολής;Γιατί αυτό φέρνει πολέμους και οι πόλεμοι γεννάνε πρόσφυγες.Επίσης δεν θα έπρεπε να υπάρχει πίεση για βοήθεια της Ελλάδας σε ανθρωπιστικό επίπεδο.Επίσης να συνεργαστούν όλα τα κράτη με τους πρόσφυγες και να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Παράθεση
"Καπιταλισμός αυτή η μάστιγα". Το κείμενό σου έχει πολύ πλάκα. Θα βάλω όπου καπιταλισμός τη λέξη κομμουνισμός και θα προσθέσω και μερικά δικά μου και να πεις που βλέπεις διαφορά.
Κομμουνισμός αυτή η μάστιγα.Στον Κομμουνισμό για να περνάνε κάποιοι καλά, κάποιοι άλλοι πρέπει να υποφέρουν.Η βάση της πυραμίδας πρέπει να δουλεύει για να τρώει η κορυφή της πυραμίδας (το κόμμα). Αυτό σημαίνει ότι (αν εφαρμοζόταν ο κομμουνισμός) το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη θα ήταν εξαθλιωμένο. Δεν έχει επιλογή εργασίας, ο μισθός του είναι καθορισμένος (αν παίρνει και δεν πάει σε συσσίτιο) και επιπλέον ξέρει ότι οι μισοί γύρω του είναι ρουφιάνοι του κόμματος και πρέπει να προσέχει το τι λέει. Δεν υπάρχει καμία παραγωγικότητα γιατί ξέρει ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα, οπότε πάει στη δουλειά του και κάνει ότι δουλεύει. Πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα. Καλύτερα οικονομικά μοντέλα. Καλύτερη κατανομή πλούτου. Καλύτερη διοίκηση. Ήδη υπάρχουν ιδέες και επεξεργάζονται τις αλλαγές που θα δούμε μπροστά μας. Βέβαια τις ιδέες θα τις εφαρμόσουν πολιτικοί. Κατά το δοκούν.Η πλειοψηφία του πλανήτη δεν έχει να χάσει κάτι και όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις,τότε είσαι ικανός για όλα. Γίνεσαι πιο επικίνδυνος.
Η διαφορά σε όλα αυτά είναι ότι τα περισσότερα κράτη είναι κάτω από τον καπιταλισμό και όχι κάτω από τον κομμουνισμό.Καπιταλισμός δεν είναι μόνο η δύση και οι δυτικές κοινωνίες.Είναι και στις τριτοκοσμικές χώρες Ασίας,Αφρικής,Λατινικής Αμερικής.Ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες που είναι η μόστρα του καπιταλισμού υπάρχει φτώχεια.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.Τώρα αν κάποιος θέλει να μείνει στα φώτα και στις βιτρίνες οκ.Κάποιοι άλλοι μπορεί να προβληματίζονται και να ψάχνουν λύσεις για το τι γίνεται πίσω από την βιτρίνα.

Παράθεση
Μετά ας μου απαντήσεις και στο γιατί οι 40 χώρες που είχαν κομμουνισμό κάποτε, έχουν μείνει 2 νομίζω........
Το πρόβλημα είναι ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο μόνο σαν κόντρα καπιταλισμού-κομμουνισμού.Ξέρεις δεν σκέφτονται όλοι έτσι.

Παράθεση
Το βασικό θέμα όμως είναι να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που έχει η χώρα μας και κατά συνέπεια εμείς ή αν θέλεις και το ανάποδο. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι καλύτερη.
Τα θέματα που τέθηκαν αφορούν και την Ελλάδα.Απλώς η Ελλάδα και η κάθε Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον πλανήτη γη.Αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους που κατοικούν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.831
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #137 στις: Σαβ 07 Μάρ 2020 00:07 »
Παράθεση
Ένας Λιβανέζος νουθετεί την ελληνική αριστερά για το μεταναστευτικό – Αξίζει να διαβαστεί!!!

Ο Imad Karim είναι Λιβανέζος σκηνοθέτης που ζει στη Γερμανία. Με αφορμή την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που σηματοδοτήθηκε με τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι στηρίζει το κλείσιμο των συνόρων, ο Καρίμ έγραψε ένα σημείωμα, υποστηριτικό της πολιτικής που ακσεί η Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, μετά την υβριδική επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα από την Τουρκία.

Το σημείωμα του Καρίμ είναι ενδιαφέρον από μόνο του, γιατί ο ίδιος είναι μουσουλμάνος και γνωρίζει τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος και ταυτόχρονα είναι απελευθερωμένος από στερεότυπα και ιδεοληψίες.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι απόψεις τέτοιες, σαν του Λιβανέζου σκηνοθέτη δεν “περνούν” σε κανένα μέσο στη Γερμανία, τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα και ο μόνος τρόπος είναι αυτές να παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθεί το κείμενο:

Η Ελλάδα του σήμερα είναι η Γερμανία του αύριο, του μεθαύριο και του παραμεθαύριο, ή δεν ξέρω, παραδίδομαι!

