Αδυνατώ να πιστέψω ότι πριν λίγα χρόνια παίζαμε με την Άλκμααρ και αν τότε μου έλεγε κάποιος ότι θα συζητάμε σήμερα για Γ Εθνική, θα γελούσα. Κι όμως, να που φτάσαμε εδώ.
Φίλε μου κάποιοι εδώ μέσα υποστήριζαν ότι η πολιτική του ΧΒ θα οδηγήσει την ομάδα στη διάλυση σε βάθος χρόνου λόγω των υπέρογκων χρεών και του χωρίς σταματημό τζεπόματος, χωρίς επενδύσεις, ενίσχυση των ακαδημιών, βελτίωση των υποδομών. Δυστυχώς τότε πολλοί γέλαγαν...
Σωστά όσοι λέτε ότι αυτή η ομάδα είναι άμπαλη ένα συνονθύλευμα κακών παιχτών κ.ο.κ.. Εγώ απορώ. Ο Σίνα, ο Πρεκατές και κάποιοι άλλοι παίχτες με τόσες παραστάσεις, ο Πρεκατές νομίζω έχει παίξει στην πρώτη ομάδα του ΟΣΦΠ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί δεν φαίνονται; Γιατί δεν κάνουν το κάτι παραπάνω που θα μας δώσει μια γαμωισοπαλία στην Καβάλα, μια ενέργεια, ένα γκολ, πέντε τελικές, την εντύπωση ότι πέφτουμε μαχόμενοι και όχι με χεσμένα τα βρακιά;
Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αυτή η ομάδα δεν έχει ομοιογένεια γι' αυτό δίνει την εικόνα συνονθυλεύματος.
Και αν αυτό είναι φυσικό επόμενο της κατάστασης που άφησαν οι αποτυχημένοι μπαταχτσήδες ΧΒδες, μιας και δεν έμεινε τίποτα στην ομάδα. Μετά το Νοέμβρη, όμως κάπου αρχίζουν και οι ευθύνες του Νίκου.
Ρε μάγκα μου σήκωσες την ομάδα από τον τάφο, βρήκες παίχτες, προπονητή, συνεργάτες, έστρωσες την κατάσταση. Άσε την ομάδα να τσουλήσει μόνη της και όπου βγει.
Ακούς τον κάθε απίθανο, διώχνεις τον Κούστα, για την οικονομία της συζήτησης να δεχθώ ότι είναι κακός προπονητής αλλά είναι ο προπονητής που έκανε το παιδομάζεμα, που έστησε αυτή την ομάδα και φέρνεις κάποιον παγκοσμίως άγνωστο προπονητή απλά γιατί ήταν μεγάλος παίχτης; Πρώτο μεγάλο λάθος.
Και έπειτα λες ότι πάμε να παλέψουμε και διώχνεις 10 παίχτες(ΔΕΚΑ) και φέρνεις άλλους 4-5 καινούργιους. Αλλάξεις δηλαδή σε δέκα μέρες 15 πρόσωπα, πηγαίνοντας την ομοιογένεια, την όποια ομοιογένεια είχε κατακτηθεί στο τέλος Σεπτέμβρη και μάλιστα με άλλον προπονητή, ο οποίος δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα εκτός από α ού.
Γιατί ρε Νίκο κάνεις τόσο μεγάλα λάθη, δικά σου λάθη, καταδικά σου λάθη, όταν έχει τρέξει πέντε μαραθώνιους και έχεις πετύχει τόσα; Άστην την ομάδα να τσουλήσει μόνη της και όπου πάει. Διώξε τα μεγάλα συμβόλαια και κάνε ότι μπορείς για μεγαλύτερη ομοιογένεια και όχι για διάλυση και φτιάξιμο από την αρχή.
Μαλάκας ήταν ο ΧΒ που κράταγε κορμό και έπαιρνε μετά κρυπαράκους και πρεκατέδες, Μαυροπανους και Κολομβιανούς που τους είχαν χεσμένους στο ΠΟΚ και έκανε ομάδες και μετά μοσχοπωλούσε κιόλας.
Η εικόνα που εισπράττω είναι ότι υπάρχει μεγάλη απειρία στη διοίκηση. Λογικό έως ένα βαθμό και απολύτως κατανοητό.
Ελπίζω το φετινό μάθημα να δώσει στο Νίκο την εμπειρία που απαιτείται ώστε του χρόνου να ηγηθεί της προσπάθειας ανόδου.
Κάτι που κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξεκαθαριστεί σχετικά σύντομα.