Με το άνοιγμα επιτέλους των κλειστών ξεκίνησαν οι ομάδες της Α1 Γυναικών τις προπονήσεις μετά την διακοπή για την συνέχιση του πρωταθλήματος. Συνοπτικά να δούμε τι απόμεινε από τα ρόστερ των ομάδων μέχρι στιγμής, με την σειρά αυτών με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ελευθερία ΜοσχάτουΠαρελθόν αποτελούν όλες οι ξένες και η Δήμητρα Καμπουράκη που πήγε σε ομάδα της Ισπανίας.
Τέλος και η προπονήτρια Κατερίνα Χατζηδάκη που πήγε σε ομάδα του Ιράν.
(Πριν μερικούς μήνες με τον ερχομό της Σέρβας Nevena Jovanovic έμοιαζε το πρώτο φαβορί για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, αυτή την στιγμή είναι μια από τις ομάδες που θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η χρονιά δεν μπήκε καλά, άλλαξε 2 προπονητές και έμεινε από το 1ο παιχνίδι εκτός κυπέλλου. Πήραμε τεράστιο διπλό την τελευταία αγωνιστική προ lockdown όταν ήταν πλήρης κάτι που για άλλες ομάδες έμοιαζε ακατόρθωτο τότε, τώρα όποιος περνάει από εκεί θα κάνει παρέλαση. Anyway. )
ΧανιάΈφυγαν 2 ξένες, μια Ελληνίδα και ο προπονητής Γιώργος Ρουμπελάκης. Η Leah Scott αναχώρησε για τις ΗΠΑ και δεν θα επιστρέψει, η Booth βρήκε συμβόλαιο στη Βουλγαρία, ενώ η Miranda Drummond παραμένει στη Κρήτη. η Μαρία Αυτζή μετακόμισε στο Ιράν στην ομάδα της πρώην προπονήτριας του Μοσχάτου.
ΣπόρτιγκKαι οι τρεις Αμερικανίδες αποχώρησαν και αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
Κρόνος Αγίου Δημητρίου Kαι οι τρεις Αμερικανίδες αποχώρησαν και αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
ΕσπερίδεςKαι οι τρεις Αμερικανίδες αποχώρησαν και αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
Δάφνη Αγίου ΔημητρίουΠαρελθόν αποτελούν 2 ξένες η Jannon Otto και Isalys Quinones. Η Peyton Whitted έχει μεταβεί στην Αμερική και αναμένει τις εξελίξεις για να επιστρέψει.
Νίκη ΛευκάδαςΟι Laina Snyder και Samantha Mackay επέστρεψαν στις ΗΠΑ και αναμένουν την επανέναρξη για να επιστρέψουν. Οι Danielle Spiliotis και Nina Bessolo παραμένουν στη Λευκάδα.
ΕΦΑΟ ΖωγράφουΟι ξένες της ομάδας (Dara Taylor, Kayla Mobley) παραμένουν.
Παναθηναϊκός Αποχώρησαν: η ψηλή Σάρον Χιούστον και η Brooke Johnson. Παραμένουν Kolby Morgan και Chastity Reed .
ΠΑΟΚΠαρελθόν από την ομάδα αποτελεί η Channon Fluker (κοινή συναίνεση η λύση συμβολαίου). Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν: Rebecca Akl και Nukiya Mayo.
ΟλυμπιακόςΑποχώρησε η ψηλή Taya Reimer για την Ιταλική Broni (εκεί είχε υπογράψει και η περσινή δική μας Acheil Tac η οποία δυστυχώς είχε τραυματισμό σε προπόνηση το καλοκαίρι λίγο πριν πάει με αποτέλεσμα να χάσει την χρονιά.)
Stephanie Kostowic και Jori Davis παραμένουν.
ΠΑΣ ΓιάννιναΠαρελθόν αποτελεί μόνο η Vendrell (έτσι κι αλλιώς είχε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη) μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Ισπανία, επιστρέφει στην Αμερική για την συνέχεια των σπουδών της. H Πανούση και οι υπόλοιπες Eλληνίδες επέστρεψαν από τις διακοπές και ξεκίνησαν προπονήσεις από την Τρίτη. Cooper και Butler αναμένονται την Κυριακή να επιστρέψουν από Καναδά και ΗΠΑ μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και να ενσωματωθούν με τις υπόλοιπες στις προπονήσεις.
