Το μπαλάκι των πρωτοβουλιών (και όχι των ευθυνών ή υποχρεώσεων) πέρασε στα χέρια Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών μετά το έγγραφο των αδερφών Χριστοβασίλη που τους εξουσιοδοτεί να προχωρήσουν σε όποια κίνηση πιστεύουν οι φορείς ότι θα φέρει τη λύση στο διοικητικό αδιέξοδο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ουσιαστικά το έγγραφο αυτό είναι μία εξουσιοδότηση και όχι πληρεξούσιο παραχώρησης μετοχών, γιατί αυτό θα σήμαινε παρέμβαση της ΕΕΑ, με αποτελέσματα που γνωρίζουν καλά οι Γιαννιώτες από το 2022.
Όσον αφορά το ποια θα είναι η κίνηση των φορέων, θα το δούμε από σήμερα (Δευτέρα). Προφανώς επενδυτής, τον οποίο η οικογένεια Χριστοβασίλη θα αποδεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει. Λογικά λοιπόν, αν κριθεί από τις νομικές υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου ότι αυτή η εξουσιοδότηση μέσω του gov.gr τούς αρκεί για να πάρουν πρωτοβουλίες, θα συσταθεί μία διευρυμένη επιτροπής σωτηρίας που θα αναλάβει τη διαχείριση του «κουμπαρά» (αν και εφόσον δημιουργηθεί από χορηγίες) με πρώτο στόχο να πληρωθούν τα ban της FIFA για να πάμε στο επόμενο χρονικό περιθώριο της 9ης Ιουλίου για τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εξυπακούεται ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν πρέπει να τύχουν της απόλυτης στήριξης όλων, γιατί χωρίς ενότητα και στήριξη δεν θα καταφέρουν τίποτα.
Για να συσταθεί η διευρυμένη επιτροπή σωτηρίας, επιβάλλεται να καθίσουν άμεσα στο ίδιο τραπέζι όλες οι πλευρές για να δοθούν διευκρινίσεις για όλα τα ζητήματα και πως θα αρχίσει η διαδικασία της απεμπλοκής της νυν διοίκησης. Μέχρι, πάντως, να βρεθεί επενδυτής στον οποίο θα μεταβιβαστούν οι μετοχές, η οικογένεια Χριστοβασίλη μόνο μία βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει, να βρει κι εκείνη χορηγούς που θα συμβάλουν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Σε όλα τα άλλα, όπως το αγωνιστικό, δεν πρέπει να έχει ανάμιξη.
Ας μη γελιόμαστε, η επιτροπή σωτηρίας είναι μία επιτροπή που θα έχει απλά μεταβατικό ρόλο, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποχρεώσεων και θα «στρώσει το χαλί» σ’ έναν επίδοξο σωτήρα. Δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, γιατί ο «κουμπαράς» θα μετατραπεί σε βαρέλι δίχως πάτο αν περάσει μεγάλο διάστημα, εκτός κι αν η συνεισφορά των χορηγών ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε μέγεθος και διάρκεια.
Πάντως κάθε συζήτηση περί αλλαγής διοίκησης μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, θα ακυρωθεί στην πράξη, αν δεν ανταποκριθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης. Όλο το εγχείρημα στηρίζεται στις χορηγίες τους, για να ακολουθήσει μετά ο κόσμος με την αγορά διαρκείας και ίσως και ο Δήμος Ιωαννιτών, αν βρεθεί νόμιμος τρόπος χρηματοδότησης της ομάδας μέσω του ερασιτέχνη. Αν δεν συγκεντρωθούν χρήματα εντός των ημερών, έστω για τα ban για να γίνει η αρχή, η ομάδα δεν θα αποφύγει το χειρότερο σενάριο.
Σουπερ φμ
Διαβάστε λίγο τα μαυρισμένα.
Ώστε το 2022 είχαμε πληρεξούσιο μεταβίβασης μετοχών ε;;;; Δεν ήταν λοιπόν ένα απλό έγγραφο εξουσιοδότησης για την εύρεση επενδυτη; Μάλιστα τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάμε και στο διά ταύτα.
Να βάλουμε όλοι λεφτά, επιχειρήσεις, κόσμος, χορηγοί, να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις να μείνουμε στη SL2 και να έρθουν πάλι οι ΧΒδες να αναλάβουν σε 1 , 2 χρόνια.
Δεν θα πάρουμε! Ούτε φράγκο αν δεν παραχωρήσουν τις μετοχές στον ερασιτέχνη.