Αποστολέας Θέμα: ΦΟΦΗ Τσάτσος μια ζωή  (Αναγνώστηκε 274483 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: ΦΟΦΗ Τσάτσος μια ζωή
« Απάντηση #1475 στις: Χθες στις 23:11 »
Αλέξη Καλοκαιρινός: Αδόκιμος και υποτιμητικός ο χαρακτηρισμός «no-name» για τον ΟΦΗ
Δήλωση – απάντηση στον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «ομάδα χωρίς όνομα» όπως χαρακτήρισε τον ΟΦΗ η γερμανική ιστοσελίδα Bild έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τονίζοντας ότι ο ΟΦΗ έχει μια ιστορία που ξεκινάει από το 1925, ότι η υστέρηση σε χρηματιστηριακή αξία δεν σημαίνει ανωνυμία, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με αθλητικές επιδόσεις και επιτεύγματα, αλλά και ότι η επωνυμία δεν συνδυάζεται μονοσήμαντα με την αποτίμηση σε χρήμα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός χαρακτηρίζει αδόκιμο τον τίτλο «Ήττα εναντίον ομάδας χωρίς όνομα - Ευρωπαϊκή ταπείνωση για τη Χόφενχαϊμ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισημαίνει επίσης ότι: «Ο ΟΦΗ δεν έγινε επώνυμος νικώντας την ομάδα σας. Απλώς, σας έγινε γνωστός. Σας δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσετε την πραγματική αξία μιας ευρωπαϊκής ομάδας παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητές της. Θα ήταν δίκαιο να την αναγνωρίσετε. Ανέφερα ότι η Χοφενχάιμ μας είναι γνωστή και σεβαστή. Διατελώ με τη βεβαιότητα ότι, παρά τον ατυχή χαρακτηρισμό που αποδώσατε στον ΟΦΗ, ο σεβασμός μεταξύ μας είναι αμοιβαίος».

Εδώ η μετάφραση από τα γερμανικά, της επιστολής – απάντησης που έστειλε ο Αλέξης Καλοκαιρινός στην Bild:

Θέλω να επισημάνω ως αδόκιμο τον χαρακτηρισμό, σε άρθρο της εφημερίδας σας, του ΟΦΗ, της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μου ως no-name. (Το άρθρο σας φέρει τον τίτλο: Ήττα εναντίον ομάδας χωρίς όνομα - Ευρωπαϊκή ταπείνωση για τη Χόφενχαϊμ).

Κατανοώ ότι ο ΟΦΗ σάς ήταν άγνωστος ως την ημέρα που νίκησε την γνωστή και σεβαστή σε όλους μας Χόφενχάιμ. Πράγματι, ήταν η πρώτη πρόσφατη σημαντική επιτυχία στην Ευρώπη της ομάδας που κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς και το Supercup νικώντας την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Η ιστορία του ΟΦΗ ξεκινά το 1925 και συνυφαίνεται με την ιστορία και τη ζωή της πόλης μου για περισσότερο από έναν αιώνα. Η πόλη μου, το Ηράκλειο στην Κρήτη, ενδεχομένως σας είναι γνωστή. Αν δεν σας είναι, ελπίζω να μη την χαρακτηρίσετε ανώνυμη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο χαρακτηρισμός της ομάδας της πόλης μου ως ανώνυμης είναι υποτιμητικός. Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεσθε την άποψη ότι η υστέρηση σε χρηματιστηριακή αξία δεν σημαίνει ανωνυμία, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με αθλητικές επιδόσεις και επιτεύγματα. Η επωνυμία δεν συνδυάζεται μονοσήμαντα με την αποτίμηση σε χρήμα.

Ο ΟΦΗ δεν έγινε επώνυμος νικώντας την ομάδα σας. Απλώς, σας έγινε γνωστός. Σας δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσετε την πραγματική αξία μιας ευρωπαϊκής ομάδας παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητές της. Θα ήταν δίκαιο να την αναγνωρίσετε.

