Γ. Σιόντης: «Είμαστε μέσα αν βρεθούν άλλοι 2-3 επιχειρηματίες – Φοβάμαι, όμως, ότι είναι αργά» (audio)Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Σιόντης, τοποθετήθηκε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM σχετικά με τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα για εμπλοκή του γιου του Νίκου στην προσπάθεια για σωτηρία της ΠΑΕ και παραδέχτηκε ότι έχει μπει ακόμα και ορκωτός λογιστής που ψάχνει να δει την κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας. Από την άλλη μεριά χρειάζεται χρόνος γι’ αυτόν τον έλεγχο που ίσως να μην επαρκεί και στη συνέχεια βοήθεια από 2-3 ακόμα επιχειρηματίες που θα εγγυηθούν εξίσου για το όλο εγχείρημα.
Τέλος, ο εμβληματικός αρχηγός του «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έκρυψε τη θλίψη του και τη στεναχώρια του για την κατάσταση διάλυσης που βιώνει η ομάδα και που πολύ φοβάται ότι στο τέλος δεν θα αποφευχθεί, αφού ο χρόνος πλέον δεν επαρκεί.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στη Λακκούβα» με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη, είπε στα σημαντικότερα σημεία:
«Ποτέ δεν μας ζητήθηκε μία βοήθεια. Πολλές φορές που μιλάω με παλιούς συμπαίκτες έχουμε αυτό το παράπονο, ότι δεν ζήτησαν τη γνώμη μας, δεν μας ζήτησε κανένας βοήθεια. Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη ξεχωριστά γι’ αυτό το πράγμα.
Δυστυχώς τώρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, δεν υπάρχει χρόνος να γίνει κάτι. Ποιος ξέρει ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή; Στο περίπου μόνο. Ένας επενδυτής δεν κοιτάζει στο περίπου, πρέπει να ξέρει τι θα πάρει. Ο γιος μου κι εγώ κάναμε μία κίνηση να βρούμε ορκωτό λογιστή για να μη βαδίζουμε στα τυφλά. Κάναμε και μία συζήτηση με τον κ. Λαζάνη να μας πει κι αυτός τι γίνεται. Ένας επενδυτής δεν θα έρθει έτσι στα τυφλά.
Πολύ με φοβίζει ότι έληξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν υπάρχει επιστροφή. Αργήσαμε. Προσωπικά την τελευταία 5ετία βοήθησα ποικιλοτρόπως. Πάντα βοηθούσα σαν χορηγός, αλλά δεν φτάνει αυτό.
Με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω, ο Ερασιτέχνης που βρίσκεται; Έχει το 10% των μετοχών. Δεν τον βλέπω πουθενά, δεν ακούω για καμία προσπάθεια. Σε όλες τις ομάδες έχει λόγο ο ερασιτέχνης για να βοηθήσει την ομάδα.
Θα έπρεπε τα αδέρφια Χριστοβασίλη να κάνουν μία κουβέντα με όσους παίκτες, προπονητές και άλλους τρίτους τους χρωστάνε και να συμφωνήσουν να δώσουν έστω τα μισά λεφτά. Θα τα δέχονταν κάποιοι. Κανείς δεν ξέρει που χρωστάει η ομάδα.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε έμψυχο υλικό, δεν έμεινε τίποτα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε γραφεία, ούτε λεωφορείο. Τι να πάρει ένας επενδυτής;
Πολύ φοβάμαι ότι έληξε η ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα και στεναχωριέμαι. Ο Άγιαξ της Ηπείρου έληξε. Κατ’ εμέ θα πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός για μια πενταετία να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Οι παλιοί παλαίμαχοι δεχόμαστε «βομβαρδισμό» από παλαιότερους φιλάθλους κυρίως, που συνέχεια εκφράζουν το παράπονο και την αγωνία τους.
Με βάζει σε κάποιες σκέψεις η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μήπως ήταν σκόπιμο να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο;
Μ’ εκείνες τις Ακαδημίες στην Αθήνα τι γίνεται; Τι έσοδα υπάρχουν από εκεί;
Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, βουλευτές είναι πολιτικοί. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση εδώ που έφτασαν τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, όπως με τον Κούγια το 2004.
Βάλαμε ορκωτό λογιστή στην ΠΑΕ που άρχισε να ψάχνει, αλλά θέλει χρόνο για να τελειώσει. Ήταν αναγκαίο όμως για να ξέρει ένας επενδυτής που βρίσκεται η ομάδα.
Ένας επενδυτής δεν έρχεται με περιφερειάρχες, δημάρχους, παπάδες και… δεσποτάδες, αλλά αν βρει μια καθαρή κατάσταση, γιατί τώρα κανείς δεν ξέρει πόσα είναι τα χρέη.
Να ευχηθούμε να πάνε καλά τα πράγματα, αλλά φοβάμαι ότι τελείωσε η ιστορία, το λέω με θλίψη.
Είμαστε μέσα αν βρεθούν άλλοι 2-3 επιχειρηματίες. Και ο γιος μου αυτής της άποψης είναι, αλλά δεν βρίσκονται ούτε αυτοί. Μακάρι να γίνει κάτι έστω και τώρα, γιατί βλέπω απογοητευμένους και τους πρώην συμπαίκτες μου».
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής
https://super-fm.gr/128574/g-siontis-eimaste-mesa-an-vrethoyn-alloi-2-3-epicheirimaties-fovamai-omos-oti-einai-arga-audio/