Λογικά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την τελευταία Κυριακή του Γενάρη με αρχές Φλεβάρη μετά την μίνι προετοιμασία λόγο απραξίας. Τώρα περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν κυρίως οι ομάδες που αποδέσμευσαν όλες τις ξένες. Θα πάρουν άλλες ξένες, 1 ή 2; Θα συνεχίσουν μόνο με Ελληνίδες; Θα έχουμε κάποια αποχώρηση ομάδας από το πρωτάθλημα ή περισσότερων και συνέχιση με λιγότερες ομάδες; Θα γίνουν play off; Κάτι λίγο απ’ όλα. Ίδωμεν.
Ας θυμηθούμε ποιες παίκτριες και ποιες ομάδες προηγούνται στις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες, μετά τους δεκαεφτά αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών της σεζόν 2020-2021:
Πόντοι
1. Σαμάνθα Κούπερ (ΠΑΣ Γιάννινα) 73
2. Σαμάνθα Μακέι (Νίκη Λευκάδας) 70
3. Τσάστιτι Ριντ (Παναθηναϊκός) 68
Ομαδικά: ΠΑΣ Γιάννινα 256, Ολυμπιακός 232, ΟΑΧ 219
Ριμπάουντ
1. Κάιλα Γκόρντον (Κρόνος Αγ. Δημητρίου) 45
2. Στέφανι Κόστοβιτς (Ολυμπιακός) 31
-. Λάινα Σνάιντερ (Νίκη Λευκάδας) 31
-. Σαμάνθα Κούπερ (ΠΑΣ Γιάννινα) 31
Ομαδικά: ΟΑΧ 122, Ολυμπιακός 120, ΠΑΣ Γιάννινα 113
Ασίστ
1. Αγγελική Βιντσιλαίου (ΠΑΣ Γιάννινα) 23
2. Θάλεια Κασάπογλου (Κρόνος Αγ. Δημητρίου) 19
3. Λολίτα Λύμουρα (Παναθηναϊκός) 16
-. Βανέσα Πανούση (Νίκη Λευκάδας) 16
Ομαδικά: Ολυμπιακός 68, ΠΑΣ Γιάννινα 65, ΟΑΧ 56
Κλεψίματα
1. Αγγελική Βιντσιλαίου (ΠΑΣ Γιάννινα) 13
2. Πέιτον Ουίτεντ (Δάφνη Αγ. Δημητρίου) 8
3. Μιράντα Ντράμοντ (ΟΑΧ) 8
Ομαδικά: Ελευθερία Μοσχάτου 34, ΠΑΣ Γιάννινα 28, Ολυμπιακός, Δάφνη Αγ. Δημητρίου και Εσπερίδες Καλλιθέας από 22
Κοψίματα
1. Σάρα Μπουθ (ΟΑΧ) 11
2. Ελένη Μποσγανά (Κρόνος Αγ. Δημητρίου) 5
-. Άντζελα Βεντρέλ (ΠΑΣ Γιάννινα) 5
Ομαδικά: ΟΑΧ 15, ΠΑΣ Γιάννινα 11, Κρόνος Αγίου Δημητρίου 10
Οικονομία
1. Σαμάνθα Κούπερ (ΠΑΣ Γιάννινα) 82
2. Κάιλα Γκόρντον (Κρόνος Αγ. Δημητρίου) 79
3. Τσάστιτι Ριντ (Παναθηναϊκός) 75
Ομαδικά: ΠΑΣ Γιάννινα 307, Ολυμπιακός 281, ΟΑΧ 243
Η βαθμολογία:
1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 (3-0)
2. Ολυμπιακός 5 (2-1)
3. Ελευθερία Μοσχάτου 5 (2-1)
4. Παναθηναϊκός 5 (2-1)
5. ΟΑΧ 5 (2-1)
6. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 5 (2-1)
7. Εσπερίδες Καλλιθέας 4 (1-2)
8. Νίκη Λευκάδας 4 (1-2)
9. ΕΦΑΟΖ 3 (1-1)
10. ΠΑΟΚ 3 (1-1)
11. Σπόρτιγκ 3 (0-3)
12. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 3 (0-3)
-Εκκρεμεί το ΠΑΟΚ-ΕΦΑΟΖ.
Λεπτομέρειες:
https://basketa.gr/%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae/ https://basketa.gr/%ce%b7-%ce%b11-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bc/