    Αυτοί οι Έλληνες κομμουνιστές ξύπνησαν επιτέλους. Τώρα ξέρουν ότι σύντομα η πατρίδα τους και η ελεύθερη δυτική κουλτούρα τους θα χαθούν αν εξακολουθήσουν να σκέφτονται και να λειτουργούν ιδεαλιστικά.

Ούτε εχθροί των ξένων είναι, ούτε ακροδεξιοί, άνθρωποι είναι που θέλουν να επιβιώσουν και δεν θέλουν να χάσουν την πατρίδα τους, τις παραδόσεις τους, τον πολιτισμό τους και το ελεύθερο τρόπο της ζωής τους.

Η επονομαζόμενη “προσφυγική κρίση” μπορεί να λυθεί, όταν σταματήσει ο κόσμος να την αποκαλεί “προσφυγική κρίση”, παρά αποτέλεσμα της κακής οικονομικής διαχείρισης, του θρησκευτικού φανατισμού, και κυρίως ως καταστρεπτική συνέπεια ενός ηλίθιου υπερπληθυσμού.

Κανείς πρέπει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, για όσο καιρό μπορεί ακόμα.

Δείτε τις πατρίδες αυτών των ανθρώπων πριν από 30, 40 ή 50 χρόνια. Υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί αλλά επίσης και υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πόλεις δεν είχαν χάσει ακόμη τους πράσινους πνεύμονές τους. Τα ποτάμια και οι θάλασσες ήταν ακόμα καθαρά. Σήμερα κυριαρχούν πλατιά φτώχεια και μια λεπτή διεφθαρμένη πλούσια ανώτερη τάξη, η οποία υποστηρίζεται από τον ισλαμικό κλήρο.

Υπάρχουν παντού παραγκουπόλεις, βρωμιά, ελλειπείς συνθήκες υγιεινής, ασθένειες, καταπίεση των γυναικών και των αντιφρονούντων, θρησκευτικός φανατισμός, μίσος και ο ψευδεπίγραφος ρόλος του θύματος.

Η εποχή εκεί μοιάζει με την εποχή στην Ευρώπη πριν από τετρακόσια χρόνια.

    Αν κανείς αφήσει τα σύνορα ανοιχτά, θα πάρει μαζί και τα τετρακόσια χρόνια, θα τα διαιρέσει δια του δύο (οι δύο πολιτισμοί, αυτόν των νεοαφιχθέντων, και αυτόν της κοινωνίας που τους υποδέχεται) και παίρνει ως δώρο μια επιστροφή διακόσια χρόνια πίσω. Τα ανοιχτά σύνορα δεν είναι τίποτα άλλο από μια μηχανή του χρόνου που λειτουργεί με την όπισθεν.

Όχι, η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν στις χώρες τους και αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι αποξενωμένοι από την πραγματικότητα αριστεροί και τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα στην Γερμανία και στην Ευρώπη σταματήσουν να μεταχειρίζονται τους ανθρώπους αυτούς σαν παιδιά, και κυρίως αν όλοι απαιτήσουν ανάληψη προσωπικής ευθύνης από αυτούς τους ανθρώπους.

Όποιος απαιτεί ανοιχτά σύνορα, είναι στην πραγματικότητα κάποιος ο οποίος πιστεύει ότι με την ανάληψη των “προσφύγων” έχει εφεύρει την πανάκεια.

Μετάφραση: Ελίνα Σκαρπαθώτη

Από την προσωπική σελίδα του Imad Karim

https://infognomonpolitics.gr/2020/03/enas-livanezos-noutheti-tin-elliniki-aristera-gia-to-metanasteftiko-axizi-na-diavasti/?fbclid=IwAR1vi8JeCp0yzPnr4iEjGNqumc9huUvH9KCczDd3VlcWGjrDlN6YkuDYCJQ#.XmIiOQDLFU0.facebook

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #138 στις: Σαβ 07 Μάρ 2020 00:56 »
fake news ειναι και αυτα...Φασίστας είναι ο ανθρωπος αυτός.Εχθρός του λαού και της ανάπτυξης...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.507
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #139 στις: Σαβ 07 Μάρ 2020 01:04 »
fake news ειναι και αυτα...Φασίστας είναι ο ανθρωπος αυτός.Εχθρός του λαού και της ανάπτυξης...
Έλα τώρα, είναι γνωστές οι σχέσεις του με το AfD στην Γερμανία, για όσους γνωρίζουν...

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #140 στις: Σαβ 07 Μάρ 2020 09:55 »
Φυσικά. Φασίστα είναι και αυτός. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Εξάλλου δεν κάνει να πει κανείς κάτι κακό για την αριστερά της προόδου.. Φασίστας βγαίνει κατευθείαν... Φασιστικό δεν είναι αυτό?