Ανέφερα ότι η Χοφενχάιμ μάς είναι γνωστή και σεβαστή. Διατελώ με τη βεβαιότητα ότι, παρά τον ατυχή χαρακτηρισμό που αποδώσατε στον ΟΦΗ, ο σεβασμός μεταξύ μας είναι αμοιβαίος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση αυτής της επιστολής.

Πολύ φιλικά

Αλέξης Καλοκαιρινός

Δήμαρχος Ηρακλείου

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης
https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/Deytera-dilwsi-apantisi-tou-Dimarxou-Irakleiou-sti-Bild-gia-OFI-21-09-2026.html

Οι συγκρίσεις ξανά...

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #1476 στις: Χθες στις 23:23 »
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.Είναι και η γενικότερη νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει.

Α μπράβο έρχεσαι στα λόγια μου. Δυστυχώς τους Ηπειρώτες μας κατατρἐχει η φτώχεια και η μιζέρια, δύσκολα βιώματα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και σίγουρα σε όσους είναι 25-55 σήμερα και φυσικά μεγαλύτεροι.

Αρκούμαστε στο μισό. Στην Α΄ εθνική με ταπεινώσεις με ξεφτίλες, μην κινδυνεύσει η ομάδα, μην διαλυθούμε, μην γυρίσουμε στα παλιά, μην πεινάσουμε. Δείτε πόση από αυτή τη μιζέρια έβγαινε στα χρόνια του τρισκατάρατου ΧΒ: χρέη, προσφυγές, γήπεδο χωράφι έως το 2017, βοηθητικά χωράφια έως το 2023, όπου και εξαναγκάστηκαν από το νόμο να τα φτιάξουν, ξεφτίλες με αλλόθρησκους στο Ζωσιμάδες, καλά παιδιά στο ΟΑΚΑ και μούγκα, κατηγορίες για στημένα, άλλη διοίκηση 2015-2017 και με τιμωρία και αφαίρεση βαθμών πρωτόδικα, χαμένες έξοδοι Ευρώπης, έλλειψη οράματος και εμφανή μιζέρια.

Κι' όμως αυτόν τον ανεκδιήγητο καταστροφέα και την οικογένεια της καταστροφής υπήρχαν αρκετοί και υπάρχουν ακόμη που τον θεωρούσαν και τον θεωρούν επιτυχημένο. Αντί αν φύγουν με τις "κλωτσιές" εμείς τους κοιτάγαμε να καταστρέφουν την ομάδα ως όνομα, ως άυλη οντότητα, ως περηφάνια και εγωισμό.

Ε αυτή η νοοτροπία πρέπει να ξεριζωθεί. Η νοοτροπία της μπομπότας και καλά είμαστε και μην γκρινιάζετε.

Μιας και ανέφερες Κωστούλα. Ρώτησα την ΤΝ να μου συγκρίνει την οικονομία της πόλης των Ιωαννίνων και εκείνης του Αγρινίου.

Η απάντηση: Ιωάννινα — 100
Αγρίνιο — περίπου 55

με εύλογο εύρος 50–60.

Είμαστε σχεδόν διπλάσια πόλη σε οικονομική δύναμη και έχουμε κόσμο να θαυμάζει τον παναιτωλικό αντί να σκεφτεί: ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΟΛΕΙΣ;;;;;;;

Αυτό πρέπει να αναλύσουμε και να απαντήσουμε αδέρφια χωρίς μοιρολατρίες και χωρίς την μπομπότα παραμάσχαλα.

Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1477 στις: Χθες στις 23:33 »
Υπάρχει και μια άλλη νοοτροπία που δεν νομίζω να υπάρχει αλλού.Να πέσουμε για να φύγει ο Χβ.Δεν νομίζω να είχαν ποτέ τέτοια νοοτροπία ούτε στο Ηράκλειο,ούτε στην Λάρισα.Στο Ηράκλειο ίσως μόνο όταν έπεσαν μετά τον αγώνα με εμάς.Μόνο τότε.Την ομάδα τους την προσέχουν και την έχουν σαν περιουσιακό στοιχείο της πόλης.Εδώ αυτό δεν γίνεται.Για αυτό βλέπεις τον δήμαρχο από πάνω να στέλνει επιστολές στην bild,για αυτό τρέχουν και κάνουν πράγματα κτλ.
Εδώ;;;

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #1478 στις: Χθες στις 23:39 »
Υπάρχει και μια άλλη νοοτροπία που δεν νομίζω να υπάρχει αλλού.Να πέσουμε για να φύγει ο Χβ.Δεν νομίζω να είχαν ποτέ τέτοια νοοτροπία ούτε στο Ηράκλειο,ούτε στην Λάρισα.Στο Ηράκλειο ίσως μόνο όταν έπεσαν μετά τον αγώνα με εμάς.Μόνο τότε.Την ομάδα τους την προσέχουν και την έχουν σαν περιουσιακό στοιχείο της πόλης.Εδώ αυτό δεν γίνεται.Για αυτό βλέπεις τον δήμαρχο από πάνω να στέλνει επιστολές στην bild,για αυτό τρέχουν και κάνουν πράγματα κτλ.
Εδώ;;;

Μάλλον ξεχνάς.

Την ΑΕΚ, την ΑΕΚ επαναλαμβάνω την έριξε η Original για να αναλάβει ο Μελισσανίδης. Το αποτέλεσμα;Γήπεδο και τρία πρωταθλήματα.

Η Λάρισα έχει πέσει έτσι και οι ίδιοι λέγανε να πέσουμε, ο Όφη τα παράτησε στη μέση του πρωταθλήματος και δεν κατέβηκε ουτε καν να παίξει το 2014-15.

Και ό Άρης θα έπεφτε το 2004 αν δεν έμπαινε στο περιβόητο άρθρο 44.

Ουν ουκ έστιν αριθμός.

Τι μας λές τώρα; Οτι να ναι λες.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1479 στις: Χθες στις 23:44 »
Εδώ;;;

Μάλλον ξεχνάς.

Την ΑΕΚ, την ΑΕΚ επαναλαμβάνω την έριξε η Original για να αναλάβει ο Μελισσανίδης. Το αποτέλεσμα;Γήπεδο και τρία πρωταθλήματα.

Η Λάρισα έχει πέσει έτσι και οι ίδιοι λέγανε να πέσουμε, ο Όφη τα παράτησε στη μέση του πρωταθλήματος και δεν κατέβηκε ουτε καν να παίξει το 2014-15.

Και ό Άρης θα έπεφτε το 2004 αν δεν έμπαινε στο περιβόητο άρθρο 44.

Ουν ουκ έστιν αριθμός.

Τι μας λές τώρα; Οτι να ναι λες.
Καθόλου ότι να ναι.Όλοι τους παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις ομάδες τους ψηλά.Εδώ από την αρχή ξεκινάμε να πέσουμε Γ εθνική.Καμιά σχέση.Οι πολιτικοί βοηθάνε τις αντίστοιχες ομάδες της πόλης τους.Δεν την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι όπως εδώ.
Την ΑΕΚ που την κρατούσσν ζωντανή από το 2004 ή και πριν.
Ο ΟΦΗ που πάλευε με τον Μαχλά.Η ΑΕΛ που όταν έφτασε στο φάσμα της Δ εθνικής την πήρε ο κόσμος της από το χέρι.
Όπως είπες ο Άρης θα έπεφτε σλλά δεν έπεσε.
Το παλεύαν όλοι μέχρι τέλους και τελικής πτώσης και τα έβαζαν με τους δικούς τους όταν έφτανε η ώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Χθες στις 23:55 από fon7 »