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.042
  • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.051
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #142 στις: Δευ 13 Απρ 2020 20:56 »
Το θέμα είναι οτι όσο και να πιέσεις δε γίνεται τίποτα.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.831
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.831
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #144 στις: Τρι 21 Απρ 2020 00:41 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.507
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #145 στις: Σαβ 23 Μάι 2020 10:08 »
Στο μεταξύ οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο και ο Υπουργός μας κάνει λόγο "για λίγες δεκάδες μέτρα"...
Υποθέτω ότι ο... επιτελικός κούλης (το 10 το καλό που ψάχνουμε στον ΠΑΣ κάτι χρόνια τώρα) συμφωνεί μαζί του.
Εννοείται ότι από τα ελληνικά κανάλια δεν μάθαμε απολύτως τίποτα (χο χο χο έεεελα τώρα) παρόλο που το προηγούμενο διάστημα μας πρόβαλαν "το έπος του Έβρου" με χολιγουντιανό τρόπο για να χτίσουν το προφίλ του ανίκανου και εξαιρετικά επικίνδυνου κούλη.
Παρεμπιπτόντως, το "λίγες δεκάδες μέτρα" μου θυμίζει το "δύο βράχους" του Σημίτη για τα Ίμια...
Την σοβαρότατη είδηση την μάθαμε από τα Βρετανικά ΜΜΕ. Φαντάζομαι τί θα γινόταν εάν ήταν πρωθυπουργός κάποιος από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και δεν εννοώ απαραίτητα τον Αλέξη. Απλά θα έπεφτε το σύμπαν.
Αλλά δεν τρέχει κάστανο μιας και οι Τούρκοι που μπήκαν στον Έβρο είναι αρνητικοί στον κορονοϊό, οπότε όλα καλά!

Παράθεση
  Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Δεν υπάρχει ανησυχία από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάληψη 16 στρεμμάτων στον Έβρο από την Τουρκία, αφού οι Τούρκοι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ και είναι όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Οι Τούρκοι στρατιώτες πλένονται πολύ σχολαστικά, ενώ φορούν όλοι γάντια και μάσκες.

Οι Έλληνες στρατιώτες τηρούν ευλαβικά το social distancing και δεν πλησιάζουν τους Τούρκους, για να μην κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Η ελληνική πλευρά προέβη σε έντονο διάβημα προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί Τούρκους τουρίστες πριν από τον Ιούλιο, οπότε οι Τούρκοι στρατιώτες θα πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως και να επιστρέψουν τον Ιούλιο για διακοπές στο Καστελόριζο.

Αν οι Τούρκοι δεν αποχωρήσουν, δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ θα τους επιβληθεί πρόστιμο 600 ευρώ -το πρόστιμο είναι ενισχυμένο εξαιτίας της Γενοκτονίας των Ποντίων- και δεν θα αγοράζουν τις σόδες με 13% αλλά με 24%.

Οπωσδήποτε, η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σκληρή αλλά οι Τούρκοι μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στο τι κάνουν οι Τούρκοι στον Έβρο, αφού στον Έβρο δεν περιμένουμε τουρίστες.

(Είναι πολύ όμορφο που μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον Έβρο από βρετανικές εφημερίδες. Άλλωστε, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προσπαθούν αυτή την εποχή να βρουν την απόσταση που θα έχουν τα τραπέζια στα εστιατόρια. Φλέγον εθνικό θέμα.)

https://pitsirikos.net/2020/05/%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84/

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #146 στις: Σαβ 23 Μάι 2020 12:10 »
Άμα το είπε ο πιτσιρίκος...

Πάμε πόλεμο......

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.042
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #147 στις: Σαβ 23 Μάι 2020 14:26 »
Δεν είναι χθεσινό το περιστατικό, εννοώ ότι εδώ κ χρόνια γίνεται αυτό το πανηγύρι...το χειμώνα πλημμύρες το καλοκαίρι ξηρασία σε κείνο το σημείο,κ ξανά το σα μέτρα δικά μου τόσα δικά σου.... πάντως δε θέλει πολύ να γίνει της πουτανας,από καιρό ψήνεται το επεισόδιο....υγ. συμμαχοι μας δεν είναι οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ;ε,πως κάνετε έτσι...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #148 στις: Σαβ 23 Μάι 2020 14:35 »
Συμφωνώ ότι είναι εύκολο να γίνει μπραφ.....
Οι Τούρκοι είναι φίλοι με οποίους τους συμφέρει....
Εδώ έριξαν αεροπλάνο ρωσικό και ο πουτιν τους έδωσε πυραύλους..

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.831
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #149 στις: Σαβ 23 Μάι 2020 14:40 »